SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

World of Tanks istorijski film bitka za Dubno

bitka za Dubno

World of Tanks film – bitka za Dubno. Ideja je koju je smislio igrač sa naših prostora. IGN KraljnaCestama. Kao inspiraciju za ovaj film pronašao poslužila je istorijska bitka koja se odigrala između 23. i 30. juna 1941. godine. u sklopu operacije Barbarosa. Glavni učesnici bili su Prvi tenkovski bataljon III oklopnih jedinica i XLVIII morotizovana jedinica nacističke Nemačke, dok su sa druge strane Peta i Šesta sovjetska armija formirale trougao oko gradića Dubno, Lutsk i Brody u želji da se odrane od neprijatelja.

Bitka za Dubno – prva velika tenkovska bitka između Nemaca i Sovjeta

Ova bitka označila je početak velikih okršaja na istočnom frontu. Nakon nje usledilo je još mnogo drugih borbi od kojih je svakako najpoznatija bitka kod Kurska. U ovom videu možete videti kako su ljudi sa prostora Balkana udružili svoje čelične drugare u projektu snimanja kratkog filma koristeći pritom sredstva iz igre. Naravno, KraljnaCestama je zaslužan za obradu snimljenog materijala. Ukoliko želite da saznate više o ovoj bici, to možete uraditi klikom ovde. Pored ovoga, najavljeno je i snimanje filma koji će pokušati da predstavi bitku kod Kurska. Koji su uslovi da biste bili učesnik ovog projekta? Kako je KraljnaCestama napisao u pojedinim grupama, to bi trebalo da izgleda ovako:

Što se tiče nemačkih tenkova:

 • 5x Tiger l tenkova sa L56/Kw.k 36 topom
  2x Elephant/Ferdinand-a sa Pak 88mm topom
  3x Stug lll G sa drugim topom
  5x Panzer kpfw auf lV H sa starom kupolom i drugim topom

Kada su u pitanju sovjetske mašine:

 • 7x T-34 sa F-34 topom i novom kupolom
  3x Su-152 sa trolkom 😀
  3x Su-85 sa najnovijim 85mm topom
  2x Kv-1 sa starim topom ZiS-5 i prvom kupolom

Kako se prijaviti?

Na fb grupi World of Tanks Balkan naći ćete post Petka Avrama gde je napisano koji tenkovi su potrebni. Da biste se prijavili potrebno je da upišete svoje ime iz igre i tenk koji biste vozili u filmu.

Šta mislite o ovoj ideji? Recite nam u komentarima.

Srećno na borilištu i GG!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Ovog vikenda vas očekuje specijal povodom najveće tenkovske bitke. Specijal Kurska bitka je pun akcija i zanimljivosti. A koja je bitka prethodila Kurskoj, pogledajte ovde. […]

trackback

2contacts

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x