SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Zbog čega je Maus overbuff-ovan i kada će biti nerfovan?

Zbog čega je Maus overbuff-ovan i kada će biti ponovo nerfovan?

Evo proteklo je neko vreme otkad nam je stigao patch 9.17.1 u kome su najveću renesansu doživeli nemački tenkovi. Sa punim pravom možemo reći da je to zaista bilo neophodno, jer su bili na dnu lanca ishrane, pogotovo tier 7-8 tenkovi. A apsolutno nema razloga da bude tako, jer su to istorijski tenkovi koji su terali strah u kosti svojim neprijateljima. No, sa istim tim pravom možemo reći i da su preterali sa buff-om kada je u pitanju Maus. Već se gomila ljudi žalila na to, jer sada bukvalno jedan Maus i dobar artiljerac mogu držati celu stranu mape.

Maus – vaskrsnuće

Pre patch-a 9.17.1 bio je u solidan tenk. Veoma težak za igru, jer je bio potreban izuzetan skill da bi se HP sačuvao. Njegov oklop teško je mogao da parira premijum municiji srednjih tenkova. Zašto? Pa, zbog toga što je on zamišljen i konstruisan u vremenu kada nije bilo sovjetskih srednjih tenkova tipa T-62A, kasnijeg nemačkog Leopard I i svih ostalih koji su olako savladavali Maus-a sa “istorijskim” karakteristikama. Jer Wargaming “jako vodi računa” o istorijskoj tačnosti tenkova u svojoj igri.

E, zbog toga, Wargaming je odlučio da mu da jedan buff. Jer, znate, kada je neko dugo potlačen, onda je najbolje da mu date dovoljno snage da može da se iživljava. To tako treba. Tako su Amerikanci uradili sa Jevrejima nakon Drugog svetskog rata. Pošto su se ovi napatili sa Hitlerom, posle rata su dobili zeleno svetlo da mogu i oni malo da se iživljavaju na Bliskom istoku. I eto, vidite da je to bio pravi potez. I posle 70 godina stvar je jedno 10 puta gora nego tada. No, da se mi vratimo na Maus-a.

Promene

  • širenje nišana tokom okretanja trupa je promenjeno sa 0.22 na 0.2
  •     preciznost je poboljšana sa 0.38 na o.36
  •     disperzija tokom okretanja kupole smanjena sa o.o6 na o.o5
  •     vreme punjenja smanjeno sa 14.9 s na 12 s
  •     vreme nišanjenja smanjeno sa 2.3 s na 2.1 s
  •     frontalni oklop kupole je povećan sa 240 mm na 260 mm
  •     oklop trupa sa strane povećan sa 80 mm na 140 mm
  •     oklop trupa povećan sa 200 mm na 250 mm

Ovo su promene koje je doživeo Maus. Daću vam tabelu sa uporednim prikazom sličnih tenkova sa Maus-om. IS-7 i IS-4 su tu zbog slične alfa štete. Ali iz iskustva na bojnom polju, mogu vam reći da je neuporedivo teže igrati protiv njega nego pre patch-a. Više nije potreban skill da biste napravili dobar rezultat. Čak i ako ne koristite dobre uglove, on će odbijati granate sam od sebe. Baš mi se juče desilo da sam ga dingovao dva puta sa IS-7. Oba puta gotovo pod potpuno ravnim uglom, nije bio nakošen niti bilo šta slično. Jednostavno, njegove stranice su počele da gutaju granate. Kupola mu je bila pod izuzetnim uglom, zato nisam nju gađao. 😛

Vrhunac OP stanja

Prednji točak je postao dosta jači nego što je bio ranije. Čak i donja ploča ne garantuje siguran proboj ukoliko je ugao dobar. Ali ono što je čini se najgora stvar kod “novog” Maus-a jeste top. Sa opremom i posadom puni oko 9,5 sekundi. Primera radi, IS-7 sa istom alfa štetom puni oko 11,5 sekundi. Naravno, Sovjet je dosta mobilniji, ali Maus sa svojim trenutnim karakteristikama deluje dosta nadmoćniji u odnosu na svoje konkurente. Tome u prilog ide i naprasno interesovanje za Mausa u Gold ligi. Ukoliko pratite WGL, videćete da ekipe koriste po 5 Mausa u partijama. 😀 Čak se i igrači slažu u tome da je Maus previše buff-ovan. E5  je uništen zbog toga što je bio “OP”, a onda je došao novi Maus. Kada će biti nerfovan? Uskoro, to je sigurno. Ako ne zbog random bitaka, moraće ga nerfovati zbog WGL-a.

Ovo su uporedne karakteristike na sajtu tanks.gg. Imajte na umu da su brojke samo sa 100% posadom. Dakle, sve može biti mnogo bolje sa boljom posadom i opremom.

Maus

Maus

Maus

Maus

Na kraju, evo dva videa koji se bave Mausom. Procenite sami da li je OP ili ne.

U svakom slučaju, meni i dalje nije jasno zbog čega Wargaming na ovaj način rešava balans tenkova u igri. To nema apsolutno nikakvog smisla. Deluje jako neozbiljno za jednu tako veliku kompaniju.

<<< Da li je neko od vas ubio Maus-a sa jedim metkom? >>>

Srećno na borilištu i GG!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Zbog čega je Maus overbuff-ovan i kada će biti nerfovan? […]

ervin

kada ce zabraniti zlatnu municiju da moze da se kupi samo za prave pare kao sto je bilo nekada??? e onda bi bila prava igrica. danas svaka susa te probije mozes da se izkosis koliko hoces.

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x