SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

STRV 74 Tier 6 švedski medium tenk – Recenzija

Stridsvagn 74 strv 74 Stridsvagn

Od kada su dodati švedski tenkovi u igru najčešće se pričalo o njihovim lovcima i njihovom siege modu. Pa se pričalo o oklopu na kupoli koju poseduje Kranvagen. I zažto se ta linija sastoji od 3 tipa tenkova. Ali jedan tenk se polako ali sigurno našao u mnogim garažama a to je STRV 74. Čak se sve više načazi u SH bitkama.

STRV 74

Je tier 6 švedski medium/srednji tenk. Odlikuje ga dobra depresija topa. Upravo ta depresija navdi ljude da isprobaju STRV 74 u igri. Ali to je smao jedna od prednosti koju dobijate ukoliko se odlučite da grindate švedsku liniju.

Topovi

Strv 74 poseduje dva topa, a mi vam donosimo po nešto za oba. Jasno je svima da je drugi top nadmoćniji. Ali potrebno je ljudima prikazazi sa čim će se susresti kad prvi put zaigraju sa STRV 74.

7,5 cm lvkan m/36 Naziv 7,5 cm kan strv 74
10,98 Broj granata u minutu (g/min) 12,15
5,46 Vreme punjenja topa 4,94
120/148/38 Penetracija AP APCR HE (mm) 148/200/38
150/150/185 Prosečna šteta (damage) 150/150/185
0,35 Disprerzija na 100 metara 0,33
1,92 Potrebno vreme za nišanjenje 1,73
1647 Prosečna šteta po minutu 1822
1035 Težina (kg) 1035

Ono što je obavezno spomenuti kad je top u pitanju je to da ima čak -15 stepeni depresije. Da dobro se pročitali čak -15 stepeni depresije poseduju topovi na STRV 74. Borba u brdima će odjednom postati veoma privlačna. Što se tiče statističkih podataka iz tabele možete videti da ovim topovima ne treba previše vreme za reload. Poseduju solidan dmg za tier 6 i možete ih zaista i ostvariti jer je penetracija zadovoljavajuća. U narednom delu teksta fokusirati ćemo se na drugi/napredniji top koji možete montirati na STRV 74 a to je 7,5 cm kan strv 74.Isti top samo autoloader imate na premium tier 6 švedskom tenku.

Municija i potošnja

Što se tiče AP granata imaju penetraciju od 148 mm i prosečnu štetu od 150 dmg. Cena jedne je 145 kredita, što deluje kao mizerija naspram 2800 silvera ili 7 golda koje morate izdvojiti za kupovinu svake od premium granata. Ali sa premium APCR municijom dobija 52mm penetracije. Ukupno 200mm penetracije, a to je sasvim dovoljno i sa borbe sa tier 8 tenkovima. Fugasna HE municija penetrira samo 38 mm i nanosi 185 dmg.

U Strv 74 možete ubaciti ukupno 42 granate. A njihova raspodel treba da bude takva da se najviše fokusiarate na AP. AP treba da zauzme više od pola npr 25 ap granata. Zbog tier 8 teškaša potrebno je da se obezbedite dovoljnom količinom premium municije. Naravno ako ste u mogućnosti. Ako ne, odlučite se za veći broj HE granata. Bez obzira na stanje kredita ubacite nekoliko HE granata, uvek će se naći pravi momenat da se iskoriste.

Oklop

Što se tiče oklopa na trupu spreda imate 50, na boku 30 i nazad 20mm oklopa. Na kupoli svugde imate oko 20mm oklopa. Dakle biće malo teže sačuvati 750 HP kao i napraviti značajne količine blokirane štete. Ali sa druge strane to nije ni uloga ovog tenka. Možda i najveći neprajatelji ovog tenka u tier 6 bitkama su O-I i KV-2 jer kad se na njih montiraju visoko kalibarni topovi lako će vas probiti na osnovu pravila trostrukog kalibra. Nekoliko puta mi se desilo d aigrajuči sa O-I o’ladio STRV 74 za sav HP koji ima.

Oprema

Moj izbor opreme za ovaj tenk je sledeći: Nabijač za top srednjeg kalibra, ventilacija i obložena optika. Odlučio sam se baš za ova 3 zbog toga što sa nabijačem i ventilacijom dobijam na vreme za punjenje kao i na potrebnom vremenu za nišanjenje. Sa spomenutom opremom dobijate reload od 4,31s i aim od 1,69s. Ukoliko vaša posaada poseduje perk BIA-u ili SoS ukoliko imate žensku posadu onda reload se još spušta na 4,25 sekundi i to vam donosi 14,25 granata po minuti i DPM od 2138.

Za obloženu optiku sam se odlučio jer ovaj tenk nema oklopa i od krucijalne važnosti je da vidite protivnika pre nego što on vidi vas. Iz istog razloga nije poželjno predugo ostajati u jedno mestu tako da su binoulari ispali iz kombinacije. Sa obloženom optikom dobijate vidokrug od 403,7 metara. A sa druge strane odlično vreme nišanjenja me je odvratilo o kupovine poboljšanog mehanizma topa (GLD).

Potrošni materijal

Neki moj utisak je da se švedski mediumi ne pale tako lako. Tako da ako tražite mesto za kafu i pecivo sa cimetom možete uzeti mesto namenjeno PP aparatu. Rizici igranja bez PP aparata su poznati. Usled tankog oklopa često će vam stradati posada kao i moduli tako da su prva pomoć i popravke obavezne. Ukoliko igrate Stronghold sa ovim tenkom mogli bi da razmislite o velikim pakrtima prve pomoći i popravki.

Kako igrati?

Kao podrška bi bilo najbolje. Odlična depresija van dopušta da odlično koristite terenske prepreke i da zaklinite veći deo tenka i da „ne virite“ previše. Jer jedna veoma nezgodna stvar je „frizura“ na kupoli tj deo kupole iznad topa koji je dosta izražen. I na njega treba obratiti pažnju jer taj deo najčešće meta protivničkih igrača. A s’ obzirom da niste bogati oklopm na kupoli nemojte ulaziiti u,što bi se teniskim rečnikom reklo, duže razmene udaraca. Vama niko ne garantuje penetraciju dok vaša kupola osigurava da neko i sa HE granatom može da vam napravi haos.

Zaključak

Pravi tenk za igrače koji znaju da koriste uglove i da budu u drugom planu. Nikako u prve borbene redove čak i kada ste top tier. Ali ne treba ni da igrate full campig mode, ne to nemojte. Kad bih morao da ovaj tenk uporedim sa neki fudbalerom to bi verovatno bio Žunjinjo Pernambukano. Lucidan ali kad opali sa daljine protivniku pada mrak na oči. E, upravo to je ono što se očekuje od vas dok koristite ovaj tenk.

Nik_Pen16

Jedan deo genije, tri dela budala!
Deo TWB ekipe duže od godinu dana.
😀 World of Tanks igram od 2015. godine.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] recenzija ovog tenka se već nalazi na sajtu i u našoj izvedbi izgleda […]

trackback

3oratorical

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x