SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

“Top Tankers” tamkičenje – razrešenje glavnih pitanja od strane Wargaming-a

Pozdrav tenkisti!

Puno se pitanja pokrenulo izlaskom pravila tekmičenja “Twnkovski As” te su ljudi iz Wargaming-a juče napravili stream gde su odgovarali na najčešće postavljena pitanja.

  1. oktobra u 19 h po MSK na zvaničnom kanalu Wargaming bila je specijalna translacija posvećena eventu “Top Tankers” koji kreće 27. oktobra.

U nastavku je tekstualna verzija tog streama  sa najčešće postavljanim pitanjima.

Da li ja moram da igram sam ili je moguće igrati u vodu?

Ukoliko ste navikli da igrate u vodu onda nema smisla od toga odustati na ceo mesec jer na eventu “Top Takers” možete igrati kako solo, tako i u platoonima sa društvom.

Na kakvim tenkovima mogu da učestvujem?

Na tenkovima VI-X tier-a sa izuzetkom nekoliko retkih tenkova i artiljerije. Ovo je urađeno da bi se izbeglo povećanje broja artiljerije u partijama i da bi se dala mogućnost tenkistima da pokažu svoj maksimalni kapacitet za vreme eventa. U drugim budućim eventima učestvovanje artiljerije nije isklučeno.

Zašto ste isključili neke tenkove? (u pitanju su retki tenkovi)

Mi smo pregledali statistike i nastojali da izbegnemo situaciju gde je za dobijanje nagrade konkurencija mala jer su tenkovi retki i ovom momentu se više ne mogu kupiti ili dobiti. To su tenkovi koje ima jako mali broj igrača i retko se sreću u random bitkama.

Prisutno je mišljenje da je ovaj event namenjen samo TOP igračima

Kada su u toku eventi samo za klanove igrači često izražavaju mišljenje da nema dovoljno akcija za “obične igrače” (koji nisu u klanovima) i eto, event “Top Tankers” je upotpunosti fokusiran na random bitke. Pri tome, jedan od glavnih elemenata eventa je takmičarski deo zahvaljujući kome ćete moći da saznate koliko zapravo dobro igrate na nekom tenku i uporediti svoje rezultate sa rezultatima drugih igrača. A nagrade imaju za cilj da podstaknu igrače koji se istaknu kao najbolji i to je dodatna motivacija da se pokaže visok rezultat.

Kako funkcioniše serija od pet partija?

Baš ova tačka je izazvala najveći broj pitanja tako da ćemo ga razjasniti na jednostavnom primeru.

Igrač je odigrao dve partije na IS-3 i dobio 650 i 900 jedinica čistog iskustva. Zatim se prebacio na AMX 13 90 i odigrao na njemu tri partije a dobio redom  570, 840 i 980 jedinica čistog iskustva. Posle toga se igrač vraća na IS-3 i odigra tri partije sa rezultatom 1100, 870 i 930 jedinica čistog iskustva. Na taj način igrač je već napravio seriju od pet partija na IS-3 sa srednjim čistim iskustvom 890 jedinica. (650 + 900 + 1100 + 870 + 930 = 4450, i 4450/5 = 890). Sa druge strane  je sa 13 90 ostalo odigrati još dve partije da bi se računala njegova serija. Ovako se serija na jednom tenku ne prekida igranjem na drugom. Od svih odigranih borbi na određenom tenku za vreme trajanja eventa “Top Takers” (od 27. oktobra – 28. novembra) uzima se serija od pet partija sa maksimalnim čistim srednjim iskustvom.

Zašto  baš serija od 5 partija?

Serija od pet partija zato što ističe igrače koji su sposobni da pokazuju dobar rezultat stabilno a to i jeste znak majstorstva. Ali, ukoliko vas je vaš tim izneverio i vi ste doživeli poraz ne treba se brinuti da ste upropastili svoju seriju jer će se u osnovno (čisto) iskustvo uračunavati i bonus za “dostojni otpor” (engl. courageous resistance) što će biti kompenzacija za gubitak iskustva zbog poraza. I ne zaboravite, uračunava se samo najbolja serija tako da rezultat ne možete pokvariti već samo popraviti.

Zašto učestvuju tenkovi od T6 pa naviše?

Za učestvovanje u eventu izabrani su najpopularniji i najprisutniji tier-ovi tenkova medju igračima. Na niskim tier-ovima igraju mahom novi igrači pa bitka sa iskusnijim ne bi bila potpuno fer.

Zašto se uračunava iskustvo a ne šteta (dmg)?

Jer u eventu “Top Tankers” učestvuju različite klase tenkova. Laki tenkovi npr nisu namenjeni da prave puno štete a iskustvo najobjektivnije oslikava efektivnost igre.

Gde mogu da vidim svoj rezultat?

27. oktobra na oficijalnom portalu pojaviće se specijalna tablica koja će statistiku obnavljati jednom dnevno. Upravo tamo vi možete da da proverite svoj rezultat u svakom momentu. Pored toga vi možete da vidite svoj rejting i bez izlaska iz igre uz pomoć specijalnog moda koji će biti dostupan od 27. oktobra. (mod bi trebao biti dostupan na sajtu, bar je tako u ruskoj verziji). Posle postavljanja moda vi možete u garaži da vidite informaciju o svojim uspesima na određenim tenkovima i svoju poziciju u rejtingu. Kao i sve serije od 5 partija i poslednjih 5 partija odigranih na određenom tenku.

Ukoliko ja npr. u garaži već imam Scorpion G, a zauzmem prvo mesto, kakva će biti kompenzacija?

U tom slučaju vi automatski dobijate kompenzaciju u srebru (kreditima).

Na ruskom serveru takođe je ostavljena mogućnost igračima koji imaju tenk da svoje srebro zamene za drugi tenk (T26E4 SuperPershing ili Panther mit 8,8 cm L/71 ) kroz pisanje tiketa. Ukoliko se igrač odluči na to, srebro sa acc se briše. (što znači da u tom momentu morate imati tu količinu kredita na acc)

Da li je ta mogućnost ostavljena i igračima na EU serveru nije još poznato.

Ukoliko ja zauzmem nagradna mesta na nekoliko tenkova, da li se nagrade sumiraju?

Da, svaki igrač je pretendent na pobedu na svim dostupnim tenkovima u eventu. U slučaju da igrač zauzme nekoliko nagradnih mesta na različitim tenkovima dobija nagradu za svako od njih ali specijalnu medalju dobija samo jednu- za najbolji rezultat koji postigne.

Ukoliko sam prekršio pravila igre i dobio ban šta će biti sa mnom u okviru kampanje?

Ukoliko igrač dobije ban na više od četiri dana tada se on isključuje iz rejtinga i neće biti u mogućnosti da pretenduje naneku od nagrada.

Ja se bojim da će biti puno nameštenih partija.

U slučaju nameštanja partija  rezultati igrača ili grupe igrača koji su prekršili pravila će biti poništeni na SVIM tenkovima koji učestvuju u eventu.

Toliko za sada, srećno na borilištu i GG!

_The_Lady_  26. 10. 2016.     9:10

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x