SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Sony PlayStation 5 Nov generacijski skok

PlayStation 5 nova generacija

Sajt Eurogamer je napravio poduži tekst o tome, šta da očekujemo od nove konzole Sony PlayStation 5.

Pred PlayStation 5 je svakako svetla budućnost jer će imati najnoviji CPU iz AMD-a uz Radeonov GPU koji je godinama sve bolji i bolji. Plus što će imati novi moderan dizajn koji će doprineti novom svetlu najpoznatije konzole za igranje.

Svaka nova generacija donosi nov skup mogućnosti CPU-a, GPU-a ali i kontrolera kao i novih vrsta uređaja za prikazivanje slike. Nove mogućnosti otključavaju novi potencijal za nove vrste igara koje se mogu stvoriti. Na primer, povećana snaga procesora neće svima zvučati kao nešto jako bitno, ali zapravo omugućuje mnogo bolji neprijateljski AI,bolju simulaciju u igri i celu paletu novih mogućnosti u igri. Za prebacivanje na novu vrstu konzole, paralelno treba pokrenuti i razvoj igara i preuzeti finansijske rizike koje donosi prelazni period izmedju dve generacije konzola” – izjavio je jedan on arhitekta PlayStationa Mark Cerny o novoj konzoli PlayStation 5.

Tehnički je izvodivo da PlayStation 5 bude napravljen 2018. godine

Mark Cerny je čak pričao o pojmu osam teraflopa koji su potrebni za normalno igranje u 4K. I to je , kako kaže Mark, moguće implementirati u PlayStation 5 do kraja 2018. godine.

Po svemu ovome, tehnološka rešenja hardvera za PlayStation 5 su uveliko na tržištu. Ali je očigledno potrebno vreme kako bi postali isplativi za pravljenje nove konzole. Plus što se igre poboljšavaju sa vremena na vreme i dolazi se do zaključka da sigurno neće pre kraja 2018. godine bilo šta izaći od PlayStation 5 verzije.

Bilo kako bilo, Sony nam šalje poruku da su konzole još “žive” i da ne odlaze sa tržišta. Već da će se unapređivati jer je i dalje potražnja za njihovim konzolama velika.

Ako želite da vidite intro o novom PlayStation 5, kliknite ovde.

Ne zaboravite da posetite naše društvene mreže, gde izbacujemo sve novosti iz gaming industrije i novosti iz raznih igara.

 

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

3education

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x