SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Supertest update – vrh stabla švedskih lovaca – tier 9 STRV 103-0

Pozdrav tenkisti!

U prethodnom tekstu govorili smo o tier 8 lovcu nove švedske nacije (UDES 03) koji se pojavio na supertest serveru, a čitava nacija će se relativno brzo naći u našim garažama. Danas nastavljamo sa prezentacijom tier 9 (STRV 103-0) lovca ovog stabla i komparativnom analizom sa drugim lovcima koji predstavljaju identičnu ili veoma sličnu kategoriju žbunjara.  🙂 Na taj način ćete biti u mogučnosti da stvorite ideju šta bi od njega moglo da se očekuje.

STRV 103-0

strv

Ukoliko ste se pitali kakav će biti STRV 103-0, mi imamo odgovor na to pitanje. Tier 9 švedski lovac biće veoma sličan nemačkom Waffenträger auf Pz. IV, barem kada je oklop u pitanju, budući da ovo što se zove oklopom 18/16/16mm…hm, aluminijumska folija ima skoro pa toliko oklopa.  🙂 U našoj uporednoj analizi koristićemo još i druge kartonske kutije poput SU-122-54, Waffenträger auf Pz. IV i FV4004 Conway. Imaće 1510 HP-a, a u vezi sa oklopom…T49 se već smeši brk, a i sve artiljerije će ga dočekati širom otvorenih ruku. Aaaaaali, uvek ima neko ali, prvo će neko morati da ga otkrije…a to neće biti lako, verujete. Kamuflažni faktor od 40,9% u stanju mirovanja i 24,5% u pokretu sugeriše nam da će se raditi o duhu koji seje smrt. A sejaće je Boga mi odlično, s obzirom na činjenicu kakve će topine nositi sa sobom. U izboru će biti dva topa:

  • 10.5 cm kan strv 103 L/62 – Tier X
    • prosečna probojnost sa standardnim AP granatama 308 / 350 / 53 mm
    • prosečna šteta sa standardnim Ap granatama 390/390/480 HP-a
  • 10.5 cm kan strv 103 L/51 – Tier IX
    • prosečna probojnost sa standardnim AP granatama 288 / 330 / 53 mm
    • prosečna šteta sa standardnim Ap granatama 390/390/480 HP-a

Probojnost koju ima i tier 9 top je značajno veća nego što je ima bilo koji drugi tenk iz ovakve kategorije lovaca (SU-122-54 258mm, Waffenträger auf Pz. IV 235mm i FV4004 Conway 259mm) tako da će probijati sve živo. No, ne lezi vraže, Wargaming je našao načina da izbalasira ovo, tako što mu je dodelio celih 3 sekunde nišanjenja (sa stock konfiguracijom). To se naravno može skinuti poboljšanim mehanizmom topa, ventilacijom, braćom po oružju itd, ali je svakako duže nego kod bilo kod drugog lovca iz ove kategorije kartonskih kutija (2.4 sekunde i 1.82 što je slučaj na britanskoj kutiji). Sa druge strane, disperzija od 0.3 predstavlja najbolju vrednost u odnosu na druge lovce. Ipak, čini se, najveći nedostatak ovog lovca u pogledu vatrene moći biće DPM koji će iznostiti tek nešto malo preko 2,500 (vreme punjenja 9.33 sekundi). U odnosu na pijanog Rusa (3,128), Švabu (2,760) i moćnog Gordija (3,208) zalađeni Šveđa čini se malo mrškast, ali opet sa druge strane, neće biti dingovanja.  🙂

2

Sa svojih 50/45 km/h biće svakako najbrži, a brzina okretanja gusenica od 40 stepeni po sekundi identična je kao kod SU-122-54, pa vi vidite koliko će agilno da bude ovo govedo. 😀  Vidokrug od 380 metara je prosečna vrednost u odnosu na ostale lovce ove kategorije. Takođe, veoma važna činjenica, pogotovo u odnosu na tier 10 lovca vezana je za posadu koju će činiti : komandir, vozač i radio operater.

Sve u svemu, čini se da će ovo biti ozbiljna konkurencija na prvom mestu Waffenträger auf Pz. IV, ali i svim drugim lovcima iz tier-a 9. Kakve su vaše impresije? Recite nam u komentarima, podelite vaše mišljenje.

Srećno na borilištu i GG!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

2traveller

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x