SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

World of Warcraft: The Burning Crusade

World of Warcraft: The Burning Crusade

World of Warcraft je Blizzardova MMORPG video-igra smštena u Warcraft svetu. Kompanija Blizard je najavila igru 21. septembra 2001. godine. Igra je objavljena 23. novembra 2004.

Ekspanzije

Prva ekspanzija igre, pod imenom World of Warcraft: The Burning Crusade, je izdata 16. januara 2007. godine.
Druga ekspanzija, pod imenom World of Warcraft: Wrath of the Lich King, je izdata 13. novembra 2008. godine.
Treća ekspanzija, pod imenom World of Warcraft: Cataclysm, je izdata 7. decembra 2010. godine.
Četvrta ekspanzija, pod imenom World of Warcraft: Mists of Pandaria, je izdata je 25. septembra 2012.
Peta ekspanzija, pod imenom World of Warcraft: Warlords of Draenor,  je izdata 13. novembra 2014.
Šesta ekspanzija pod nazivom World of Warcraft: Legion, je izdata 30. avgusta 2016.

World of Warcraft: The Burning Crusade

 Je  Blizzardova prva ekspanzija za MMORPG igru World of Warcraft. U prodaju puštena u ponoć 16. januara 2007. u Evropi i Severnoj Americi, a 17. januara 2007. godine u Australiji, Novi Zelandu, Singapuru, Tajlandu i Maleziji.

Promene u ekspanziji

Nova ekspanzija je donela i promene u oringnalnoj igri. Dodate su dve nove rase po jedna za svaku frakciju Draenei (Draenei) u Saveznicima (Alliance) i Krvavi Vilenjaci (Blood Elves) u Hordi (Horde). Klasa Šaman (Shaman) je u originalnoj igri bila isključivo za frakciju Horde (Orci (Orcs), Trolovi (Trolls) i Taureni (Tauren) a klasa Svetog viteza(Paladin) je bila isključivo za frakciju Alijanse (Ljudi (Humans) i Patuljci (Dwarves)). Sa novom ekspanzijom to je omogućila igračima da budu sa novim rasama Draenei i klasa Šaman u (Alijansi), i Krvavim Vilenjacima i klasa Paladin u (Hordama). Nivo napredovanja karaktera je podignut za deset, što je 70 (za razliku od 60 koji je bio maksimalni nivo u originalnom izdanju World of Warcraft), pored toga dodata je nova planeta Zemlja van domašaja (Outland)

Zaplet priče

Ime ekspanzije se odnosi na povratak u „Goruće Legije“ (Burning Legion); ogromne vojske demona, koje predstavljaju jednu od glavnih antagonističkih snaga.Ova legija i njeni saveznici su glavni neprijatelji protiv kojih će se igrači boriti protiv u ekspanziji World of Warcraft: The Burning Crusade. Pored nekih novih oblasti na Azerotu, ova ekspanzija poseduje novi svet Zemlju van domašaja koji kontroliše Goruća Legija i ostala moćna bića.

Nove rase

U ovoj ekspanziji postoje dve nove rase:

  • Krvavi Vilenjaci (Blood Elves), za Horde
  • Draenei (Draenei), za Alijansu

Krvavi Vilenjaci (Sin’Dorei, što znači „Deca krvi”) čine bivši Visoki Vilenjaci koji su uklonjeni iz Alijanse. Tokom Trećeg rata, Pošast nemrtvih su napali i uništili kraljevstvo Kueltalas sa namerom da razore Sunčan bunar, veliki izvor vilenjačke magije. Bez nje, mnogi visoki vilenjaci su postali preslabi i u svom očaju okrenuli su se demonskoj magiji. Sebe su nazivali Krvavi Vilenjaci u čast njihovog palog naroda. Međutim, njihova zavisnost od magije će ih koštati saveza sa Alijansom, pa su se umesto toga pridružili Hordi u nastojanju da opstanu kao narod.

Draenei (“progonjeni“ na svom maternjem jeziku) prvobitno nazvani Eredar, imaju dugu istoriju koja obuhvata nekoliko hiljada godina. Pre 25.000 godina, tamni Titan Sargeras prišao trojci Eredar lidera, Arčimodu, Kildželdenu i Velenu, obećavajući im nezamislivu moć u zamenu za njihovu lojalnost. Međutim prorok Velen je predvideo uništenje koje će se izazvati pod vođstvom Sargerasa, okupio one koji su mu verovali i pobegli sa svoje planete uz pomoć Naru. Kildželden i Arčimod su međutim podlegli obećanju Sargerasa o beskonačnoj moći.

Lutajući kroz razne svetove, Velen i njegovi saborci su završili na planeti Drenor ili ono što je danas poznato kao Autland, gde su imali slab pakt sa narodom orkova. Po dolasku Kildželdena Orci su počeli da koriste demonsku magiju. Kil’jaeden ubeđuje orke da su im Draenei neprijatelji da ih treba potpuno uništiti. Malobrojni preživeli Draenei na svom brodu Eksodar napustili su Drenor i uputili se ka Azerotu. Eksodar se prilikom sletanja srušio a preostali Draenei su dočekani od Alijanse kao sabraća u svetlosti.

Autor teksta: Igor Stoja


Ukoliko i vi imate želju da podelite svoje znanje o nekoj igri, javite nam se na našoj Kontakt stranici.

Nik_Pen16

Jedan deo genije, tri dela budala!
Deo TWB ekipe duže od godinu dana.
😀 World of Tanks igram od 2015. godine.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] World of Warcraft: The Burning Crusade […]

trackback

3diabolical

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x