SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Zaboravljeni IS-4 – WoT Blitz Balkan

IS-4

Davno sam pričao o tome koju naciju preporučujem početnicima , a sad ide mali nastavak na to. Glavni junak današnje priče je zaboravljeni IS-4 ili u prevodu tromiji brat IS-7. Ova priča se može vezati i za WoT, a ne samo za Blitz. Naime, kada je Dezgamez izbacio epizodu koja je ključ ove priče, to me je navelo da se prvo zapitam koliko često viđam IS-4 u borbama. I mogu da kažem da je tenk neverovatno redak, ali ne razumem zašto. Ima tu mnogo potencijalnih odgovora.

Prvo, put do njega je trnovit. Da bi došli do IS-4 morate da se napatite sa sporim tenkovima poput KV-3 ili KV-4, a to nije lako. Pomenuti tenkovi imaju 60% oklopa koji je ravan tj. nije zaobljen kao kod IS-3 a to u prevodu znači da je šansa za rikošet manja. Znači potrebno je dobro znanje kako se postaviti da odbijete neprijateljsku granatu.

Drugo, cela linija je znatno sporija od blizanačke linije ka IS-7. Biću iskren, mobilnost je očajna. Kada upadnete u borbu sa neprijateljem, nema tu mesta za bežanje ili povlačenje. Sa brzinom od 20tak km/h jedino vam preostaje da se borite do kraja.

Treće i najlogičnije zašto je IS-4 redak jeste što 95% igrača ima IS-7 ili je na putu da ga istraži. Tu IS-4 se nalazi u senci, jer ljudi ne žele da se pate sa celom linijom jer će dobiti malo sporiji i bolje oklopljen tenk sa manjom alpha štetom.. Jer IS-7 ima top koji pravi 460dmg dok IS-4 nosi top od 122mm koji pravi 420dmg. Što se tiče DMP  tu su negde, čak ovaj tenk pravi više štete po minutu.

Preporučujem svima da istraže ovaj tenk!

Trud se na kraju isplati, jer količina zabave koji IS-4 daje je ogromna. Tenk je trđi i blago zaobljen što bećava sigurnost vama i vašem timu.

IS-4 odličan oklop za sidescreep
IS-4
IS-/
IS-7

Najbitnija stvar zašto predlažem IS-4 je prednost i tkzv. iskošavanju tj. side screep. Kao što vidite ovaj tenk ima ravniji prednji deo trupa dok kod IS-7 ovaj kljun(kako ga ja zovem) ili štukin nos. Ovo kažem jer IS-7 kad napadate s preda je neproboja, dok kad se iskosi taj iskošeni deo postaje ravan i potrebna je manja penetracija da ga probijete. Kod ovog tenka se to ponaša totalno drugačije.

Nadam se da ste uživali i da je tekst bio koristan. Srećno na bojištu i vidimo se na nišanu. 🙂

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x