SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Sastavi tier 8 timova za čarke i utvrđenja – deo II

Pozdrav tenkisti!

Pre nekog vremena započeli smo temu u vezi sa sastavima tier 8 timova za čarke i odbranu/napad utvrđenja. Dosta vas nas je pitalo “koji sastav tenkova u tier 8 čarkama da koristimo” i nadamo se da će vam ovi tekstovi pomoći. Ukoliko niste pročitali prvi deo ovog teksta, to možete uraditi klikom na ovaj link. Mi ćemo danas nastaviti svoju priču koja će uključivati malo klikerske akcije i nekih suludih sastava, koji možda deluju glupo, ali u rukama majstora predstavljaju otelovljenje blitzkrieg-a na koje bi čak i Hajnc Guderijan bio ponosan 😛 .

  • Šest teškaša, tri laka tenka i jedna artiljerija

Da, da, dobro ste pročitali, artiljerija. U zavisnosti od sreće sa mapama kada su čarke u pitanju, moževam doneti jaku taktičku prednost. Ipak, ovakva formacija je nešto defanzivnijeg karaktera i morate računati na protivnički kontra-napad budući da imate “pušku” manje u polju. Dakle, trudite se da pozicionirate vaše teškaše tako da imaju dobar zaklon (nekog brdašceta najverovatnije) tako da ne mogu lako dospeti u situaciju da budu opkoljeni protivnikim tenkovima. Na taj način ćete kupiti i vreme svom klikeru da nanišani i pogodi gde treba. Što se izbora tenkova tiče, kao što smo govorili i u prethodnom tekstu, težište treba staviti na ruske teškaše, jer oni ubedljivo najviše batina mogu da prime 😀 , ali mogu se koristiti i drugi tenkovi, pogledajte ovde. Kada je izbor artiljerije u pitanju, obično se koriste M40/M43 ili Lorraine 155 mle. 51 – prva može da skine tenk “iz šuta”, a druga je dosta mobilnija, a rekao bih i preciznija, tako da u zavisnosti od stila igre vašeg tima možete koristiti obe po potrebi. Sa druge strane, kada je odbrana/napad utvrđenja u pitanju, artiljerija ima ključnu ulogu, pogotovo u napadu na protivničko utvrđenje. To napominjemo prvenstveno zbog toga što većina odbrambenih timova tada čeka u svojoj bazi, a verujete, nema mesta na mapi da se može sakriti 10 tenkova na koje artiljerija neće ubaciti svoju granatu bar na jednog, tako da vam kliker ipak može doneti dosta prednosti 😉 .

arty

  • Deset lakih tenkova

Ukoliko vam je artiljerija u čarkama zvučala čudno, 10 lakih tenkova će zvučati kao da su na dnevniku rekli da je pronađen živi stvor na Marsu. Mislili ste da to može da se desi, ali nikada ga niste uživo videli. E, pa da, to postoji i nije za svakoga. Klanovi poput FAME, OMNI, OM imaju praksu da često igraju formaciju sa 10 lakih tenkova. Nekako se po pravilu korite ruski T-54 ltwt, mada se umesto jednog ruskog brata može naći RU 251 ili AMX 1390 čisto da imaju jednog dobrog klipera koji će završavati tenkove na šutu. Ovakav stil igre zahteva jako mnogo znanja o igri i jako mnogo kredita na nalogu ukoliko planirate da igrate duže od 5-6 partija čarki 🙂 . Jedna od karakteristika ovakvog sastava je da će partija biti gotova u par minuta :).

  • Mešani sastav za zaradu novca

Na kraju, postoje sastavi koji se ne mogu teoretski opisati, jer su sastavljeni isključivo od premijum tenkova i služe za zaradu novca kada se pusti klanska isplata. Međutim, da bi ovakva formacija uspela, takođe morate imati jako uigran tim, zbog nedostataka koje premijum tenkovi imaju u odnosu na standardna vozila. Kako to izgleda kada ih voze iskusni igrači možete pogledati na video snimku ispod, čak i sa dva tenka manje :).

Kako vam se dopada ovaj drugi deo teksta o ovoj temi? Da li biste vi još nešto dodali? Koje sastave vi koristite u vašim timovima? Recite nam u komentarima, podelite vaše mišljenje.

Do narednog čitanja, srećno na borilištu i GG!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

3heading

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x