SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Top 10 tenkova za pocetnike – WoT Blitz

WoT Blitz

Kako obično biva u životu, svaki početak je težak. Tako i ovde u Blitz-u, svima nam se postave neka pitanja tipa ”Koji tenk da krenem?” ili ”Šta prvo grindam?”. Predlog da napišem ovaj članak dao mi je moj kum koji je početnik u ovoj igri, jer u razgovoru stalno mi je postavljao ista pitanja. Znam da nisam profesionalac, ali opet imam par hiljada borbi iza sebe i zato želim da svim novajlijama koliko-toliko pomognem u tim prvim koracima kroz ovu igru. Izabrao sam 10 tenkova od tier2 do tier5, koji su različiti i svaki od njih zahteva poseban stil igre. Možda neće svima ovi tenkovi leći za igranje, ali svi smo mi različiti igrači. Tenkove nisam poređao hronološki po nekom ”kvalitetu”, već po nivoima, tako da, kako budete napredovali u grindanju tako ćete se susretati sa tim tenkovima.

10. T18

Ko je igrao WoT, seća se ovog mališana. Prednosti ovog tenka su jak frontalni oklop i topovi. Imate izbor izemeđu dva topa, jednog sa malim vremenom punjenja i drugog sa velikim dmg. Šta ćete izabrati? To je već na vama da odlučite. Za tenk tier2 je odličan i daje vam  dosta mesta za greške, zato sam ga uvrstao na ovu listu.

t18

T18

9. T82

Posle T18, sledi ovaj tenk. Inače, sušta suprotnost svom prethodniku. Tenk je otvorenog tipa, bez kupole, ali ga krase dobra mobilnost i unezveren top 105 mm. Sa njim vazi ono pravilo ”Štek je lek”, a kad vas otkriju…bežanija. Iz ličnog iskustva, uživao sam gledajući kako tenkovi nestaju posle jedne ispaljene granate.

T82

T82

8. M2 Medium

Meni se ovaj tenk svideo posle jedne borbe, gde sam sam zaključio kako da ga igram. ”Hull down” je skrivanje trupa tenka tj. samo da vam se vidi kupola. A kupola… nije sjajna ali ce odbiti dobar deo granata. Za tier3 je odličan, jer pored kupole tu je mobilnost i raznovrstan izbor topova.

m2

M2 Medium

7. Pz IV A

Još jedan srednji tenk tier3, na moj listi. Glavni nedostatak je oklop i sa time se mora započinjati bitka. Nema nepotrebnog izlaganja i primanja štete. Ali zato, ovo luče krasi top 75mm i zna nekad da otkine i do 240 dmg, što je brutalno. Takodje, još jedan plus je preciznost, po kojoj su poznati nemački topovi.

pzIVa

Pz IV A

6. Matilda

Definitivno, tenk nije za rush! Spora je, spora…ali zato nedodirljiva. Šalu na stranu, ova dama je britanski srednji tenk tier4 i jedino ga preporučujem iz razloga jer daje dosta mesta za greške. Sve je ovo moguće, jer kad protivnici vide to kvalitetno i kvantitetno parče čelika ima samo da sklone nišan sa vas. Jedini plus je oklop i dobra depresija topa.

matilda

Matilda

5. AMX 40

Nije vic i ozbiljan sam. Takozvana ”patkica” je možda ružnija verzija Matilde, ali taj zaobljeni oklop…te krivine. Znaju ti Francuzi šta valja. Dosta je bilo šale. Ovaj tenk je savršen za učenje korisnog korišćenja oklopa. Sam po sebi, tačnije oblika oklopa, tenk je težak za probijanje, zato ga se i sam nekad bojim i siguran sam da ga se i neki od vas boje kad ga sretnu na drugoj strani.

amx 40

AMX 40

4. M5 Stuart

Prvi laki tenk na mojoj listi. Namerno nisam ubrajao lake tenkove do sad jer sa njima ljudi najviše greše. Od osmatrača postanu topovsko meso. Ali ovaj tenk sa auto loader cevkom je zlo. 5 granata u revolveru sa reload-om od 5s za ceo magacin. U prevodu, 200 dmg za manje od 6 sekundi. Tenk nema zamerku, ali jedino MM neće biti blag tj. stalno ćete susretati tenkove višeg tier-a. Možda vas ovaj ”švrćko” natera da zavolite auto loader-e.

m5 stuart

M5 Stuart

3. Hetzer

Moj prvi tier4 tenk i dan danas ga volim. Taj zakrivljen i jak frontalni oklop u kombinaciji sa cevkom od 105 mm, svašta obećava. Tenk je stvarno zahvalan za igru. Mobilnost i nije na zavidnom nivou, ali kad se neko suoči sa vama dok vozite Hetzer-a, pa taj neko će da beži od vas. Ali ako dođe do toga da morate da se povučete, predlažem da idete pravo u rikverc. Jer sa strane i od nazad, ovaj tenk je jako ranjiv. Ali evo saveta, kako da se izborite sa ovom zverkom.

Hetzer

Hetzer

2. T-34

A za kraj, najbolje. Malo prelazimo u tier5 gde nas čekaju dva sovjetska tenka. T-34 je legenda drugog svetsko rata, kasnije su prodavani Kini gde su vršene razne modofikacije, što sam malo objasnio u svom prethodnom članku i dan danas ovaj tenk je sinonim za sve ono najbolje što je davno sovjetsko inženjrstvo moglo da da polju ratovanja. T-34 je sam po sebi dobro izbalansiran. Od oklopa, preko mobilnosti i topa, ne postoji ništa loše ili negativno. Jedini predlog je da se ovaj tenk igra u platonu sa jioš jednim T-34 gde mali reload time dolazi do izažaja.

T-34

T-34

1. KV-1

Legenda koja nikad neće umreti. Sinonim za teški tenk i lepotan koji ponosno nosi sovjetsku petokraku. Prejak top, oklop koji nema mane i predobra mobilnost za jednu ”mrcinu”. Nemam zamerke i svima bih preporučio da krenu prvo ovi liniju, jer posle KV-1 možete da birate šta vam više odgovara. Da li će to biti linija teškaša ka IS-4 koju krasi dobar oklop ili linija ka IS-7 gde je oklop malo zapostavljen ali je akcenat na mobilnosti.

KV-1

KV-1

Ovim putem želim da pozovem ljude koji žele da uče i da dele znanje, da se pridruže našem klanu TWB_B. Svi su dobrodošli i kad okupim ljude krećemo da igramo turnire. A takođe svima želim puno sreće na borilištu. Pozdrav svima i svako dobro! A ako vam se svideo moj članak ili ako imate neku zamerku, ostavite komentar ispod. 🙂

Link od mog YT kanala 🙂

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x