SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Type 5 Heavy za pobedu? Da se nisu malo zaneli buff-om? WoT analiza

Type 5 Heavy

Type 5 Heavy će biti novi kralj borilišta. Bar kada su u pitanju superteški tenkovi u World of Tanks-u. Zašto? Pa, jednostavno zbog toga što će mu buff koji će dobiti u patch-u 9.17.1 sigurno prokrčiti put ispred drugih grdosija.

Type 5 Heavy – renesansa

Kada je bio ubačen u igru, Type 5 Heavy je bio zapravo jedna veća i lošija kutija za artiljeriju od E100. Međutim, Wargaming je odlučio da ga “pomiluje” i dodeli mu veću ulogu. Kako? Na prvom mestu, dao mu je novi top. 15 cm/45 41st Year Type Howitzer Gun. Zašto je ovo važno? Hm, zbog toga što čak i ukoliko pogodite zemlju (dakle, načinite samo spash štetu) pravićete suludo mnogo štete. 400-600 ukoliko ne probijete vašu metu, a ukoliko budete punili premijum municiju koja ima identičnu probojnost, a veću alfa štetu, pravićete i više. Suštinski, Japanac će biti novi Fv215b (183). Svi će pucati premijum granate i “problem rešen”. Iskren da budem, ovo deluje kao tenk za nubove koji hoće da igraju tier 10 tenk. Uzmi tvrđavu, pucaj gde stigneš, pravi dovoljno štete da budeš koristan timu. Da li je ovo rešenje Wargaming-že? 😀

Tvrđavu kažeš?

Da, pravu tvrđavu. Jer kad mu budu dodali oklopa, pitanje je šta će proći kroz njega. Donja ploča sa 260mm ide na 270mm. Prednja ploča vozača ide sa 260mm na 270mm. Prednje stranice (ivice gde smo ih svi bušili) idu sa 210mm na 270mm. Frontalni oklop kupole ide sa 260mm na 280mm. Oklop gornjih delova stranica ide sa 140mm na 160mm. Oklop donjih delova stranica ide sa 105mm na 140mm.

Da li kontate šta će ovo biti? Tenk koji ne želiš da sretneš u random bitkama! Zamislite pod malim uglom kolika će efektivna vrednost ovih brojeva biti. Već vidim tier 10 lovce kako pune samo premijum granate i pritom ne probijaju svaki put. Šta da rade vozači tier 8 i tier 9 tankova? Uzdamo se u artiljeriju.

Do sledećeg patch-a. Tada će verovatno shvatiti da su se previše zaigrali, pa će mu, siguran sam, “srediti” top. Da već ako može da primi dobre batine ne mora svakim šutom unesrećiti tenk ispred sebe. Jer sa svakih 400-600 dmg-a računaj i po 3-4 modula i članova posade koje će HE granata od 15cm oštetiti/ubiti.

Neka nam je sa srećom!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nenad Aksic

Dakle nisam dzaba istrosio mesec dana na grindanje…

[…] jedno mesec dana, pisao sam o tome kako je Type 5 Heavy u poslednjem Update-u izuzetno glupo “unapređen, […]

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x