SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Razmrdajte se…zdravo je

Dragi gejmeri svako od nas ponekad se previše zaboravi pa usled predugog boravka za kompjuterem u igri bilo da igra svoju omiljenu igru ili u kucanju nekog teksta oseti bolove u vratu,šakama,zadnjici a narčito u leđima.

Dugotrajni turniri, misije ili bilo koji drugi vid bavljenja kompjuterom zahteva stalnu akciju mišića pa usled prevelikog zamaranja iste grupe jave se i poteškoće.

https://flii.by/file/hf3teuwhrtu/

Svi pokreti u telu praćeni su trenjem koje izaziva mikroskopsko oštećenje tkiva. U normalnim okolnostima, nakon završenog pokreta, organizam veoma brzo regeneriše nastalo oštećenje. Međutim, u situacijama kada se isti pokreti stalno ponavlajaju u organizam nema vremena za oporavak još ako to bude i po par sati…..posledice su neminovne. Ta bol nije ništa drugo do zapalenja mišića koje zna da boli, naročito ako telo nije pripremljeno na tu bol. Pod tom pripremom mislim na neke vežbe i istezanja u kraćim vremenskim pauzama in game.

Ako samo kažem da 12.000 udaraca prstima o tastaturu tipa WSAD ili strelica plus kliktanje mišom podrazumeva da se upotrebi sila od 20-tak tona (dobro ste pročitali).

https://flii.by/file/ykux3fqeod1/

Prva vežba koju bih vam pokazao je istezanje grudiju.Sprovodi se tako što se:

Unutrašnji deo podlaktice naslonite na okvir otvorenih vrata, malo iznad visine ramena i okrenite se od vrata dok ne osetite istezanja grudiju i zadržite se u tom položaju 15 sekundi i malo više ako možete.

Za gornji deo leđa se najbolje osloniti na ovu vežbu:

Stanite nogu raširenih u širini ramena, kolena neka budu blago savijena. Lagano se iz struka nagnite prema napred, tako da leđa budu pod uglom od 45 stepeni. Leđa treba da budu ravna, a glava usmerena ka napred bez gledanja u pod. Ramena opuštena .

Ruke sa strane uz telo. Uzmite lake bućice u ruke ne preterane težine.Da napomenem oni koji nemaju tegove neka uzmu flašice sa vodom od pola litra. Pogled neka bude usmeren prema napred. Podignite tegove prema gore držeći ih uz telo, laktovi vam se savijaju prema spolja. Zadržite se u ovom položaju nekoliko sekundi.

Polako spustite tegove prema dole u početni položaj, a zatim ponovite vežbu i ovim putem jačate leđne mišiće.

Pokrete savijanja glave i vrata do grudne kosti, zabacivanje glave i vrata unazad, rotacija glave i vrata levo i desno kao i bočno naginjanje glave i vrata obostrano.

Podizanje i spuštanje ramena na dole, može se raditi uz kompjuter dok učitavate vašu omiljenu igru.

Jednom dnevno uradite bar tri vežbe za istezanje i zadržite se oko desetak sekundi ili dok ne osetite nelagodu i bol.

Vežba kruženje je idealna za “brzinsko” razgibavanje…taman dok čekate učitavanje mape i radi se na sledeći način. Kružite ramenima u jednom i drugom smeru, vodeći računa da sve vreme vrat bude što što više istegnut.
Preporučeno je i “istezanje” očiju, tj svakih 30 minuta bi trebalo skloniti pogled sa ekrana i usmeriti ga pet do deset sekundi na neki objekat koji se nalazi dalje.

https://flii.by/file/tdecm28hujf/

Ustanite i prošetajte svakih pola sata. Na taj naćin ćete održati dobru cirkulaciju u nogama i rukama. Koristite stepenice umesto lifta. Boravite napolju kad god možete.

Vežbe radite polagano i bez naglih trzaja da se ne bi ste dodatno povredili.Vežbe ponavljajte onoliko puta koliko to želite. Vežbajte redovno i umanjićete bol i nelagodnosti koje nastaju uz dugotrajno korišćenje računara.

Ovo su samo neki od saveta koje bi trebalo da sprovode svi Vi koji provodite duže od 4 sata za računarom jer na ovaj način ćete sami sebi pomoći i preduhitriti pojavu bolova.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

1comparison

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x