SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Univerzitetska eSport liga Srbije – san ili java?

univerzitetska liga srbije

S’ obzirom na ekspanziju koju doživljava eSport u Srbiji bilo je samo pitanje vremena kada će nekome pasti na pamet da osnuje univerzitetsku ligu. Pripreme su počele a univerzitetska liga je nešto čemu bi se svaki student veoma radovao.

Univerzitetska eSport liga Srbije

Bi trebala da služi kao put ka eSport World University League (ESWUL). Koja je kao nešto približno Univerzijadi koju imaju redovni sportovi koju organizuje FISU (Međunarodna federacija univerzitetskog sporta). Esport univerzijada održaće se ovog Decembra u Brazilu.

Škole u svetu koje nude eSport programe za studente

Igre u kojima će postojati lige za studente su: Dota 2, Hearstone, Fifa 17, League of Legends i Overwatch.  Trenutno su u toku kvalifikacije organizovane kroz online turnire koje organizuje platforma Battlefy zvanični partner FWG (FISU Web Games). Ideju je pokrenuo FISU a pravo učešća imaju mladi starosne dobi od 17 do 25 godina. Organizovaće se u 190 zemalja.

Nagrade

Za takmičare i pobednike turnira u okviru FWG su predviđene i nagrade za timske igre:

  • prvo mesto 5.000 dolara,
  • drugo mesto 3.000 i
  • treće mesto 2.000

A za individualne igre su nagrade 2.500, 1.500 i 1.000 dolara.

Jedan od planova organizaora je i taj da se kroz lige privuku sponzori i da najbolj istudenti dobije stipendije. Što državne, što od privatnih kompanija koje bi ulagale u eSport.

Šta nedostaje?

Da li je moguće da bilo ko organizuje bilo kakvo nacionalno eSport takmičenje a da medju igre ne uvrsti Counter Strike? Očeigledno je da organizatori ili nisu dovoljno upućeni ili postoje tehnički problemi.

Nik_Pen16

Jedan deo genije, tri dela budala!
Deo TWB ekipe duže od godinu dana.
😀 World of Tanks igram od 2015. godine.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x