SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Specijal: Pad Tripolija

Pozdrav tenkisti!

Pravi zaljubljenici u istoriju, naročito Drugog svetskog rata, znaju da Januar 1943. zauzima posebno mesto u severnoafričkoj kampanji. Veoma važan događaj koji je obeležio Januar 1943. je potiskivanje Romelovih snaga iz Tripolija, glavnog grada tadašnje italijanske Libije. To je bila izuzetno važna pobeda nad nacističkim snagama (Axis koalicijom). Povodom ovog istorijskog događaja, Wargaming je priredio uzbudljiv vikend pod nazivom Specijal : Pad Tripolija.

Istorija

Libija je bila italijanska kolonija od 1911. pa sve do 1943. Ovaj region u Severnoj Africi je u istoriji poznat kao mesto čestih i intenzivnih vojnih operacija u toku Drugog svetskog rata. Suprotstavljene strane su se često smenjivale u dominiranju ovim regionom. Ipak, krajem 1942., Britanske snage su uspele u nameri da preuzmu kontrolu i da započnu potiskivanje italijanskih i nemačkih snaga iz Libije. U jednom periodu, napredovanje saveznika je bilo ugroženo jer je front bio suviše daleko i zalihe su morale da proputuju skoro 1000 km kako bi došle do luke Tobruk. Ona je bila glavno mesto pristizanja savezničke ispomoći i zaliha. Zauzimanje druge, glavne luke, se ispostavilo ključnim za dalji tok vojnih dešavanja u Severnoj Africi.

U Januaru 1943., general Montgomery je 51. divizijom  napao Romelovo uporište u okolini Buerat-a. U isto vreme je uz pomoć 2. novozelandske divizije i 7. oklopne divizije opkolio nacističke snage. Iako su nemačke snage prikazale snažnu odbranu, bile su oslabljene povlačenjem 21. tenkovske divizije ka Tunisu. Takodje, veliki problem im je predstavljao i nedostatak goriva i municije. Pod jakim pritiskom savezničkih snaga Romel je bio primoran na povlačenje uz granicu sa Tunisom. U toku bočnih napada od strane 2. i 7. divizije saveznička vojska je napredovala neverovatnih 400km za nedelju dana. Konačno, Tripoli je potpuno preuzet 23. Januara. Odmah je bio uključen u operacije savezničkih snaga i zalihe i podrška je prvim brodovima dospela vec sredinom Februara. Preuzimanje ovog lučkog grada i proterivanje Romelove vojske iz Libije označilo je početak kraja za delovanje nacističkih snaga u Severnoj Africi.

Vikend specijal

U čast ovog događaja Wargaming ovog vikenda nudi specijal u kome dobijate X3 na prvu pobedu u danu. Takođe, tu su i dva seta misija. Jedan je namenjen za igru sa britanskim i francuskim a drugi za igru sa nemačkim tenkovima.

Što se tiče specijala za nemačke tenkove, zadatak je da pobedite u 15 bitaka i uz to da budete u top 10 u svom timu po stečenom iskustvu. Nagrada je 10x cokolada.

Za misiju sa francuskim i britanskim vozilima zadatak je malo drugačiji. Tu se od vas očekuje da uništite ukupno 25 nemačkih tenkova u neograničenom broju bitaka. Nagrada za ovaj set misija je 10 X velike popravke.

Ovaj specijal će trajati od 21. Januara (06:10) do 24. Januara (o6:00).

Srećno u prelaženju ovog vikend specijala. 🙂

 

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x