SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Sastavi tier 8 timova za čarke i utvrđenja – deo I

Pozdrav tenkisti!

Dugo smo već planirali ovaj tekst, ali evo ga konačno na našem “stolu”. 🙂 Tier 8 čarke (i stronghold kao vid odbrane ili napada utvrđenja) su jedan od najigranijih modova bitaka u igri World of Tanks i samim tim interesovanje za ovaj vid virtuelnog ratovanja 🙂 je vrlo visok. Ono što je od presudne važnosti za to da li ćete ove bitke dobijati ili gubiti jeste sastav tenkova koji ćete koristiti. Sve ostalo proističe upravo iz ovoga. Naime, postoji nekoliko načina da oformite svoju ekipu i mi ćemo vam to u ovom tekstu predstaviti.

  • Pet teškaša i pet lakih tenkova

Ukoliko želite dobar balans između brzine i snage onda je ovo sastav za vas. Uobičajeno je da se koriste ruski tenkovi – od teških IS-3 i/ili IS-5 (ukoliko imate ovaj nagradni tenk) i T-54 ltwt. Ukoliko nemaju svi članovi T-54 ltwt, može se koristiti i RU 251, ali i WZ-132. Najneisplativija varijanta može uključivati nesrećnog AMX 1390 čiji vozač će morati da ispljune dooosta kredita ukoliko bude planirao da napravi neku štetu (mada se on prvenstveno koristi kao spoter, ali svejedno, bez premijum granata nije bas pouzdan). Što se tiče teških tenkova, tu su IS-3 najjednostavniji izbor. Sa pet ruskih gorila bićete u prilici da sa vašim timom vežbate dobar focus fire zbog identične brzine pucanja (gore-dole koja stotinka u zavisnosti od posada koje tenkovi imaju, ali kapirate poentu 😛 :)). Takođe, brzina koju ovi tenkovi imaju daće vam priliku da vežbate rush na određenim mapama. Ukoliko ste iskusniji u igranju i vođenju ovog režima bitaka, možete zameniti jednu IS-3 američkim nindžom koji se zove T32 (više o njegovom topu možete pročitati ovde). On (T32) će vam prižiti dobru podršku ostalim IS-3 tenkovima ukoliko volite sporiji način ratovanja. Kada T32 zagrli neki prevoj biće neuništiv i kupiće dovoljno vremena ostatku tima da dejstvuje. Umesto T32 se eventualno može koristiti britanski Caernarvon (njega uglavnom koriste baš dobro uigrani timovi). On ima najbolju probojnost od svih tier 8 standardnih tenkova i uz Tigra II je i najprecizniji, ali nema baš toliko jaku kupolu kao T32, pa ga je zbog toga malo zahtevnije igrati. Tenkovi koje NIKAKO NE ŽELITE u svom tier 8 timu jesu: Tigar II i KV-4 – jako su spori, a o O-HO-u ne vredi ni trošiti reči. 🙂 Takođe, umesto pojedinih IS-3 tenkova (ukoliko neko od članova tima nema) može se koristiti kineski 110, ali zbog njegovog dobro poznatog problema sa čestim paljenjem nije baš najsrećnije rešenje. 🙂 Naravno, uvek postoji opcija da igrate i sa IS-6 i/ili WZ-111, ali će u mnogim slučajevima zahtevati od vas da pucate premijum granate tako da vam neće baš mnogo ostati od zarade. 🙂 Drž’ te se vi IS-3 i nema zime.

is-3-focus-fire

  • Sedam teškaša i tri laka tenka

U odnosu na prvu opciju, žrtvovali smo brzinu zarad još više vatrene moći. Uobičajeno je da uz pet pravih teškaša (kao što je to bio slučaj gore) sada idu dva auto-loader-a – AXM 50 100 (videćemo još šta će se desiti sa nesrećnim Francuzima kada nam uskoro dođu Šveđani, ali trenutno je takva situacija). Ovde jednostavno idete u meso, nema druge. Nakon početnog ispitivanja neprijateljskih pozicija, možda nekog šuta tek da ih načnete, kada francuski kavalieri napune svoje magazine, pravi teškaši kreću u push, dok ih AMX 50 100, da izvinete, pamprče sa strane (ili vam kulturnije, flenkuju, nije nego :))

Naravno, sve ovo zavisi od mape koju dobijete i taktike koju želite da forsirate – da li je to neka odbrana (pisaćemo i o tome u narednom tekstu) ili je napad ili samo želite da vežbate uigranost vašeg tima.

Kako vam se dopada naš prvi deo teksta o ovoj temi? Da li biste vi još nešto dodali? Koje sastave vi koristite u vašim timovima? Recite nam u komentarima, podelite vaše mišljenje. U narednom tekstu vas očekuje malo klikerske akcije (spoiler 😛 :)) i nekih suludih, ali veoma efektnih sastava tenkova. 🙂

amx-50-100

Do narednog čitanja, srećno na borilištu i GG!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

1contribute

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x