SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Sandbox 2.0 – iskustvo iz prve ruke – šta se trenutno testira?

Sandbox

Sandbox 2.0 je stigao. A stigao je i meni mejl da sam pozvan da učestvujem u testiranju i da mogu da skinem verziju Sandbox test servera. Za razliku od prethodnog Sandbox testa koji je obuhvatao rebalansiranje artiljerije, ovoga puta su developeri odlučili da testiraju jedan drugi aspekt igre koji trenutno u igri predstavlja problem.

Sandbox 2.0 – šta se testira?

Za razliku od prve verzije ovog test servera gde je akcenat bio stavljen na rebalans artiljerije, sada je rebalans prebačen na srednje tenkove – u prvom redu, zatim lovce, a onda i sve ostale. Zašto baš najpre srednje tenkove? Zbog toga što su ovi tenkovi generalno gledano najdominantniji u igri, pogotovo kada se radi o tier 9-10 vozilima. Njihov DMP je nestvarno dobar, preciznost je gotovo laserska, a potencijal probijanja sa premijum HEAT granatama poništava sav oklop koji superteški tenkovi imaju.

Pogađanje centra kruga nišana

Ovo će biti prva izmena na Sandbox testu. Naime, ideja je sledeća. Granate će teže pogađati centar kruga nišana. Developeri smatraju da će ovo uticati na to da snajperi teže probijaju oklop protivnika. S tim u vezi, čini se da je ovo plan Wargaming-a da se oklopljenim tenkovima vrati njihova uloga. Jer kako stvari trenutno stoje, pogotovo kada su u pitanju ruski srednji tenkovi, apsolutno je nebitno da li imate 100 ili 300mm efektivnog oklopa, medijum će vas probiti u punom trku sa 300 metara. Što bi se reklo – balanced. Sa druge strane, priznaćete da je malo nerealno da vam Jg.Pz.E100 i Grille 15 pogodi slabu tačku na T100E5 sa 500 metara sa takvom lakoćom. Pogotovo kada se uzme u obzir kakva šasija treba da izdrži onoliku topinu na Griletu.

Sandbox

Promena mehanike probojnosti

Vrednost moći probijanja AP i APCR granata počeće da opada na 50m (trenutno je na globalnom serveru 100m granica kada probojnost opada). AP granate će imati 82% svoje početne probojnosti na 500m, dok će APCR granate imati 77% svoje početne probojnosti. Takođe, ovo bi trebalo da poveća učinak oklopa kod teških tenkova.

Revizirana alfa šteta kod određenih teških tenkova i lovaca

Ideja je da se smanji vreme punjenja na topovima velikog kalibra, dok će topovi od 120mm biti rebalansirani. Zašto se smanjuje vreme punjenja? Zbog toga što statični tenkovi sa ogromnim topovima nisu tako često u mogućnosti da kontrolišu partiju. Developeri se nadaju da će im pružiti mogućnost da u većoj meri utiču na razvoj situacije.

Da li će ovo rešiti problem?

Pa, iskren da budem, nisam pametan. Mislim da je glavni problem igre premali razmak između krajeva mapa. 800-1000 metara je izuzetno malo i u tenkovskim bitkama to je izuzetna retkost. Mnogi tenkovi gube svoju ulogu u WoT-u upravo zbog toga. Čitava grana nemačkih tenkova pravljena je za borbu na distanci od 1000m pa naviše i smisao njihovog postojanja u igri trenutno ne postoji, osim da budu hrana za sovjetske jurišne topove. Možda bi Wargaming trebalo da rebalansira developere i da zaposli neke koji imaju više veze sa istorijom ratovanja, a manje sa igranjem Counter-Strike-a. Ove promene će svakako povećato efikasnost oklopa. Ukoliko promene budu usvojene, naravno. Ali to neće dugoročno rešiti problem koji ova igra ima.

Odgovore developera u vezi sa prethodnom verzijom Sandbox servera pogledajte ovde.

Kako se vama čine ove izmene? Recite nam u komentarima.

Srećno na borilištu i GG!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
mr_Kela

Nema niko reci, svi se slazu, svu srecni, svi zadovoljni… :DD

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x