SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

World of Tanks za početnike!

Uvodne reči

Ovu kolumnu započinjemo iz razloga što nam se mnogo ljudi obraća sa pitanjima kako da poboljšaju svoju igru. Realnost je da veliki broj igrača koji igra na EU serveru nema ama baš nikakav uticaj na ishod partije koju igraju (imaju od 0 do 2 šuta koji naprave štetu). Ovo vuče manji xp, manje kredita, sporije grindanje svojih tenkova, gubljenje živaca itd. A tako ne bi trebalo da bude, jer ovo je ipak samo igra (osim za one koje su ušli u ESL Gold ligu, za njih je način života 😀 ). Zato pokrećemo ovu kolumnu, gde ćemo svo znanje i iskustvo TWB tima pokušati da pretočimo u ove tekstove, gde ćemo vam detaljno objasniti kako da postavite igru, osnovne taktike, pokazati zanimljive pozicije na mapama i još mnogo toga, zbog čega ćete, nadamo se, postati zeleniji igrači.

L E K C I J A 1

P O S T A V Lj A NjE   I G R E

Vi ste novi wannabe tenkista, skinuli ste igricu, samouvereno ulazite, preskačete tutorial, kliknete na random battle, borba počinje, BUM „Bail out this vehicle has had it!“. Ne znate odakle kojom magijom, ali posle minut ili dva vožnje neko vas je skinuo iz šuta. Ponavljate isto, još nekih pedesetak puta, onda shvatate da bi ipak mogli da pročitate neki tutorial kako bi trebalo da se igra. E tu mi uskačemo u priču!

Pre nego što uopšte udjete u borbu neke stvari treba postaviti, za početak krenućemo od vizuelnih efekata. Ne stavljajte grafiku na maksimum, osim ako nemate zver od kompjutera, koja jede malu decu! Postavite je na neka srednja podešavanja, koja opet zavise od kvaliteta kompjutera, ali tako da vam FPS (neka brojka koja igra a stoji vam u gornjem levom uglu, o njoj će biti više reči kasnije) nika ne pada ispod 20, a što više to bolje. Efekte u snajper modu takodje treba isključiti (Options – Graphics – Details) a odnose se na prikazivanje trave, kao i dodatne efetke u snajper modu (vidi sliku).

 

slika 1

Poenta isključivanja ovih efekata leži u tome što vam oni samo smetaju kad na 300 metara treba da pogodite lower plate na IS-u recimo, trava koja vam leluja vam smeta da nanisanite, a bljesak prilikom opaljenja vas ostavlja potpuno slepim za ono što se dešava oko vas, dok ste u snajper modu.

Sledeća stvar koju treba pravilno postaviti je nišan, po defaultu vaš nišan će imati gomilu nepotrebnih krugova koji vas samo ometaju. Poenta je da vam ekran bude što čistiji, dakle treba isključiti  sve što vam ne koristi pri nišanjenju, a to ćete uraditi na sledeći način. Ulazite u meni Setings – Reticle i stvari postavite kao na slici ispod. Ovo su podešavanja koja su se za sada, barem u mom slučaju pokazala kao najbolja, ekran je čist, pregledan, dozvoljava vam da se bolje fokusirate na borbu.

slika 2

Što se tiče snajper moda, ista priča, vidi sliku.

slika 3

Sledeći meni koji treba skockati je Marker (Settings – Marker), prvo što treba srediti je isključiti opciju da se HP prikazuje u procentima. Ovo je preterano glupa opcija i ne služi apsolutno ničemu, šta vama znači informacija da neki tenk im 78% HP-a. Osim ako niste Einstein, pa u milisekundi možete da izračunate koliko ima, recimo E 100 hit pointa, kad mu iznad tenka stoji 18%, a vi ga gađate sa IS 7, i bitno je da li ćete ga ubiti iz jednog ili dva šuta. Zato se ovoga odmah otarasite, začudićete se koliko zapravo pomaže.

Dakle postavljanje tog menija obavite na sledeći način.

slika 4

Za kraj obradićemo kontrole (Settings – Controls), ovde nećemo gubiti puno vremena, iz prostog razloga što svako od nas ima različitu konfiguraciju koja mu odgovara. Ipak postoje dve stvari koje bih vam savetovao, prva je da slot na kojem vam stoji Small ili Large repair kit (Consumable 4, 5 ili 6) prebacite sa broja na slovo E. Razlog za to je logičan, zato što je E jako dobro pozicionirano, pa ćete kad stisnete E dva puta popraviti gusenice za tili čas. Druga komanda koju treba prebaciti je aparat za gašenje požara, ili na SPACE ili na skrol na mišu, i jedno i drugo omogućava brzu reakciju, kao da imate automatski aparat, a razlika u ceni je prilična (3,000 umesto 20,000 srebrnjaka).

I to bi bilo to, nadam se da Vam se svidelo i da ste po nešto barem polu-pametno naučili, u narednom periodu planiramo još puno ovakvih tekstova, gde će svaka lekcija biti sve komplikovanija. Obradićemo osnovne taktike, mape i još mnogo toga što će vam biti od koristi, tako da ostanite u toku! J Takodje bi smo voleli da čujemo vaše sugestije i predloge, šta biste voleli da obradimo, pišite nam na našim Facebook stranicama TWB Gaming i TWB Balkan. Što više uništenih tenkova vam želi TWB Tim!

 

SirVincent

I'm 25, I'm from Belgrade - Serbia and i'm losing nervs with World of Tanks since 2014.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

1jasmine

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x