SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

XVM mod – kako rešiti ovaj veliki problem?

Razlika

XVM mod predstavlja problem? Hm, da. Veliki problem. Pritom treba napraviti razliku između XVM statistike dostupne na sajtu i XVM mod koji je dostupan u igri. Pokušaću u par reči da objasnim zbog čega smatram da on predstavlja problem. I koje je moguće rešenje.

Zašto je XVM mod problem?

Pa, na prvom mestu zbog toga što doprinosi stvaranju mržnje i netolerancije u igri. I to se dešava na nekoliko nivoa. Najpe, brojne prozivke i vređanje igrača započinju i pre samog starta bitke. Naime, već prilikom odbrojavanja igrači koji koriste ovaj mod mogu videti statističke podatke svojih saigrača, kao i protivnika. I tada kreću prozivke u stilu: pl noob, botino, 300 wn8 omgkurwa, bot i tako dalje. Sada više ne možete vređati protivnike. Chat prema protivničkom timu je isključen, ali i dalje možete isprozivati svog saigrača pre nego što je on bilo šta uradio. Ali, ok, to se još i može preživeti. Ono što je dosta strašnija situacija, jeste fokusiranje vatre pomoću XVM mod-a.

Fokusiranje vatre zbog XVM moda?

Da. Nekako je to nepisano pravilo, pogotovo igrača artiljerije da im primarne mete budu igrači sa najboljom XVM statistikom u partiji. To ne moraju biti “ljudičice”, mogu biti i zeleni. Bitno je samo da je “najbolji” igrač. Juriće njega celu partiju, čak i po cenu toga da izgubi bitku zbog toga što su mnogo važnije mete ostale bez “balansa” artiljerije. Od ostalih klasa tenkova dobar igrač se još i može sačuvati. Recimo, upotrebom hull down pozicija, flenkovanjem, outspot-om, sidescrape-om. Tako, nekim pravim tehnikama igre koje zahtevaju znanje i upotrebu leve i desne hemisfere mozga.  😛

Moguće rešenje?!

Isključiti XVM mod statistiku za protivnički tim! Kao što je to bio slučaj i sa chat-om, jednostavno onemogućiti da protivnici mogu da vide protiv koga se bore. Dovoljno je da se vidi statistika vašeg tima i na koga biste mogli da se oslone, a na koga ne. A za protivnike – učite klanove ljudi. I prema tome, prepoznajte koga se treba naročito čuvati. Pritom ne mislim na to da se sakrijete, već da koristite gore navedene tehnike.

XVM statistika je važan parametar procene nećije igre. Ali joj mesto nije u igri. Sve što vam treba, možete pogledati na sajtu. A ako već ne možemo da je elimišemo iz igre, hajde da bar malo umanjimo njen uticaj. Neka bude dostupna samo za vaš tim. Jer će na taj način svi profitirati. Korisnici ovog moda će postati bolji igrači jer će morati više napora da ulože u procenjivanje primarnih meta, a fokusirani mučenici će konačno moći da odahnu od fokusiranja od strane neprijateljskih tenkova već od samog starta bitke.

Još jedan osvrt o ovom modu možete pročitati ovde.

Šta vi mislite o ovome? Da li je realno da tražimo da statistika XVM moda bude ukinuta za protivnički tim?

Srećno na borilištu i GG!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Predrag Rodic

mislim

Abro

Iskljuciti skroz iz igre.

Nele_SRB

XVM mod nije problem. Problem su, kao i uvek, ljudi. Ima vise od cetiri godine kako smo otvarali teme na forumu i molili da ubace sat u garazu i da olaksaju prebacivanje posada sa regularnih na prem tenkove. Ovo drugo su “kao” resili, ali ni blizu XVM-ovog resenja. Sat i datum u garazi, za sada, jos uvek mozete da imate samo kroz XVM (ili neki drugi mod). Ovo navodim kao primer inertnosti razvojnog dela WG-a… Ideja je dobra i bio bi to veliki pomak u resavanju problema, samo se plasim da ce “vredni” developeri staviti tu tacku na dnevni red… Read more »

Đetić nepoznatog počinioca

Neka neka lijepo je kad arti fokusira ljubicicu, a i treba. Imaju namjesten mm kao da svaki tenk koji voze ima premium mm, a uglavnom su top teir sa bilo kojim tenkom ( sa skautima upadaju u +1 do max +2 partije). Jebem li vam sunce žareno prevarantsko sve vas treba strijeljati

mr_Kela

Matori pa ti si legenda :DD

Ali ajde sad malo realno, o cemu ti pricas? Koliko ti igras ovu igru?

Djetić nepoznatog počinioca

Dovoljno dugo da sam pratio neke od boljih strimera (što domaćih što stranih) i gledao njihov mm i kako dobijaju botove za protivnike. Nemoj kenjat da nije istina kad svako ko je pogledao koji strim ljubičice zna o čemu pričam. Osim toga nisam vidio da je ijedna ljubičica dobila ban radi modova, a turci ih životom koriste. Pooyyyy jebači zaštićeni od WARGAMINGA. 😉

nijebitno

E bravo….. tebi je dopizdilo da te se gada i sad bi ti da se XVM iskljuci. A meni je dopizdilo da scout ceka cilu partiju u nekom zbunju da se ukaze prilika da se zaleti i ubije arty pa makar njegov team izgubio… samo nek on ubije arty… pa ajmo onda izbaciti scoute sa protivnickog teama hahaha. O cemu ti pricas. Ostavi se corava posla. Naucite se igrat arty safe. Najbolje rijesenje bi bilo da tog XVMa nema uopce, pa bi ljudi bolje igrali. I ljubicice bi mozda postali TEAMSKI igraci napokon a ne dmg farmeri sa crvene linije.… Read more »

buzz

Kad so napisao da imas 8k partija u arti vise nista netreba reci tu zavrsava sva rasprava s tobom

nijebitno

Jbg… volim ljubicice unistavati. I BTW nemamo se sto raspravljati. Iznio sam svoje misljenje. To je moje pravo.

trackback

1impostor

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x