SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Teenage Mutant Ninja Turtles: Hyperstone Heist (SEGA)

Teenage Mutant Ninja Turtles

(ili za Evropu “HERO” umesto “NINJA”)

Teenage Mutant Ninja Turtles! Pesma čiji uvod mnogi znaju.

Ko za ovu franšizu čuo nije, verovatno pripada demografiji koja još uvek ne zna da čita.

Nindža Kornjače, prvobitno nastale kao kratki strip, dosta mračniji i nasilniji od onoga što je opšte poznato kao “Teenage Mutant Ninja Turtles™ “, i u isto vreme kao parodija Marvelovim mutiranim herojima, veoma se dopao publici. Toliko, da je strip izdavan od 1984. pa sve do 2010., čak i posle toga, uz neke izmene.

first turtle

Prva kornjača

first cover

Prva naslovna strana

reboot

Reboot

Naravno, gde su bili stripovi, tu su se brzo pojavili i crtaći, filmovi, sva komercijalna roba koja se mogla zamisliti (čak i zvanične gaće sa likovima kornjača), kao i video igre. Jedna od mnogih, mnogih video igara u kojoj četiri kornjače – Leonardo, Donatelo, Mikelanđelo i Rafaelo – vode neprekidnu borbu protiv nindže Šredera, vanzemaljca Kranga, i ostalih mutanata, robota, spodoba iz svemira i drugih dimenzija je – “TMNT: Hyperstone heist”.

 

Ova igra je, da tako kažem, nastala na temeljima pređašnje “TMNT: Turtles in Time” SNES, koja je opet nastavak “TMNT: The Arcade game” za arkadne igraonice.

Zaplet je jednostavan – Šreder (Sekač u nekim verzijama domaćeg prevoda) iz dimenzije X nabavi hiperkamen čije moći nisu detaljno objašnjene, ali na startu igre, reporterka Kanala 6, Ejpril O’Nil, uzrok vlažnih snova mnogih mladih muških adolescenata (lol) pravi reportažu sa Elis ostrva na kojem se nalazi Statua Slobode. U tom trenutku, Statua Slobode, zajedno sa celim Menhetnom – nestaje pred očima gledalaca i prisutnih! Šreder preuzima etar i obzanjuje da ništa nije nestalo, već se smanjilo na veličinu makete, i da je to samo mala demonstracija moći hiper-kamena. Zli Šreder preti da će da osvoji svet uz pomoć ovog misterioznog kamena, ali prenos iz svog gnezda u kanalizaciji Nju Jorka gledaju i naša četiri heroja, koji zlom nindži sigurno neće dozvoliti da prođe nekažnjen.

 

 

Igra

Klasičan “beat’em up”, “TMNT: Hyperstone Heist” daje nam sve četiri kornjače, mada, za razliku od arkadne varijante, moguće je igrati samo sa dve kornjače istovremeno.

teenage

Pet šarenih nivoa:

New York City

    
A Mysterious Ghost Ship


Shredder’s Hideout

  


The Gauntlet

    

    

Technodrome: The Final Shellshock

 

Petnaestak neprijatelja, uglavnom nindži, po koji pacolovac, kameni vojnik, vanzemaljac i šest bosova:

 

Leatherhead

 

 Rocksteady (bez Bebop-a ?)

 
Tatsu

 
Krang

 

Super Shredder

 

Svaka kornjača ima svoje prednosti I mane:

Leonardo – srednji domet, kratak poslednji udarac, srednja brzina

Donatelo – najduži domet, dug poslednji udarac, srednja brzina

Mikelanđelo – srednji domet, srednji poslednji udarac, sporiji

Rafaelo – kratak domet, srednji poslednji udarac, najbrži

Lično, najbolja kombinacija su Rafaelo i Donatelo, jer jedan može da drži neprijatelje na odstojanju, dok drugi trči okolo I izbegava napade koji nekad mogu doći prilično neočekivano.

Kontrole su prilično dobre, i za razliku od arkadne varijante, HH umesto 2x →→ ili 2x←← za trčanje koristi treće dugme odnosno “C”, koje donosi još dve vrste napada. Ako Nindže klana Stopala krenu da vas naizmenično tuku, tu je i poseban udarac za oslobađanje od ovakvih gužvi, koji ćete ipak skupo platiti u vidu gubitka nekoliko crta sa life bar-a.

 

Zaključak

Sve u svemu, TMNT:THH je igra koja zaslužuje vaše vreme, ali ako želite još bolju zabavu, pogledajte i ostale naslove (arkadnu i SNES varijantu) navedene u tekstu. Kako gameplay izgleda, pogledajte OVDE

 

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x