SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Zašto je Type 59 postao samo urbana legenda?!

Type 59

Type 59. Želja mnogih igrača World of Tanks-a. Nekadašnja ikona igre. Strah i trepet za protivničke tenkove. Zbog toga ga verovatno svi i žele. Ono što većina ljudi pak ne zna jeste činjenica da je ovaj tenk sada samo bleda slika onog Type 59 koji je harao borilištima širom Wargaming-ove zamišljene scene. Danas nije ni blizu onoga kakav je nekada bio. Tašto je to tako?

Type 59 – originalna verzija

Pre nego što je povučen iz in-game prodavnice u januaru 2012. godine, ovaj tenk je bio kralj borilišta. Odličan oklop na koji se svako mogao osloniti, sjajne karakteristike topa i neverovatna mogućnost za hull down pozicije bile su mu glavno oružje. Imao je čak -7 stepeni depresije topa na već dovoljno nisku siluetu samog tenka. Gotovo neprobojnu kupolu, naročito ako se uzme u obzir činjenica da se u to vreme premijum municija kupovala isključivo za gold. Čitaj pravi novac. Igra sa ovim tenkom bila je pravi blagoslov za onog ko ga je imao. I pravi košmar za sve one koji se nalaze sa druge strane cevi.

Type 59 – nerfovana verzija

Sećam se da sam ga se plašio kao samog Đavola kada sam tek počeo da igram. U to vreme je zaista bio OP i to je rezultiralo time da najpre bude povučen iz prodaje. A zatim i nerfovan – izuzetno nerfovan. Na prvom mestu, uzeli su mu ono što bi svaki srednji tenk trebalo da ima – pouzdan top. Vreme nišanjenja od 2,78 sekundi za prosečnu štetu od 250 je prilično loše. Od najboljeg nišandžije postao je osrednji pucač. Promena modela uticala je na to da postane malo duži što je uticalo na smanjenje manevarskih mogućnosti. Oklop mu je sigurno promenjen, iako brojke o tome nisu nikada jasno predstavljene. Naravno, veliki uticaj na to što ga sada svaka kanta može probiti ima i promenjen sistem gde se premijum granate mogu kupiti kreditima, bez trošenja pravog novca. I naravno novi tenkovi koji su od tada do sada ugledali svetlost naših garaža.

“Neki novi klinci”

Dakle, nije sve ni u nerfu. Jednostavno, vreme ga je pregazilo. Bio je najbolji, ali posle njega su došli još bolji. I dalje je on ok tenk, ima povlašćeni mm (+1), što je uvek lepo imati, međutim, nije ni blizu onog Type 59 za kojim svi žude. I zbog toga nemojte biti tužni što ga nemate. Uvek možete kupiti novi premijum tenk koji će vam biti bolji za 3 klase nego stari kineski čiča. I nemojte zameriti Wargaming-u što je tako. Da li ćete radije kupiti iznošene patike stare 5-6 godina ili novi model koji poseduje sve najbolje karakteristike? To je sistem prema kome funkcioniše svet. Sve je prolazno, pa tako i slava jednog Type 59, AMX Liberte-a, Patriot-a i ostalih plaćenika. Što bi Đorđe Balašević rekao: “Neki novi klinci…”.

Kakva su vaša iskustva sa ovim zverkanom?

Srećno na borilištu i GG!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x