SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Život u Srbiji i World of Tanks – koja je sličnost ove dve naizgled potpuno nepovezane stvari?

Život u Srbiji

Na prvi pogled, Život u Srbiji i World of Tanks nemaju apsolutno ništa zajedničko. Prvo je realna stvar, drugo je virtuelna igra, šta bi tu moglo da bude slično? No, pričamo tako jedan drugar i ja danas nešto nevezano za WoT, ali kako nam je obojici WoT beg od ove kaljave realnosti, često primećujemo određene obrasce koji u igri zapravo predstavljaju preslikane varijante stvarnosti. Neka je tema oko posla bila, odnos rada i zarade i kaže jedan od nas dvojice: “Život u Srbiji ti je kao da igraš WoT bez premijum naloga.”. Nakon razgovora, dugo mi se to motalo po glavi.

“Život u Srbiji ti je kao da igraš WoT bez premijum naloga.”

Zapravo, jeste. Tako je. U WoT-u ukoliko nemaš premijum nalog, moraš odigrati brdo partija da bi sakupio dovoljno novca za neke osnovne potrebe. Da kupiš sebi novi tenk koji si istražio. Ili kupiš opremu dok je na popustu. Da odigraš kao čovek desetinu partija sa tier 10 tenkovima. Da pucaš premijum granate bez straha od nedovoljno kredita da napuniš municiju nakon borbe itd. U Srbiji prosečan čovek takođe radi X sati i dana da bi sebi mogao da priušti uživanje u nekim stvarima koje bi trebalo da budu osnova svakog zdravog društvenog poretka. Da ode na more ili zimovanje, da s vremena na vreme kupi nešto od garderobe itd. Ili recimo, da ulatiš premijum nalog za WoT.  🙂 U krajnjem slučaju, da preživi od početka do kraja meseca.

Svi znamo kolike su plate ovde. Tako da to što se mukom uštedi ode brzo isto koliko i 200.000 kredita u WoT-u ukoliko igrate sa tier 9-10 tenkovima bez premijum naloga. Brojke su drugačije, ali kopčate poentu. Nemam uvid u odnos zarade i potrošnje u ostalim zemljama Balkana pa nisam želeo da stavim naslov “Život u zemljama Balkana…”, ali evo, recite nam vi. Da li je ovako i kod vas van Srbije? Naravno, govorimo o nekom proseku. Naravno da svuda ima onih koji imaju i previše novca, ali ovde je pre svega reč o običnim ljudima, igrali oni WoT ili ne. Tuga pregolema. Ako vas interesuje još ovakvih povezivanja WoT-a i stvarnosti, pogledajte i ovaj tekst.

Srećno na borilištu i GG!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x