SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Platiti za pobedu – da li je WoT zasnovan na ovome?

platiti za pobedu

Platiti za pobedu – ili pay to win – da li je World of Tanks zasnovan na ovome? Hm, teško pitanje. Ali pre nego što presudimo, najbolje bi bilo da sagledamo sve aspekte.

Platiti za pobedu?! – Šta se plaća u WoT-u?

Pa, može se plaćati sve. Premijum nalog, gold, premijum tenkovi. Ali fora je da se u igri sve može platiti goldom. I premijum nalog i premijum tenkovi (svi oni koji su dostupni u in-game kupovini). Dakle, gold je univerzalna valuta kada je Wargaming u pitanju. Goldom se takođe plaćaju i garažna mesta, 100% trenirana posada, trajne kamuflaže, prebacivanje složene opreme sa tenka na tenk, konvertovanje borbenog iskustva u slobodno iskustvo, pretvaranje golda u kredite (ovo se stvarno ne preporučuje). Dakle, jednom rečju – sve. E, sada se nameće jedno drugo pitanje…

Da li će vam to doneti osiguranu pobedu?

Pa baš i ne. Verovatno ste sretali u random bitkama gomilu igrača koji imaju tier 8 premijum tenk koji vi sanjate mesecima, premijum nalog i sve ono što se može kupiti pravim novcem ukoliko u garaži nemate dovoljno golda. Ali i dalje imaju očajan procenat pobeda (46-49%) (o nižem procentu nećemo ni govoriti…). I nemaju blage veze šta njihov premijum tenk može. I kako bi trebalo da ga koriste. Dakle, oni su dali pravi novac, ali i dalje gube partije. Da li je to pay to win? Apsolutno ne. Definicija plati za pobedu slogana bila bi da je vaša pobeda osigurana (u većem procentu od 50%) ukoliko vi za nju platite.

Aliii, premijum tenkovi…i premijum nalog…

Premijum tenkovi i premijum nalog daju bonus na iskustvo i zaradu i to je sve. Da, ukoliko imate premijum nalog, mirnije duše možete pucati premijum granate bze straha od prevelikog minusa. Tačno je, ukoliko imate premijum tenk možete lakše sakupiti novac za novu desetku. Ali to ne znači da premijum nalog i tenk uvek morate platiti pravim novcem. Niti to znači da ćete sigurno dobiti partiju ukoliko pucate samo premijum municiju ili ako vozite jako dobar premijum tenk. Možete dobiti bez premijum naloga i premijum tenka bilo kog igrača sa premijum nalogom na godinu dana i najnovijim premijum tenkom ukoliko on ne zna šta treba da radi u igri. A takvih ima mnogo, verujte.

Hoću i ja premijum tenk i nalog!

To može imati svako! Pitate se zašto? Zato što ne morate dati nijedan dinar da biste imali gomilu golda na računu i 3-4 premijum tenka u garaži. Kako? Jednostavno, igrajte turnire, budite u dobrom klanu i budite aktivni na globalnoj mapi, ali pre svega, igrajte turnire! Turniri su najlakši način da dođete do gomile golda, ali i da podignete nivo vaše igre na značajno viši nivo. Dakle, ne morate isključivo davati pravi novac da biste dobili bonus na kredite i iskustvo.

A ako već plaćate…

Ako su se neki igrači odlučili da plaćaju da bi dobili te “privilegije”, onda mi ostali moramo shvatiti da to nije platiti za pobedu sistem, već plati za napredak. Jer su jedine stvari koje će vam premijum tenk i nalog doneti zapravo brže grindanje para i tenkova. Na taj način ćete samo uštedeti vaše živce, ali nećete dobiti “povlašćeni mm” u kojem će u protivničkom timu biti sve sami glineni golubovi i mnoge druge mitske sposobnosti o čemu možete čitati na internetu.

A šta je sa novim premijum tenkovima?

Da, istina je da je Wargaming malo preterao sa karakteristikama poslednjih premijum tenkova koje je ubacio u igru, pogotovo sa Liberte-om. Međutim, nakon nekog vremena kada ih ljudi budu upoznali neće biti ni približno tako dobri. Kao i patike nakon što se razgaze, pa uvidite da i nisu tako dobre kao što su činile na prvi pogled. Ili kao vaša devojka koja zapravo i nije tako idealna kako ste mislili na početku. “Idealizacija je prvi korak ka razočarenju” – reče Jung davno. Tako da, ne idealizujte tenkove, jer se oni jako lako upoznaju i ta kupolica na Francuzu će vam postati navika i za 15-20 dana nećete imati nikakvih problema da izađete na kraj sa njim. A i budite zahvalni na njihovoj pojavi, jer će oni zasigurno sa sobom povući i poboljšanje regularnih tenkova (T32 plače u daljini). Što je inače i plan Wargaming-a.

Zaključak?

Pa, mislim da je realno da kažemo da je na delu pre platiti za napredak nego platiti za pobedu. Jer koliko god novca dali na igru, nećete pobeđivati ukoliko ne kapirate stvari koje bi trebalo da zna svako ko iole želi da bude dobar u World of Tanks-u.

Koje je vaše mišljenje u vezi sa ovom temom?

Srećno na borilištu i GG!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Seba Sebaros Mesaros

poptuno se slazem sa ovim ja imam 6 premijum tenka i ne pobedjujem uvek to sve zavisi od tima jer je Wot timska igra 😀

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x