SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Tier VIII premijum tenk nedelje – 8,8 cm Pak 43 Jagdtiger – akcijska prodaja od 27.9.-4.10.

Pozdrav tenkisti!

Došao je i taj dan, Jagdtigar 8,8 cm je ponovo u prodaji. Radujte se ljudi! 🙂 Doduše, samo od 27. septembra do 4. oktobra u 6:00 časova ujutru. Ukoliko ste se zapitali kakav je Jagdtigar 8,8 cm i da li vredi kupovati Jagdtigra 8,8 cm daćemo vam nekoliko smernica.

jadg2

Najpre, to je tier VIII nemački premijum lovac tenkova. Jedan je od nekoliko premijum vozila koji poseduje povlašćeni mm, što znači da može upadati u bitke najviše sa tier 9 tenkovima, dakle +1 (u 70% ćete biti u tier 8 partijama, tako da je žurka zagarantovana). Za potpuno predstavljanje ovog vozila koristili smo sajt tanks.gg i od opreme i skilova na posadi, zarad maksimalnog učinka na ovom tenku koristili smo sledeće:

  • oprema – nabijač velikog kalibra; kamuflažna mreža; binokulari
  • posada – 1. veština: komadir šesto čulo, ostali kamuflaža (ili popravke, zavisno od stila igre koji ćete primenjivati); 2. veština: braća po oružju (na svim članovima posade); 3. veština: komandir svesnost situacije; nišandžija snap shot, vozač kočenje kvačilom, ostali po izboru.

On nije naročito brz, u ovakvom sastavu kako smo ga opremili maksimalna brzina mu je 38 km/h i 12 km/h kada ide u rikverc, odnos snage motora i težine je 10,01 konjskih snaga po toni. To nije sjajno, nećete baš prestići Jusejna Bolta, ali to i ne treba da vam bude cilj (ukoliko to pak želite, onda uzmite AMX CDC-a 😛 ). Sa svojim 23.10 stepena po sekundi okretanja gusenica prilično je agilan s obzirom na činjenicu u kakvom se gorostasu od tenka radi. Recimo, Ferdinand poseduje 22,05 stepena po sekundi, a može sresti i moćne tier 10 srednje tenkove…da, da, tuga.

jadg1

Vidokrug mu je odličan za tier 8 premijum TD sa povlašćenim mm-om – 509.90 metara. U kombinaciji sa kamulažnim vrednostima 24.88/20.91/17.22 (koje se mogu još više povećati ukoliko ga ofarbate) to znači da ćete biti u prilici da uočite gotovo sva neprijateljska vozila daleko pre nego što oni uoče vas (ukoliko se ne krećete naravno, zbog binokulara i kamuflažne mreže). U poređenju sa Ferdinandom, Jagdtiger 8,8 cm ima bolji vidokrug za 16 metara, a u mnogim situacijama to može da predstavlja bukvalno razliku između života i smrti.

Ono što će vozače ove mašine najviše impresionirati jeste top. Ovo je jedna od najbrutalnijih DPM tvorevina Wargaming-a ikada sa 3,159.79 štete u minuti. Sa probojnošću od 203mm standardnim AP granatama (koje koštaju samo 252 srebrnjaka) moći ćete da probijete svaki tier 8 (i niži) tenk sa lakoćom, a kada baš naiđete na teško meso u tier 9 partiji 237mm probojnosti bi trebalo da završi posao ukoliko znate slabe tačke na tier 9 tenkovima. Prosečna šteta na ovom tenku je 240 hp-a, međutim, vreme punjenja od 4,56 sekundi vam garantuje da kada nekoga uhvatite na gusenicu, taj neko može samo da klikne escape dugme na svojoj tastaturi i da se vrati u svoju garažu. Vreme nišanjenja je takođe odlično – 1.88 sekundi, sa rasipanjem (disperzijom) od 0.29 metara na 100m, a takođe i brzina od granate od 1000 metara po sekundi (brža je za 80 m/s u odnosu na Ferdinandovu) garantuje da ne morate mnogo unapred da nišanite svog protivnika.

jadg

Kada budete vozili ovaj tenk, vodite računa da sakrijete donju ploču (efektivni oklop 163mm), jer će vam u 3/5 slučajeva stradati motor. Koristite svojih 7 stepeni negativne elevacije topa (depresije) (tada će vam gornja ploča imati efektivni oklop preko 200mm i biće pod odličnim uglom koji će garantovati rikošet) i igrajte na distancu, jer ga je tada veoma teško probiti (efektivni oklop superstrukture je 250+mm). U zavisnosti od veština za koje se odlučite, možete nositi jednu veliku i jednu malu popravku. Malu zbog gusenica, a veliku ukoliko dobijete kritičnu štetu na motoru, gusenici i polici municije…da, dešava se i to. Ukoliko se odlučite na taj korak, žrtvujte prvu pomoć jer se ovaj tenk pali i zato morate imati aparat za gašenje požara.

Nadamo se da će vam ovaj tekst pomoći u pronalaženju odgovora na pitanje da li treba kupiti Jagdtiger 8,8 premijum tier 8 lovca tenkova. Naša preporuka je da ukoliko se razmišljate između njega i T34 recimo, obavezno izaberete nemačkog gorostasa. Zarađuje kao Bil Gejts i u toj meri nervira protivnike svojom brzinom pucanja da ćete naprosto uživati u tom mučenju. 😀

Srećno na borilištu i GG!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Matej

Clanci su super, ali samo jednu stvar moras napraviti. Znam da pises po vuku, ali Boltu nije ni po vuku, a ni na engleskom ime Husein. Zove se Usein. 🙂

trackback

1oriental

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x