SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Tier 8 srednji tenkovi – Indian Pz. vs. TVP VTU

Tier 8 srednji tenkovi

Po mom mišljenju, tier 8 srednji tenkovi predstavlaju najveće prokletstvo sa kojim možete igrati. Kada kažem prokletstvo, mislim na to da ih je užasno teško i izluđujuće igrati, jer ćete u velikom broju slučajeva biti u tier 10 partijama. Tada treba da igrate protiv apsolutno OP vozila u odnosu na vaš tenk i neka vam je sa srećom. Možda je jedina gora situacija tier 7 laki tenk. To je tek totalno besmisleno. Pa još kad dobijete +3 mm na, recimo, Himesldorfu.

No, da se mi vratimo na našu temu. Indian Pz. i TVP VTU spadaju u sličnu kategoriju vozila. Oni su tier 8 tenkovi koji služe za podršku u svakom scenariju. Međutim, imaju i dosta razlika koje na papiru favorizuju jedan tenk, a u praksi to deluje potpuno drugačije. U narednoj tabeli prikazaću vam statističke podatke oba tenka, a nakon toga ćemo pažnju usmeriti na neka iskustva iz borbe i eventualne savete kako pristupiti korišćenju ova dva tenka. Važno je napomenuti da je TVP korišćen kao tenk sa stock kupolom zbog bolje depresije topa i topom od 88m i 194mm probojnosti. Takođe, podebljanim (bold) slovima označene su karakteristike koje su bolje u odnosu na drugi tenk.

Tier 8 srednji tenkovi – uporedna tabela – Indian Panzer vs. TVP VTU

Karakteristike (samo sa 100% posadom) Indian Panzer TVP VTU
Šteta u minuti 2.085.71 2.057,14
Probojnost 212 194
Prosečna šteta 240 240
Granata u minuti 8,69 8,57
Vreme punjenja 6,90 7 sekundi
Kalibar granate 90mm 88mm
Brzina granate 1,000 m/s 1,020 m/s
Vreme nišanjenja 2,59 sekunde 1,92 sekune
Preciznost 0,33 0,35
Depresija/elevacija topa -10/+20 stepeni -8/+25 stepeni
Brzina (napred/nazad) 50/20 km/h 50/20 km/h
Snaga motora 630 hp 700 hp
Odnos snage i težine 16.06 20,73
Otpor terena 1.05/1.15/2.21 0.96/1.25/1.82
Okretanje trupa 37,54 stepena po sekundi 44 stepena po sekundi
Okretanje kupole 38 stepeni po sekundi 30 stepeni po sekundi
Oklop trupa 90/90/45mm 65/40/30mm
Oklop kupole 90/90/45mm 65/40/40mm
Vidokrug 380m 370m
Radio domet 720m 720m

Kada čovek ovako pogleda, rekao bi da je Indian Panzer bolji tenk, zar ne? Hm, pa i nije baš, iskren da budem. Predugo nišani, pola sekunde duže od svog čehoslovačkog pobratima. A to je jako vaćno ukoliko vozite srednji tenk. Nadalje, jako važno! Iako piše da ima veći kalibar, i veću probojnost, u praksi se to jednostavno ne može videti. Baš sam pre nekoliko dana vratio Indijanca u garažu i ponovo sam se razočarao koliko je njegov top u stvari očajan (posada sa 3 veštine i oprema koja ide na ovaj tenk). Morate nanišaniti do kraja da biste uopšte pogodili vašu metu. Naravno, ukoliko vam ne smeta da vam granata padne tik ispred vas. Onda ne morate ni čekati, opalite odmah.

Šta to znači? To znači da on ne može ništa na snap shot da pogodi (čak iako imate shap shot skil). A to je takođe za srednji tenk jako važno. A kad pogodite, uplatite i loto, jer, nikad se ne zna.  😀

Tier 8 srednji tenkovi

Ima Indian Panzer i svojih dobrih strana (a i još malo loših)

Sa druge strane, odličan je snajper. Ali samo dok može da stoji u mestu sakriven iza nekog prevoja. Ima odličnu depresiju topa, to se mora priznati. I kupola je prilično troll. Hoće da odbije čuda. Međutim, čim vas dohvate tier 9 (a tek tier 10 tenkovi)…’lebe mekani, bež’te koliko vas gusenice nose. A, ne, čekaj, ne možete da pobegnete. Iako piše da mu je maksimalna brzina 50 km/h, to kad budete dostigli, znajte da ste na dobroj nizbrdici. Kada su u pitanju tier 8 srednji tenkovi, ima očajan odnos težine i snage motora. Nije za flenk manevre, nije za bežanje. Rekao bih da je Indijanac taktički tenk, baš kao i većina nemačkih tenkova.

