SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Peticija u vezi sa “Stronghold” mehanikom u World of Tanks-u na EU serveru

Pozdrav tenkisti!

Na zvaničnom forumu EU servera World of Tanks-a pokrenuta je peticija koja za cilj ima promenu mehanike po kojoj funkcioniše Strongohld deo igre – sa posebnim naglaskom na napad/odbranu. Autor teksta koji sledi i inicijator peticije je pmakins, izvršni oficir klana TWB-L. Smatramo da je njegova ideja veoma konstruktivna i zbog toga vam  tekst u celini prevodimo sa engleskog jezika.

“Unapred se izvinjavam zbog dužine teksta, ali duboko verujem da ova tema zahteva adekvatno obrazloženje!

Odlučio sam da započnem ovu peticiju nakon nebrojanih “noćnih” napada i razgovora sa komandirima/oficirima ostalih klanova na EU serveru.

Wargaming EU obećava promene u Stronghold modu igre već više od godinu dana, međutim, primetio sam da se apsolutno ništa nije promenilo za sve ovo vreme.

Kao što već verovatno znate, vreme odbrane koje možete staviti za svoje utvrđenje (Stronghold) obuhvata period od 09:00-03:00h (10:00-04:00h preko leta) prema centralnom evropskom vremenu.

Zaista je iscrpljujuće igrati tako kasno Pored toga, činjenica da možete postaviti primirje u, recimo subotu, tako da ne možete biti napadnuti i subotom i nedeljom, znači da ćete praktično morati da se borite protiv drugih klanova radnim danima kada ljudi idu na posao, školu/fakultet, imaju porodičnih obaveza itd…

Na ruskom serveru nema ovakvih problema budući da ukoliko stavite da je vaše vreme odbrane od 04:00h, na drugom kraju Rusije je 09:00h i samim tim, ovako “skrivanje” nema pravu funkciju.

NA server nema takmičarsku aktivnost između klanova, ali čak i tamo postoji 6 vremenskih zona.

Čitava Evropa je podeljena u samo 4 vremenske zone, od kojih je jedna u Rusiji, tako da efektivno postoje samo 3.

Nadalje, svestan sam činjenice da će slabiji klanovi odmah početi sa žalbama (kukanjem) zbog toga što žele da iskoriste bonuse maksimalno, ali to takođe ne treba tako da funkcioniše.

Ukoliko si dovoljno dobar, možeš zaštititi svoje zgrade.

Ali čak i za slabije klanove postoji rešenje:

  1. Umesto dobijanja 20% HP-a napadnute zgrade, taj procenat se može smanjiti na 15% (ovo je takođe važno zbog činjenice da je ogroman rizik napasti jednak/jači klan, jer je izuzetno veliki gubitak ukoliko izgubite! Ovo donosi previše negativnosti kada jedan klan napada drugi, dok u alternativnoj verziji sa 15% možemo stvoriti znatno prijatnije okruženje)
  2. Povećati vreme tokom kojeg ne možete napadati isti klan sa 1 nedelje na 2 nedelje. (ovo će ostaviti dovoljno prostora napadačkom klanu da ne bude Alibaba svakih 8 dana)
  3. Smanjiti troškove rekvizicije i evakuacije, kao i smanjiti brojeve sa 50% na 40% (za tier 10, dok se svi niži tirovi mogu podesiti prema ovome). Ovo je za situacije poput ove: Klan A je pobedio i aktivirao rekviziciju, ali klan B nije aktivirao evakuaciju i time je izgubio veliki broj kutija.
  4. S obzirom na činjenicu da imamo CW od 19:00 do 23:00h (ali jedan klan nikada nije na sve 4 vremenske zone) tako da ukoliko se vaš klan bori od 19:00-22:00h možete da stavite vreme odbrane od 23:00h ili ukoliko se borite na klanskim bitkama od 21:00-23:00h možete da stavite vreme odbrane u 20:00h, tako da nemate istovremeno CW i SH, treba smanjiti period od 14 dana pre nego što možete da promenite vreme odbrane na 3 dana ukoliko nema napada ili 2 dana nakon poslednje zakazanog napada (na primer: Klan B napao je klan A 25. novembra, a ukoliko bi klan A odlučio da promeni vreme odbrane, to će biti primenjeno najranije na 27. novembar)!
  5. Vremenske zone bi trebalo da budu promenjene sa 10:00-04:00h na 18:00-01:00h (tokom kampanja to se može promeniti na 13:00-01:00h zbog veće fleksibilnosti, ali svakako odstraniti “noćne” napade)

VAŽNA NAPOMENA:

SVI BROJEVI KOJI SE NALAZE U OVOM TEKSTU MOGU SE LAKO MENJATI NA OSNOVU POVRATNIH INFORMACIJA I S TIM U VEZI, NE TREBA IH UZIMATI KAO KONAČNO REŠENJE!

Ovo je po mom mišljenju izolovani problem samo na EU serveru što znači da WG ne čeka Ruse da uvedu promene na svim serverima! Za neke stvari se moramo boriti i sami!”

PETICIJU MOŽETE POTPISATI SLEDEĆI OVAJ LINK: http://www.ipetitions.com/petition/wot-eu-sh-mechanics

Drugari, šta mislite o ovom predlogu? Ujedno, ovo bi rešilo i mnoge probleme u vezi sa rangiranjem klanova i pružilo bi znatno raznovrsniji “klanski život” na čitavom serveru. Recite nam vaše mišljenje u komentaru.

Srećno na borilištu i GG!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x