SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

TWB FITNESS SPOTLIGHT -Trčanje-

Ako želite da smanjite telesnu težinu najbolji i najbrži način po meni je trčanja. Kod trčanja Vam je potrebna flašica sa vodom i udobne patike. Možete trčati kad god želite ali oprezno jer nepripreljnena osoba može se samo povrediti istezanjem ligamenta ili padom.

Veoma važno je da pratite statistiku trčanja jer će te moći da sebe primoravate na što višlje i višlje ciljeve.

Sada je mnogo lakše nego u moje vreme kada sam počinjao jer se daljina destinacija pratila na mapi a sada to sve možete mobilnom aplikacijom koju ukljućite kad počnete trčanja.

Veoma je važno da se zagrejete pre trčanja takozvanim istezanjem nogu vrata i trupa uopšte. U početku trčite lagano a kako se zagrejete mođete pojačati tempo. Pejs je oznaka za vreme koje vam je potrebno da pretrčite 1 km. Svaka osoba ima drugačije mogućnosti tako da se time ne opterečujete ali vam je to važno samo za sebe.

Nikako se ne zavaravajte da u početku istrčite 30 minuta konstantno.„Minut trčanja, minut brzog hoda” i tako pet do deset minuta za prvi put.

Kada osetite a to će biti za par dana od početka trčanja pojačajte tempo recimo 3 minuta trčanja 1 minut hodanja naravno brzog da se ne bi ste previše ohladili.

Ako osetite da vam nedostaje vazduh već posle deset metara, znači da ne dišete pravilno. To se događa skoro svim početnicima. Kako da dišete pravilno? Počnite da trčite i prva par koraka duboko udišite vazduh, druga dva koraka duboko izdišite, i tako redom.

images

Nemojte trčati po ulicama gde ima dosta automobila jer je tamo koncentracija smoga najveća. Izaberite kejove, šume, parkove a ako je moguće najbolje trčanje koje sam ja sprovodio u svoje vreme (jer sad trčim na traci) je stadion. Tamo je lepa trava ravna podloga i vazduh je bogat kiseonikom.

Greška koju mnogi početnici prave je ta da se dobro najedu pred trening. u takvoj situaciju nemoguće je odraditi dobar trening, jer je želudac preopterećen, krv odlazi u mišiće, želudac ne vari hranu javlja se mučnina, bezvoljnost, nedostatak kiseonika. da bi predupredili to, moramo da znamo koliko vremena je potrebno određenim namirnicama da se svare u želucu:

1. Manje od minut – voda

2. nekoliko minuta – sok

3. jedan sat – voće

4. Dva sata – povrće (sveže)

5. tri sata – koštunjavo voće, sojino mleko

6. četiri sata – testenine, kuvano povrće

7. pet sati – mahunarke

Šest i više sati – meso, mleko i proizvodi od mesa i mleka ukoliko je trening ujutru možeš trčati praznog stomaka ili sat vremena pred trening pojesti jednu bananu. ukoliko je trening popdne ili uveče, napravi dovoljan razmak između obroka i trčanja.

running

Posle trčanja naravno hrana i voda su obavezni jer smo se dosta istrošili ali smo naravno vodu pili i za vreme trčanja i na taj način se hidrirali. Ugljeni hidrati u vidu testenina naravno integralnih i dosta voća. Naravno ne treba izbegavati i proteine iz životinjskog reda ali u manjim kolićinama da ne bi smo ponovo vratili šlauf na stomak…

Ako Vas interesuje nešto više vezano oko toga slobodno pitajte na sajtu ili fb stranici.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x