Zbog toga je njihova uloga u WoT-u marginalna. Bio bi odličan tenk u, recimo, War Thunder-u, ali u igri koja favorizuje brzinu i poudzan top (čitaj ruske srednje tenkove) u odnosu na pravo taktičko nadmudrivanje, Indijanac je samo još jedan od promašenih potencijala. Naravno, tu i tamo ćete imati odličnih partija sa njim. Nakon svega, on je odličan tenk. Ali ćete u većini situacija “trčati” za štetom, jer morate biti vrlo oprezni sa korišćenjem svog oklopa i prva linija nije za vas. Ovaj tenk traži odlično čitanje sastava timova (ne u vidu WN8 protivnika, već na prvom mestu tipova tenkova koji igraju protiv vas) i perfektno poznavanje mapa ukoliko želite izvučete maksimum iz njega. U suprotnom, nivo frustracije biće još veći.

Evo jedne partije sa Indijancem, gde se lepo mogu videti svi njegovi kvaliteti. Ali, imajte u vidu to da je igrač koristio i borbena sledovanja (čokoladu) i da bez toga (a verovatno i BIA perka) mnoge granate ne bi otišle tamo gde je trebalo.

TVP VTU – čehoslovački papir

Tier 8 srednji tenkovi

Kada su u pitanju tier 8 srednji tenkovi, TVP VTU je svakako najmlađi od sve dece. I ako mene pitate, jedan od najboljih. Po mom mišljenju, od njega je bolji samo Pershing, koji je stvarno vanserijski tier 8 srednji tenk. Ali TVP VTU je zaista ozbiljna mašina, iako to na prvi pogled ne deluje tako. Statistika koja kaže da je preiznost na ovom tenku 0.35 apsolutno nije tačna. Jer, to što propaganda kaže…to nije istina! On pogađa sve! Na pola nišana, kao Francuzi. U pokretu, ma kako god hoćete. Bio sam prilično skeptičan kada sam ga kupovao, jer je većina ljudi govorila o njemu jako, jako loše. Međutim, najveći problem TVP-a jeste matchmaker. Naime, oko 70% partija sam bio u tier 10. Kad dobijem tier 8 borbu, ja se zbunim i ne znam šta treba da radim. Ali dobro, to je prokletstvo koje tier 8 srednji tenkovi nose sa sobom.

Ali, čak i u tier 10 borbi može lepo da se iskoristi, doduše, malo je skuplji za igru. Ima odličnu modilnost i veoma brzo može da promeni lokaciju, što je izuzetno bitno, pogotovo kada nema oklopa, tj. kada ste napravljeni od recikliranog papira.  😛 Druga linija srednjaka je pravi izbor za vas. U tom pogledu je dosta fleksibilniji od Indijanca.

Potpuno sam siguran da bi u realnosti Indian Panzer počistio TVP VTU-a kao užinu, ali u WoT-u kada su tier 8 srednji tenkovi u pitanju, moj glas ipak ide TVP-u. Jednostavno, mnogo je lakše i zabavnije igrati sa njim. Evo i jedne partije u kojoj možete videti većinu pozitivnih i negativnih strana TVP-a.

Kakva su vaša iskustva sa ovim tenkovima? Recite nam u komentarima.

Srećno na botilištu i GG!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
the_un1que

Prvo, dobar tekst! 🙂 Međutim, ja baš ne bi stao toliko na stranu TVP-a kao boljeg tenka od Indian-a. Po meni ima samo 2 lošije stvari od TVP-a, sporiji je, duže nišani…ali ima ono najbolje što dobrom igraču i najviše koristi – hull down i solidan bounce na kupoli. na TVP-u imam 3MoE, ali nikad mi nije sjeo kao što je jedan Indian. 🙂 Evo 2 lijepa primjer igranja na hull down s Indianom što je nemoguće s TVPom, gdje Indian postaje OP tenk: https://www.youtube.com/watch?v=Fcl4umPWK0I https://www.youtube.com/watch?v=4TJjryZ1vXk Sve pohvale na radu i nadam se da ćete nastavit u istom ritmu, ovo… Read more »

mr_Kela

Trudimo se da donesemo neke novine 😀 Inace ako znas nekoga ko bi pomogao u pisanju ovako nekih textova ili da ima neku svoju ideju sta bi ljudima bilo zanimljivo ili sta bi ljudima pomoglo da unaprede svoju igru slobodno mi javi 😀
mr_Kela

njak_njak

Svaka čast na tekstu i definitivno se nadam i volio bi da što više radite ovakvih ajmo reć review tekstova,savjeta,kritika itd.. Samo nastavite s ovim odličnim radom kao i dosad za cijelu balkansku zajednicu … gg wp twb

Sem Semity

u sustini dolazim do zakljucka da sam izgleda u pravu kad sumnjam da ono sto pise u igri o karakteristikama tenka uopste NIJE ono sto zaista jeste u borbi i praksi (dakle WG malo sminka prave podatke), zasto samo oni znaju.Inace TVP je meni bas legao,odlican tenk i odlican top.

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x