SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Sandbox server: Rezultati testa i prikaz faze 3

Sandbox server rezultati

Sandbox server faza 2 je sada gotova i rezultati Wargaming-a na osnovu sakupljenih informacija su objavljeni. Evo šta je bilo objavljeno na zvaničnom portalu.

Sandbox server: Faza 1

Revizija preciznosti je implementirana da smanji broj „neverovatnih“ pogodaka (pogađanje weakspot-ova bez nišanjenja, ili pogodaka u pokretu sa velike daljine) dok je zadržana puna preciznost sa nišanjenjem do kraja netaknuta. Upareno sa još nekim izmenama, radilo je. Vrednosti načinjene štete smanjile su se za većinu vozila: srednji tenkovi su uzrokovali 20-25% manje štete nego na serverima uživo, teški tenkovi i većina lovaca tenkova – 10-15% manje. Međutim, to je takođe redukovalo preciznost onih koji su nišanili, dok su pucali. Zapravo, bilo je manje slučajeva „nesvakidašnjih“ šuteva sada, ali je to postignuto po previsokoj ceni. Zbog toga nećemo uključiti ovu izmenu u igru. Statistika i povratne informacije koje smo sakupili, biće upotrebljeni da se razvije novo rešenje. Već imamo nekoliko alternativnih ideja na tabli za crtanje, ali proći će neko vreme pre nego što vam ih predstavimo radi testiranja.

Alfa šteta

Dok smo testirali smanjenje štete (damage falloff), primenili smo istu mehaniku na sva vozila. Rezultati pokazuju da neće raditi na način na koji smo želeli (tj. ohrabriti teške tenkove da skrate borbenu razdaljinu), ukoliko mi značajno ponovo ne balansiramo HEAT granate. To je glavna odluka koja može da utiče na celokupni gameplay (način igranja) i najverovatnije bi došao sa balansiranjem drugih tipova granata takođe. Onda kad uradimo rebalans svih, to bi moglo da reši problem bez sistemskih promena u smanjenju štete. Vratićemo se tome nakon temeljnih proračuna i modelovanja. Što se tiče načina na koji smo predstavili i ispitali gubitak probojnosti na udaljenosti – to se neće naći u igri.

Još uvek razmatramo gomile podataka i povratnih informacija u vezi sa revizijom alpha damage-a. Suprotno u odnosu na ostale karakteristike, ovde upoređujemo ponašanje igrača u svim vozilima koja su preživela promene, za šta je potrebno dosta vremena. Tako, ovo su samo preliminarni rezultati. Sandbox server ideja o povećanju štete 120mm topova na količinu štete topova 122mm odjeknulo je među ispitivačima i pokazalo je dobre rezultate. Vratićemo se daljem prerađivanju toga nakon analize svih podataka. Ukoliko da to radi samo za odabrana vozila, možda povećamo alpha damage za nekoliko njih, a ostalo bi ostavili nepromenjeno. Imajte na umu da ove promene se neće dogoditi uskoro.

Moramo da se uverimo da je odluka dobro promišljena i detaljno isprobana nego što nastavimo. Što se tiče promena štete velikokalibarskih topova po šutu, ostavilo je malo posledica na borbenu efikasnost i ponašanje JagdPz. E 100. Međutim, britanski lovci, koji primarno prave štetu sa HESH granatama, stradali su, postavši neuravnoteženi. Nastavićemo da radimo na rešenju za zbir tih vozila koja, istorijski, jesu imala ogromne kalibre, ali ne u sklopu ovog ponavljanja.

Sandbox server: Faza 2

Mehanika ošamućivanja (Stun mechanic) činilo se da odgovara mnoštvu igrača, veoma smo motivisani da nastavimo da je oplemenjujemo. Praćenjem povratnih informacija iz prve nedelje, prilagodili smo polazne parametre, garantovano trajanje ošamućenosti i efekat ošamućenosti na preciznost, da bi napravili teške i superteške tenkove još podložnije samom efektu. Što se tiče lakših vozila, stvari će ostati iste za njih. Iako će potrajati da se obradi statistika, već je jasno da ova mehanika pravi borbe da izgledaju poštenije. Narednih nedelja, nastavićemo sa peglanjem mehanike ošamućivanja na proširenom spisku vozila (Tier-ovi VIII–X na Sandbox-u, Tier-ovi V–VII u toku Supertest-a).

Videli smo iz vaših komentara da su se novi elementi interfejsa (označavanje ciljanog prostora za prijateljska vozila, pokazivači ošamućenosti i alternativni nišan) pokazali kao instrumentalni u koordinaciji artiljerijskih akcija sa saigračima. Oni su olakšali da procenite stalno promenljivu situaciju na bojištu i da brzo prilagodite svoj borbeni plan. Nastavićemo da nadgledamo vaše povratne informacije i usavršavamo dodatke interfejsa u nedeljama koje dolaze.

Potrošni materijali

Višestruko upotrebljiv potrošni materijal stekao je znak odobravanja od strane Sandbox server zajednice. Vi ste prijavili da su oni načinili igračko iskustvo ugodnijim, statistike bitaka samo ponovo potvrđuju njihov pozitivan efekat. Nova mehanika potrošnog materijala pojačala je borbenu dinamiku, posebno u toku srednjih i poslednjih minuta (što znači više zabave) dok je vaš trošak po partiji ostao isti. Zadržaćemo ih za treću fazu.

Konačno, ograničenje do tri artiljerije po timu dodato je opštem iskustvu takođe. Kao što smo se nadali, ovakav rebalans olakšava igračku raznolikost: skorašnja pretnja od pogađanja od strane artiljerije je pala, forsirajući više aktivnih angažovanja. Artiljerije i same imaju koristi od toga, takođe. Neće više morati da se takmiče sa drugima oko najbolje mete.

Ograničenje koje smo postavili za artiljerije rezultiralo je dužim čekanjem za mnoge od vas. Međutim, to je bilo neizbežno zato što bez toga, iskustvo ne bi bilo reprezentativno na live serverima. Zahvalni smo onim posvećenim igračima koji su proveli mnogo vremena čekajući u redu sa arty-jem da ih isprobaju.

Šta je sledeće (faza 3)?

Predložene promene preciznosti, smanjenju štete i alpha štete nisu radile kao što je bila namera. Uzećemo neko vreme da ponovo radimo na njima iznutra. Što se tiče artiljerije, nastavićemo tamo gde smo stali u trećoj fazi, koja počinje 27. februara, ovoga puta sa većim izborom vozila (Tier-ovi VIII–X). U isto vreme, fino ćemo podesiti ove nove elemente unapređenja za Tier-ove V-VII artiljerija u okviru Supertesta.

Nova mehanika je radila dobro u tier-u X. Sada, mi vas pozivamo da testirate ošamućenost, uglađen interfejs, višestruko upotrebljiv potrošni materijal u većoj meri. Naš cilj ovde je da proverimo kako skorašnja podešavanja utiču na gameplay Tier-ova VIII i IX, i da napravimo dalja podešavanja (ukoliko bude neophodno). Radićemo ovo a u isto vreme zadržati dvosmerni dijalog između vas i developer-skog tima. Takođe, dodaćemo Tier IX i X lake tenkove koje su neki od vas već igrali u toku Supertesta.

Do sledećeg viđenja, GL & HF 😊

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x