SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Pariz – nova mapa random bitaka koja nam dolazi u patch-u 9.16

Pozdrav tenkisti!

U narednom patch-u dobićemo novu mapu po imenu Pariz. Ko je igrao bitke u Rampage modu upoznat je  sa fizionomijom jedne od najlepših mapa koje je Wargaming ikada napravio. Ona je u odnosu na Rampage mod doživela određene izmene tako da bi se uklopila u način random bitaka i ukratko ćemo vam je predstaviti i na taj način, iskreno se nadamo, olakšati posao da prodrete u suštinu kada ona dospe na naš server, a to će biti veoma brzo. Da ne biste imali problema, kao što je to slučaj bio sa mapom Overlord (ima ljudi koji i dalje ne kapiraju da je plaža potpuno nebitno mesto na mapi, ali o tome ćemo u nekom drugom tekstu 🙂 ), mi ćemo vam sada skrenuti pažnju na najvažnija mesta na mapi.

paris

Dakle, timovi neće startovati sa južne/severne strane kako je u većini trenutnih mapa, već će baze biti na istočnoj, odnosno zapadnoj strani (to su ovi beli krugovi 😛 ). Najpre, artiljerije bi svoju srećnu trebalo da okušaju tako što će se locirati na sektorima A1/A0, u zavisnosti od toga kojem će timu pripadati. Na tim mestima će imati odličan pregled svih ulica u južnom delu mape, tako da, teškaši, čuvajte se! Kada smo već kod teškaša, najverovatnije je da će se borba između njih voditi na distanci i to popriličnoj, budući da je mapa zaista velika. Sektori E/F/G/H čine se rezervisanim upravo za ovu klasu tenkova, a za ruske tenkove će posebno biti zanimljivi E/F sektori gde će u partijama bez artiljerije biti izrazito dominantni pošto će biti u jako dobroj poziciji da sakriju donju ploču na pločnicima koji se nalaze na sredini mape (E5/6 F5/6). Kada su lovci tenkova u pitanju, tu postoji više opcija, a evo i zbog čega. Lovci sa dovoljno oklopa biće u prilici da kontrolišu ulice u saktorima E2/H2 i E7/H7, u zavisnosti od toga kome timu pripadaju. Sa druge strane, papirni lovci, poput RHM-a svoju šansu trebalo bi da traže u severnijem delu mape gde postoji dosta vegetacije koje će im pružiti dobar zaklon. Njima će od velike pomoći biti laki tenkovi koji će na ovoj mapi imati značajnu ulogu i, s tim u vezi, oni bi trebalo da se fokusiraju upravo na taj severni deo mape. Sektori A4/A7 pružaju jako agresivnu poziciju u kojoj se laki tenkovi mogu kriti po žbunju i na taj način mogu vizuelno pokrivati jako veliki deo protivničke polovine mape. Pored toga, C linija tako pruža opcije za spot, međutim, čini mi se da je to dosta rizičnija varijanta budući da ste otvoreni bukvalno sa svih strana i da vrlo lako može da se desi da ostanete bez kupole ukoliko vas dočeka neki veći kalibar  😀 . Medijumi, hm, šta reći…kako igrati medijuma na mapi Pariz?  🙂 Like a boss, eto kako.  😎 Sa mobilnim medijumima zaista je sve moguće na ovoj mapi. Možete zauzeti J i K liniju i na taj način pamprčiti teškaše sa strane i time pružiti značajnu pomoć vašim teškašima. Sa druge strane, možete opičiti neki ludi rush po severnoj strani ukoliko igrate u vodu sa još 2 medijuma i napraviti pravi džumbus na severnom delu mape. Treba obratiti naručitu pažnju na reljef mape, jer je u odnosu na ostale značajno unapređen, bar se meni tako čini. Čak i na određenim mestima gde ste na otvorenom delu mape, možete naći odličnu hull down poziciju gde vam niko ništa neće moći (artiljerije se ne računaju, oni će vas naći taman se ispod zemlje sakrili  😛 ), tako da, procunjajte sami po mapi kada stigne na naš server, upoznajte se sa njom malo.

Pored sjajnih mogućnosti za igru, ova mapa je gotovo preslikani Pariz iz stvarnosti. Kada bi se mapa iz igre i slika Google Earth-a uporedile, videli biste da je sličnost gotovo identična. Naravno, svi objekti su napravljeni znatno uprošćeno u odnosu na prave (poput aristokratskog groblja itd), prosto zbog ekonomskih razloga, jer i ovako će fps biti u problemu ljudima sa slabijim mašinama (bar se tako meni čini, zbog ogromne količine detalja, ali nemojte me držati za reč).

paris1

Da li vam dopada mapa Pariz, ovako na prvi pogled? Kakve su vaše impresije? Recite nam u komentarima, podelite vaše mišljenje.

Srećno na borilištu i GG!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x