SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

TWB FITNESS SPOTLIGHT -Zgibovi i propadanje-

Posle kraće pauze ponovo Vam se javljamo u nadi da ste se odmorili od prethodnih epizoda TWB FITNESS SPOTLIGHT i da su upale prošle te da ste spremni za nove izazove.

U ovome postu ukratko ću Vam objasniti dve najbolje vežbe sa slobodnom težinom koje možete raditi i u sopstvenoj režiji ili na popularnim igralištima u Vašem gradu “šipkicama”

Zgibovi ili dizanje na vratilu je jedna od najrasprostranjenijih vežbi i spada u težije vežbe. Tako da ako ste početnik nemojte se zavaravati nekim serijama od 3-4 puta po 10 ponavljaja.

chinups-jui

Ova vežba daće Vam V izgled figure i njome iskljućivo utičete na latissimuse i trapezijuse. Naravno da u ovoj vežbi rade i biceps i triceps i podlaktica ali ceo stres trpe ova dva gore pomenuta mišića.

Postoje dve vrste hvata na vratilu za ovu vežbu i to su PULLUP i CHINUP

PULLUP je hvat koji hvatate sa dlanovima prema napred a CHINUP dlanovi gledaju prema vama. Da budem jasan ne gledaju nego su okrenuti…ali mi tako u teretani volimo da pričamo pa se unapred izvinjavam na nekom “našim” frazama.Na sledećem snimku imate odlićan prikaz kako se pravilno rade.

Širina hvata je od primarnog značaja ali sobzirom ako ste slabije konstrukcije probajte sa nešto užim hvatom u blagoj širini ramena. Kako napredujete i razmak će biti sve bolji i bolji.

Sledeća vežba koju smo Vam pripremili je propadanje.

propadanje

Postavite se na paralelno postavljenim šipkama (koje su u širini ramena ili nešto šire). Ruke su potpuno opružene. Savijte noge u kolenima (tokom izvođenja vežbe noge nemaju kontakt sa zemljom).

Inaće vežba je odlična za Pectoralis major (Grudne mišiće), Triceps brachi (tricepse), Deltoideus anterior (Deltoidne mišiće), Rhomboideus (srednje leđne mišiće). Za ove vratolomije na sledećem snimku trebalo bi Vam bar nekoliko meseci aktivnog treniranja ali eto da imate malo motivacije pogledajte .

inače ovaj video je za Vas u početnoj fazi

Srećno u izvođenju ovih vežbi i molimo Vas javite nam se sa vašim omiljenim vežbama koje radite u slobodno vreme.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

1chemist

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x