SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Taktička postavka na mapi Močvara (Deo II) – Jugoistočna baza

Pozdrav tenkisti!

Pre nedelju dana pisali smo vam o tome kako bi trebalo igrati mapu Močvara ukoliko svoju bitku započinjete iz severnozapadne baze. Na šta treba obratiti pažnju, gde gurati, a gde čuvati, kako najbezbolnije izbalansirati dve potpuno neizbalansirane strane ove mape itd. Ukoliko niste videli taj tekst, možete ga pročitati ovde: http://twb-balkan.com/takticka-postavka-na-mapi-mocvara-deo-i-severnozapadna-baza/

Danas nastavljamo sa ovom mapom, a fokus će biti stavljen na tim koji bitku počinje iz baze 2 koja se nalazi u donjem, jugoistočnom delu mape.

mocvara-2

Najveća prednost tima koji započinje bitku sa ove strane jeste to što ima izuzetno veliku prednost kada je u pitanju zauzimanje dvorca – brže se stiže, bolji je zaklon od artiljerije a da se pritom može naneti šteta protivniku, ima odlične hull down pozicije. Ako se uzme u obzir da će protivnički tim krenuti u zauzimanje dvorca (fatalna greška!, vidite u prethodnom tekstu i zbog čega!) i da će ih vaš laki tenk koji se vozika u blizini dvorca otkriti a vaši snajperi izbambusati pre nego što shvate šta ih je snašlo (na mapi prikazano  zelenim ikonicama lovaca) (još ako arti udobe nešto ihaaaa 😈 ), vašem timu ne preostaje ništa drugo nego da poziciju dvorca zauzme u najkraćem mogućem roku (na mapi prikazano zelenom linijom i ikonicama za teškaše) (za jasniju predstavu, pogledaj sliku gore). Ali, kada zauzmete dvorac, gurajte napred SAMO, ponavljam, SAMO ukoliko ste apsolutno sigurni da vas protivnički snajperi neće dočekati sa njihove terasice na D4 sektoru mape, odnosno da vas neće zaustaviti u vašem pohodu, jer u suprotnom bacate partiju. Ukoliko pak niste sigurni da tamo nema nikoga i da vas neće zaustaviti u naletu, vratite se nazad i pomozite vašim srednjacima na drugoj strani. Zašto? Zbog toga što oni imaju isti problem kao i protivnički teškaši da dostignu dvorac i koje ste vi muški popamprčili.

mocvara-2

To nas dovodi do narednog pitanja kako igrati mapu Močvara. Ukoliko vozite srednji tenk i imate sreću da vas je u timu 5 ili 6 komada, a baš jako želite da idete i zauzmete 0 liniju, učinite to, ali izuzetno brzo. Ne časite ni časa prilikom izlaska iz baze, nemojte se sudarati i smetati jedni drugima, već hitajte što brže možete ka vrhu mape (na slici prikazano crvenom linijom i ikonicama srednjih tenkova skroz na desnoj strani slike). Imajte na umu da ćete verovatno biti otkriveni od strane protivničkog tima i da će ka vama dolaziti neprijateljska vatra. Iz kojih pravaca? Na mapi je to označeno žutim linijama, tako da okrenite vaše kupole u tom smeru, možda uspete nešto i da odbijete svojim oklopom. Nije nemoguće dobiti bitku na ovoj strani, ali to zahteva dosta Cojones-a, ako se razumemo. 😀 A kako je dobiti? Tako što se nećete zastaviti kada dođete do prvog kamena na B0  (na mapi označeno crvenim krugom koji je precrtan belim linijama). Umesto toga, sledite zelene linije dalje, jer ćete tu imati dobar zaklon od neprijateljske vatre i mnogo bolju poziciju za okršaj sa protivnicima. Upamtite sledeće: ukoliko ostanete na B0, vaš neprijatelj ima ogromnu prednost u hull down pozicijama u odnosu na vas! izgubićete tu bitku u 90% slučajeva. Plavim linijama označen je pravac u kome ćete moći da napadate sa distance protivničke tenkove koji će tamo stajati. U tom slučaju, budite veoma oprezni, jer ipak ćete se boriti protiv lovaca, a kad oni lupe, to zna da boli…mnogo. 😈 Sačekajte podršku vaših teškaša i onda zajedno sa njima krenite u pohod na završni udarac.

Ikonica lakog tenka na D8 sektoru na slici mape koja je precrtana žutim linijama znači da njemu tamo nije mesto i da će umreti u roku od odma’. Umesto te samoubilačke misije, treba da zauzme busiju u žbunu na granici G7/F7 sektora (na mapi označeno zelenim linijama i ikonicom lakog tenka). Odatle će imati jako lep pregled cele doline, odnosno močvare i moći će da otkriva neprijateljska vozila koja će možda pokušati neki ludi rush po sredini mape.

Ova mapa traži dosta hrabrosti i odlučnosti. Ne prašta kukavičluk, ali i ne nagrađuje neproračunatost. Prilično je otvorena te se treba čuvati lovaca, ali ukoliko vas ima po troje-četvoro u grupi, morate biti odlučni i znati šta želite od te partije.

Nadamo se da smo vam pomogli i da ćete imati na umu ove savete kada sledeći put budete dobili ovu mapu. Da li biste vi imali nešto da dodate? Kako je vi inače igrate, da li nakon pročitanog teksta možete da uočite neke svoje greške ili dobre poteze? Da li biste preporučili ovaj tekst vašem drugaru koji još uvek nije dovoljno iskusan? Recite nam u komentaru, podelite vaše mišljenje.

Srećno na borilištu i GG!

Miloshans    16. 10. 2016. godine 16:28

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x