SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Pz B2 740 (f) Nemački francuz – recenzija Tier 4 premium tenka

pz b2

Kad se spominje tehnika često se na prostoru bivše ex yu čuje čuvena rečenica: “To švabo napravio”. E pa B2 je francuski tenk, dakle nije ga švabo pravio 🙂  Već ga je popravio. Tenk PZ B2 koji je u igri je francuski tenk koji su nemci zarobili i modifikovali za korišćenje u svojim operacija u toku svetskog rata.

PZ B2

Je premium tnek koji se nalazi  u nemačkog tech tree-ju. Trenutno se ne može kupiti u igri već samo u sprecijalni prilakama. A pošto je tier 4 ne bude previše skup. A šta dobijate kupovinom PZ B2 pogledajte u nastavku:

Matchmaking

Verovali ili ne sa PZ B2 vi ćete uvek biti top tier. Ovaj tenk ima povlašćeni matchmaking. Ali ne onaj koji ima IS-6 na primer, ne. Nemački francuz je dobio MM takav da ne može da sretne tier 5 vozila. Ovo mu je jedan veliki plus.

Oklop

Ovo je teški tenk tako da je za očekivati dosta oklopa ali ovo je takodje i francuz. A svi znamo šta to znači. A to su znali i nemci. Oklop trupa je veoma zadovoljavajući 60mm spreda, 60 mm sa boka i 55 mm na zadnjem delu. Oklop kupole je donekle slabiji i ima 46 milimetara na svakom delu kupole. Ali kad pogledate kolika je kupola u odnosu na trup većina je i ne gadja. Osim ukoliko zna da malo podigne top i potroši koji deo sekunda više za nišanjenj i obezbedi veću šansu za penetraciju. Tenk poseduje 400 HP. U kombinaciji sa već pomenutim činiocima ne bi trebali da prvi idete u garažu.

Top – opasna pljuca

Kalibar 47mm, sa relaodom od 2,17 sekundi nanosi 52 dmg ukoliko probije. Jer je penetracija 55mm sa AP granatama. Sasvim dovoljno za tier 4, koji neće sretati više tierove. Ono što je veoma zanimljivo za ovaj tenk je to da mu je potrebno vreme za nišanjenje 1,14 sekundi. Skoro da i ne nišanite odmah se nišan skuplja a s’ obzirom na reload time, više ćete delovati da imate autoloadera a ne redovan top. Disperzija od 0,39 vam neće baš dozvoliti snajpovanje ali ovaj tenk nije tome ni namjen. Usled povoljnog položaja kupole top ima -10 stepeni depresije(na dole) i 20 stepeni elevacije(na gore). Aliisti položaj kupole može biti i nepogodan jer ako nišanite preko zadnjeg dela tenka top možete spustiti za samo -6 stepeni.

Municija i potoršnja

 Što se tiče kredita za municiju jedna AP granta košta 14 silvera. Uzevši u obzir reload i aim time verovatno ćete trošiti dosta municije. Tako da vam cena od samo 14 silvera neće predstavljati problem. APCR sa druge strane košta 2 golda ili 800 kredita. Višestruko više, čak 57 puta više. Ali za tu cenu dobijate dodatnih 35mm penetracije. Penetraija APCR granate je 90mm. U tenk možete spakovati 112 granta. Mudro odaberite broj premium granata, jer ukoliko preterate sa korišćenjem istih ne očekujte zaradu.

Oprema

Zanimljivo je da na sajtu tanks.gg piše da na tenk ne može da  se namontira nabijač. A sa realne strane dolazi i pitanje štaće mu? Sa 2,17 bi se reaload smanjio na 1,95s. U mnogim slučajevima značajna razlika ali PZ B2 ima ograničen MM i bez problema se nosi sa svim što dodje pre njega. Od dozvoljenje opreme preporučio bih ventilaciju. Ako narod kaže “gde god nadješ slobodnu stolicu ti zadnjicu smesti” tako je i sa ventilacijom. Za svaki tenk na koji može da se namontira ventilacija, ona mora biti uzeta u razmišljanje. A s obzirom da nemate nabijač ventilacija na tenku i BIA na posada su vam jedini mogući načini da smanjite reload a da ne koristite premium konzumente. Sa vetilacijom dobijate realod od 2,13s i smanjujete aim time na 1,12s a dispreziju smanjujete na 0,38. Takodje smanjujete i otpor terena.

Na drugo mesto bih stavio obloženu optiku koja u kombinaciji sa ventilacijom daje ddatnih 40 metara vidokruga. Biće te u mogućnosti da vidite 370 metara. Treća stvar je dvostruki(dvoslojni) oklop. Sa najavljenom stunt mehanikom ovo bi moglo da bude veoma korisno. Jer svakoko tenk ne poseduje veliku brzinu – 30 km/h. Takodje može biti korisno ukoliko neko iz očaja što ne može da vas probije prebaci na HE municiju.

Kako igrati?

Lično volim da kod nekih nemačkih tenkova stavim visoko oktanski benzin (onaj od 5 hiljada kredita,štednja bajo moj) i da ne stavjam PP aparata. Kako bi mi povećao brzinu rotacije kupole i trupa. To bi se i ovde moglo koristiti jer će većina igrača na nižim tierovima pokušati da vas flenkuje. Možda oni neće znati kako se to stručno zove ali će sigurno pokušati da vas napadnu s ledja ili bočno. Verovatno će pokušati bočno s obzirom na dužinu tenka. I tu bi trebali da ste okretni.

Samo morate biti upoznati sa rizicima igranje bez PP aparata. Već pomenuta bočna strana je velika kao i motor u zadnjem delu tenka. Koji ima 20% šansi da će se zapaliti. Tako da ukoliko niste sigurni da možete da podmesete frustraciju da je vaš tenk zapaljen a da vi nemate PP aparat ovu tehniku vam ne bih preporučuio.

Što se tiče tehnika nameštanja ovaj tenk vam nudi gotovo sve mogućnosti. Side scrape, peek a boo… Zaista mnogo toga ali s obzirom da ste top tier preporuka je igrati head on. Iliti da konstantno napadate i vršite pritisak na neprijatelja. Još ako imate nekog da vam čuva ledja nećete biti lako zaustavljeni.

Zaključak

Za sitne novce, dobijate veliku količinu zabave. Ovaj tenk treba da vam služi prvenstveno za zabavu i treniranje posade. A ne za skupljanje kredita, nije da je loš u tome. Već to je tier 4 nema tamo tih svota kao da igrate sa premium osmicom. Dakle tenk koji se ne sreće često na borilištu, tenk koji je enigma za mnoge igrače kad se nadju protiv njega. Tenk koji brzo puca a još brže nišani, tenk koji je za mnoge neprobojan, tenk sa kojim treba napadati, a takodje tenk sa kojim se odlično može i braniti. Ako ovo nisu argumenti za njegovu kupovinu onda zaista ne znam šta bih vam više rekao. Aliznam ko bi vam mogao reći još nešto, QB je odradio video recenziju ovog tenka koju možete pogledati u nastavku:

Srećno na borilištu i dobro se zabavite.

Nik_Pen16

Jedan deo genije, tri dela budala!
Deo TWB ekipe duže od godinu dana.
😀 World of Tanks igram od 2015. godine.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Ček, ček, ček, pa nije francuska već nemačka. A ipak u francuskom tehnološkom stablu. Kao i PZ B2, i u ovom slučaju je francuski tenk zarobit i preradjen od strane […]

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x