SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Supertest update – švedski tier 6 lovac IKV 65 II

Pozdrav tenkisti!

Danas je švedski tier 6 lovac postao novi član supertest servera, a mi ćemo vam ga ukratko predstaviti i napraviti kratku komparaciju sa ostalim lovcima iz njegovog tira.

Kakav je IKV 65 II? Hm, pa da počnemo… 🙂

Osnovne karakteristike ovog malca jesu da ima 580 HP-a, vidokrug od 350 metara, što i nije baš sjajno budući da oba američka TD-a (Hellcat i Jackson) imaju po 370 m, međutim, IKV 65 II će svoju šansu potražiti u nekim mnogo važnijim komponentama, s obzirom na činjenicu da se taj vidokrug može lako proširiti upotrebom binokulara (ha, ha cheater :P, ali eto vam i prvog dela opreme koju bi trebalo da koristite na ovoj zveri). Brzina okretanja je 32 stepena po sekundi što je neka sredina između 35 (Jagdpanzer IV) i mučenih 26 (ARL V39). SU-100 ima brzinu od 36 stepeni po sekundi, dok na primer AT-8 ima samo 20, ali bar ima oklopa za razliku od mučenog ARL-a. 🙂

3

No, ono što nas najviše interesuje kada su tenkovi u pitanju jesu topovi i brzina. Što se brzine tiče, magičnih maksimalnih 60 km/h jedino prelazi Hellcat (70 km/2), dok svi ostali imaju ne više od 50 km/h ograničenja. Videćemo još kakav će mu biti odnos snage motora i ukupne težine, ali sa ovim trenutnim karakteristikama obećava da će biti prilično agilan.

2

Kada je u pitanju top, e tu zabava stvarno počinje. Naime, sa probojnošću od 195mm čini se, kompenzuje svoje nedostatke po pitanju vidokruga i malo hit poena. Veoma mali broj tier 6 lovaca ima preko 195 mm probojnosti. To su nemački Nashorn i britanski Churchill GC sa preko 200mm, što je za tier 6 brutalno, ali ste u njima bukvalno glineni golub ukoliko vaš tim ne odradi dobar posao, jer ne možete nigde pobeći. Za razliku od njih, IKV 65 II ima mobilnost, dobru probojnost, a kako izgleda na slikama, imaće i malu siluetu što znači i dobar kamo rejting, da ne kažem da će biti nevidljiv ukoliko neko poznaje mehaniku igre i na njega stavi pravu opremu i skilove. 🙂

4

Još neke stvari koje se tiču topa jeste alfa šteta od 240dmg-a što ga svrstava u red “srednje bolnih lovaca” 🙂 kao što su Hellcat, ARL V39 i Churchill GC (srednje bolnih zato što kad na vas zagrmi SU-100 sa poslednjim topom, još dva dana vam treba da se opasuljite :)). Kada je preciznost, odnosno odstupanje na 100 metara u pitanje, 0.32 svrstava ga u red lovaca sa najmanjom disperzijom. Dakle, laser. 🙂 Stvar postaje još bolje kada je vreme nišanjenja u pitanju, 1,9 SEKUNDI! Da, Hellcat nišani samo 1,7 sekundi, ali IKV 65 II poseduje bolju disperziju (Hellcat 0.35) koju bih vrlo rado menjao za tih 0.2 sekunde. 🙂 Na kraju, 8 sekundi i 1800 dmg-a po minuti predstavlja zlatnu sredinu među tier 6 lovcima. Ipak, ovaj podatak ne treba da obeshrabljuje njegove buduće komandire i to iz dva razloga:

  1. ove karakteristike nisu konačne i mogu se menjati
  2. za razliku od većine tier 6 lovaca, ima probojnost koja mu garantuje da će tih 1800 dmg-a biti postojano (vozači Hellcat-a plaču u daljini :))

 

Kako vam se čini novi član porodice World of Tanks? Da li ćete želeti da ga provozate odmah po izlasku? Recite nam u komentarima, podelite vaše mišljenje.

Do narednog čitanja, srećno na borilištu i GG!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x