SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

STRV M/42-57 Prvi utisci o švedskom premium tier 6 tenku

STRV teir 6 tenk

U današnjem tekstu vam prenosim moje prve utiske posle odigrani 20 bitaka sa STRV M/42-57.  Ja sam ga prekrstio iz STRV u Stvor. I smatram da nisam bacio 3700 golda. I da tenk ima veliki potencijal u rukama dobrog igrača.

STRV iliti Stvor

Je i više nego zabavan tenk. Ali morate da pazite kako ga igrate, zaboravite na prve borbene redove. Nadjite lepo mesto i snajpujte.Ja sam iskoristio ženske članove posade koje sam zaradio u novogodišnjim misijama. Postavkom ženske posade na tenk sam dobio 2 skila, a goldima sam pretrenira posadu na 100%. SIA iliti sestrinstvo po oružju je dobar dodatak koji važi samo kad ga svi u tenku poseduju a sve dame imaju SIA kao nulti skil. Sixth sense, smooth ride i snapshoot kao drugi skill ali za treći skil sam se setio da će ta posada završiti jednom na teškom tenku. Tako da mudro birajte.

Top

Top na Stvoru je isti onaj koji možete ižučiti na Stvorovom parnjaku  Strv 74 i on ima 148mm penetracije i  prosečnu štetu od 150 dmg po granati. Dodajte da Stvor ima autoloader sa 4 granate u klipu koje ispaljuje na svake 2 sekunde i dobićete 600 dmg za 6 sekundi. Vreme za reload je sa SIA i poboljšanom ventilacijom 15 sekundi.Ako pogledate na tanks.gg videćete da piše da sa te dve stvari reloaduje 14,68. Dok meni u igri reloaduje za tačno 15 sekudni. Biće da sam dobio pokvaren tenk. Ili da dama koja puni lakira nokte u medjuvremenu  ili je to vreme potrebno muškoj posadi.

Računica se sama nameće, 6 sekundi pucanja plus 15 sekundi reloada u zbiru daju 21 sekundu. Pomnožite sa dva i videćete da vam fali 3 sekunde da biste 3 puta relodovali i pucali u minutu.  Ali kao dodate hranu vreme reloada se smanjuje dovoljno u minutu možete 3 puta napuniti i pucati. Tri puta po 4 grante, svaka sa prosečnom štetom od 150, 12×150=1800 dmg za minut, a za dva minuta 3600. Stavite 3 Stvora u platun i biće kuku majko u neprijateljskom timu.

Velika razlika izmedju premuim i nepremium je ta da ne premium ima -15 stepeni depresije a premium samo -6 stepena depresije. Što kad vidite onih 15 deluje depresivno. Veliki problem ovog topa na Stvoru je da mu je potrebno mnogo više od na papiru zapisane 2,21 sekunde za nišanjenje. Slobodno dodajte još sekundu. Poboljšani mehanizam topa radi odličan posao, uz dodatak SIA i ventilacije, preciznost  i vreme nišanjenja će biti i više nego korektni.

Oprema

Kao što ste mogli primetiti u tekstu, stavio sam poboljšanu vetilaciju i GLD. Smatram da su te dve stvari uistinu potrebne ovom tenku. Što se tiče treće stvari tu možete da se igrate. Ja sam se odlučio za obloženu optiku  pre binokulara. Jer poznajem sebe i kako igram sa binokuarima kako u tim momentima dobijem  daljinski tunnel vision i kako ne primetim tenkove u neposrednoj blizini. Jednostavno bolje je žrtvovati vidokrug zarad HP svog tenka. A bolja optika vam je potreban kako biste spotovali neprijatelja pre nego što on spotuje vas. Ovaj tenk i nema neki oklop i ako ne primetite protivnika na vreme može da bude nezgodno jer mu ni brzina nije neka.

Stil igre

Kao što sam napisao na početku zaboravite na prve borbene redove. Nadjite lepo mesto i snajpujte. Sa samo 2 sekunde izmedju granata imate mogućnost da trekujete neprijatelja i da mu saspete naredne tri. U partijama u  kojima sam počeo da razumem kako treba da igram počeo sam da budem kao što kažu  “***** sa premium tenkom”. Ostavljam vam da sami zamenite zvezdice sa nekim vašim nazivom. U poslednjih 6-7 bitaka sam bez problema sasuo 2-3 klipa u  neprijateljske tenkove. Sa preko 10 granata koje su pravile štetu lako bih farmao dmg, a i šteta na moju asistenciju bi bila 700-800 u proseku. Zarada u tim borbama bi bila 30+hiljada silvera, izmedju 3 i 4 hiljade bih platio municiju i još toliko ukoliko bi tenk bio uništen. Dodajte još potrošni materijal koji ćete iskoistiti i ostaće vam oko 20k silvera čisto, što za tier 6 i nije loše.

Zaključak

Izvesti zaključak posle samo 20 bitaka nije lako i može lako da se pogresi, ali meni se ovaj tenk svidja. Nije meni omiljeni Cromwell ali blizu je. U rukama boljeg igrača može postati oružje masovnog unistenja ali ja ću se zadovoljniti sa 1500-2000 kombinovanog dmg.

Vi vaše utiske napišite u komentarima. Srećno na borilištu i GG!

Nik_Pen16

Jedan deo genije, tri dela budala!
Deo TWB ekipe duže od godinu dana.
😀 World of Tanks igram od 2015. godine.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x