SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

T-34 – Sovjetska mašina za kredite

T-34 - Sovjetska mašina za kredite

Danas vam predstavljamo T-34, ruski srednji tenk petog tira. Ovaj mališan je odgovor na često postavljano pitanje “Kako zaraditi pare bez premijum naloga u igrici World Of Tanks?” od strane novih igrača. Kada se upotrebe njegova pokretljivost i odlična prosečna šteta u minuti (DPM) može se doći do odličnih rezultata i zaraditi pristojna suma kredita. Veličina profita nakon partije može varirati izmedju 10.000 kredita ukoliko je odigrana prosečna partija, pa čak i do 20.000 kredita nakon perfektno odigrane partije, u kojoj je napravljena šteta od oko 1000HP, uz male primese asistirane štete. A sada malo o razvoju tenka u real life-u.

ISTORIJSKI RAZVOJ

Proizvodnja tenka je započeta 1940. godine u Harkovu od strane Sovjetskog Saveza i trajala je sve do 1958. godine. U ovom periodu, prema statistici, proizvedeno je 84 070 primeraka, čime dobija titulu tenka koji se najviše proizvodio u toku Drugog svetskog rata. Na početku njegove prozivodnje samo je KV-1 bio bolji po karakteristikama, mada je T-34 bio više izbalansiran u pogledu oklopa-pokretljivosti-naoružanja.

Oklop je bio debljine 45mm sa svih strana, ali zbog ugla pod kojim je oklop postavljen, njegova efikasnost u rikošetiranju granata je bila znatno uvećana.

Pokretljivost je realizovana ubacivanjem dizel-motora snage 480KS (373kW) i postavljanjem širokih gusenica, koje su omogućavale lakše kretanje po mekoj podlozi, težina tenka je iznosila 27,9t, čime je postignut odnos snage prema masi od 17,20 KS/t i maksimalna brzina od 56 km/h.

Naoružanje se sastojalo iz topa kalibra 76,2mm, kao i pomoćnog naoružanja u vidu dva mitraljeza kalibra 7,62mm.

T-34 U WOT-u

T-34 - Sovjetska mašina za kredite

Kada otključate i kupite osnovnu (stock) verziju ovog tenka u igrici najveći problem će biti prvi top. Njegova probojnost je samo 65mm sa standardnim granatama. Ali neće vam biti potrebno mnogo partija da mu otključate top kalibra 57mm, koji je po mom mišljenju top sa kojim ovaj tenk treba uvesti u borbu. Što se ostalih modula tiče, oni njihova upotrebljivost je veoma pristojna, a najefikasniji redosled njihovog otključavanja je sledeći:

 • Top – 76mm F-34
 • Top – 57mm ZiS-4
 • Kupola – T-34 mod. 1942
 • Top – 76mm S-54
 • Radio – 9RM
 • Motor – V-2-34
 • Gusenice – T-34 mod. 1943

Verovatno će se neki upitati zbog čega se na listi radio nalazi ispred motora i gusenica. To je iz prostog razloga: nadogradnja motora donosi minorno uvećanje konjskih snaga sa 480 na 500, dok vam novi radio donosi uvećanje dometa sa 325 na 525 metara.

Najveća dilema koja se javlja kod igrača jeste koji top koristiti. Moje lično mišljenje je da je top manjeg kalibra (57mm Zis-4) mnogo efikasniji od topa većeg kalibra čije je otključavanje moguće nakon nadogradnje kupole (76mm S-54). Iz razloga što je precizniji, brže puca, ima bolju štetu u minuti i lakši je, što povećava pokretljivost vozila. Jedina mana topa manjeg kalibra je ta što ima malo lošiju probojnost pancirne granate (AP), što se može nadomestiti ne tako čestom upotrebom potkalibarnih (APCR) granata, čija je probojnost na ovom topu znatno veća nego na topu većeg kalibra. Sve prethodno navedeno za neke može biti konfuzno, tako da u tabeli ispod možete sami pogledati koje to osobine karakterišu svaki od ova dva topa.

Naziv modula 57mm ZiS-4 76mm S-54
Brzina paljbe (granata/min) 26.1 10.5
Prosečna probojnost 112/189/29 125/156/39
Prosečna šteta 85/85/95 115/110/165
Prosečna šteta po minuti (HP/min) 2313 1263
Preciznost 0.34 0.41
Vreme nišanjenja (s) 2.3 2.9
Težina 740 1390

NAČIN IGRE

Postoje igrači koji biraju tenkove prema svom načinu igre, ali i oni koji svoje ponašanje u igri menjaju prema tome šta određeni tenk traži od njih. Kako bi iz tog tenka izvukli maksimum. Naravno, uvek je prisutna i treća grupa, koja se svog načina igre ne odriče koji god tenk da je u pitanju. No, fokusirajmo se načinu igre koji je najbolji, barem prema mom mišljenju i ličnom iskustvu, da bi se iz ovog mališana izvukao maksimum.

Kao što smo prethodno u karakteristikama naveli, možete se opredeliti za dva topa. Top manjeg kalibra je bolji iz razloga što brže puca, precizniji je, a i lakši. Tako da će se tenk ponašati manje tromo. Jedina mana kod njega je ta što sa standardnom municijom ima slabiju prebojnost od topa kalibra 76mm. Tako da se povremeno od igrača traži da prebaci na premium municiju. Ali to nije čest slučaj iz razloga što korišćenjem pokretljivosti ovog tenka i dobrim čitanjem trenutne situacije možete sebe lako dovesti u poziciju gde ćete biti u prilici da pucate u protivničke tenkove sa strane.

Oprema

Što se dodatne opreme na ovom tenku tiče najbitnije je koristiti:

 •  Nabijač srednjeg kalibra
 • Poboljšani mehanizam topa, a
 • kao treći sastojak u ovom receptu možete koristiti:
  • Poboljšanu ventilaciju druge klase ili Obloženu optiku/Binokulare – po ukusu 🙂 . Druga varijanta je mnogo praktičnija iz prostog razloga što ćete uočiti neprijatelje pre nego što oni uoče vas, pucati na njih pre nego što oni uoče vas, što će vama dati znatnu prednost.

ZAVRŠNA REČ

Kako biste ovaj tenk iskoristili do maksimuma morate biti u žaru borbe. I iskoristiti njegovu fantastičnu pokretljivost, štetu u minuti i brzinu paljbe. Nemojte biti lenji i samo čekati svoje mete. Iskoristite brzinu ovog mališana, idite oko svojih protivnika. Pucajte u njih i pobegnite na vreme. Kako vas oni ne bi pogodili, još više se iznervirali i napravili neki nepromišljen potez koji možete iskoristiti da im opet nanesete štetu. 😉

Podelite u komentarima sa nama vaše mišljenje o ovom tenku i načinu igre za koji mislite da bi bio najefikasniji.

Do sledećeg viđenja, GL HF.  😉

18:37 – 22.11.2016. godine.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

3ultimatum

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x