SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Šta Vam treba za bolji gejming filing

Od kada su se pojavile video igre su na neki način vrlo brzo ušle i u PC arhitekturu zahtevajući od proizvođača specifičnosti u izradi opreme za nju. Veliki broj istih je trenutno u igri a Vi morate pronaći odgovarajuću opremu što zavisi kako od dubine džepa pa do Vaših potreba u igri.

Bez kvalitetnih periferija ne možemo zamisliti prijatno igranje i uživanje u igri. Mnogi koji ne spadaju u gejming kulturu najverovatnije će komentarisati da je igranje video igara gubljenje vremena, neozbiljnost, dečije igrarije…. ali kako ste mogli da do sada uvidite gejming industrija zarađuje basnosnovne prihode pa sad vi vidite kakva je to igra.

DOTA2, League of Legends, CS Global Ofansive, World of tanks…. i još puno njih svake godine svojim proizvođaćima donesu puno para od trgovine raznoraznim itemima u igri. Na turnirima se bore po desitine hiljada timova ne bi li osvojili pravi novac igrjući u ovoj kako je neki zovu dečijoj igri.

images

Zato je i nastala gejmerska industrija poseban odeljak u proizvodnji opreme. Počev od procesora grafičkih kartica kučišta kulera pa sve do miševa tastatura i slušalica kao potrošne opreme.Ovde će mo se pozabaviti potrošnom opremom.

U zavisnosti kakvu opremu imate ne znači da će te pobediti ali znači da će vaše akcije biti preciznije a mogučnost reagovanja svedena na najbolji mogući način.

Iako mogu da dosegnu i do par stotina eura ova oprema puno će vam značiti.

Kao i reket kojim poznati teniseri igraju to ne znači da će te i vi tako igrati ali sa druge strane kvalitetna i izdržljiva oprema vredi jer će te sa njom više igrati.

logitech_g19_gaming_keyboard

Recimo kod miševa kao osnovno oružje u svakoj bitci koju vodite na pc-ju nije važna rezolucija (jer sada svi pa čak i jeftinije verzije imaju po nekoliko hiljada piksela) važnije je to kako leži u ruci koliko je kvalitetan kabl koji se stalno tare od ivicu stola, kakav mu je odziv klikova levog i desnog tastera…Rezolucija tek na kraju udara šlag na tortu. Naravno zato i postoji toliko proizvođaća koji će svaki od njih nači put do svog gejmera. Zato vrlo je važno prilikom kupovine držati miš u ruci i osetiti kako on leže a specifikacije naravno tek posle prvog utiska. Naravno ne kažem da kupite miš od 5-6 eura već da osetite i shvatite da taj isti miš kojeg kupujete mora izdžati hiljade i hiljade metara da ne kažem kilometara a klikovi stalno treba da budu isti.

Što se pak tiče tastatura mislim da gejmeri njih veoma potcenjuju, bar ovi koji nisu pro liga. Iako je imala svoj tehnološki razvoj koji se kretao od mehaničkih do softverskih tastatura pojedini proizvođači kako vidim vraćaju se starim dobrim vrednostima. To dali drži vodu ili je osvetljena u svim duginim bojama to nije od presudnog značaja verujte jer niti ćete igrati pod vodom niti u rudniku pa da vam ove opcije toliko znače. Dobra tastatura treba da bude tako urađena da i nakon 4-5 sati kucanja po istoj ne osetite bolove u zglobovima. Tasteri da su Vam odgovarajući kao i dubina klika kod iste. Naravno da bih vam odmah predložio mehaničke nego nego “softversku” tastaturu ali izbor je samo Vaš. Tačno da se najviše na tastauri pojedu WSAD i još po neki taster ali po nekad morate i otkucati nešto kolegama u igri i to brzo ali takođe i korektno pa zato pri izboru lepo osmotrite sve u ponudi kod prodavca.

Što se slušalica tiče ili zvučnika…….to je Vaš izbor. Naravno da morate imati mikrofon pa sad da li kupovati slušalice ili zvučnike pa još i mikrofon kao posebnu jedinicu zavisi od Vas samih.

sades

Dobre slušalice para vrede i uvek se vodite po tome da Vas ne stežu i previše znoje ušne školjke jer će te ih Vi nositi i većinu vremena provodiće na Vašoj glavi tako da njihova lepota u dizajnu nije od presudnog značaja. Cene variraju a kvaltet u decibelima je od presudnog značaja pa na to treba obratiti posebnu pažnju. Vodite računa da slušalice imaju dinamički mikrofon koji je puno kvaltetniji po tome jer Vašim suigračima nećete šuštati,pištiti itd što je jako važno kada im predlažete neke konkretne akcije u igri.

Takođe ako pak volite da osetite punoću ambijentalnog zvuka za Vas je onda pravi izbor zvučnika, a sad da li će biti saraund 5 u 1 ili dolby zavisi šta igrate i šta volite da slušate u slobodno vreme. U svakom slučaju onda Vam treba i mikrofon ali vodite računa da ne smetate ostalim članovima porodice u svojoj zabavi.

To bi bilo to a da će te vremenom usavršavati svoj gejming rejting kao i opremu to sve zavisi od Vas.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x