SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Oprema na tenkovima – kako od oklopljene kante napraviti funkcionalni tenk? – teški tenkovi

oprema na tenkovima

Dodatna oprema na tenkovima je jako važna! Naravno, to ne znači da na vaš tenk treba da natrpate prvo što vam padne na pamet. Ili prvo za šta imate novca. Razumem igrače koji tek započinju igru. U tom pogledu, Wargaming treba da učini ozbiljne izmene. Jer, sve i da neko skapira igru već nakon sto partija (što je budimo realni prava retkost), neće sebi moći da priušti opremu i kvalitetnu posadu na tenkovima počevši od tier 3 pa nadalje. Da, već na tier 3 tenkovima bi trebalo imati ventilaciju, binokulare i mrežu. Jer, u niskim tier-ovima vidokrug znači sve. No, da se vratimo na temu.

Koliko sam samo puta igrao ili razgovarao sa igračima koji igraju lakog tenka bez binokulara ili optike. Da sam za svakog igrača teškog tenka bez nabijača dobio po dinar, sad bih imao za 7 dana u Pragu. Pošto je oprema na tenkovima prilično složena stvar i teško da se može ukratko objasniti za sve klase tenkova istovremeno, u ovom tekstu govorićemo o opremi na teškim tenkovima

Oprema na tenkovima – teški tenkovi

Čak i u slučaju “samo” teških tenkova, treba istaći činjenicu da nisu svi teški tenkovi isti. Neki su manje, neki više oklopljeni. U zavisnosti od toga treba i birati šta ćete od opreme staviti na vaše teške pulene.

Najpre, treba istaći da postoji lako promenljiva oprema (Removable Equipment) i kompleksa oprema (Complex Equipment). Za skidanje kompleksne opreme naplaćuje se iznos od 10 golda po delu, dok se lako promenljiva oprema skida bez naplate. Detaljnu podelu opreme, kao i poboljšane performanse koje vam ona pruža možete pogledati na ovom linku.

E sada, šta staviti od opreme na T100E5? Ili šta staviti od opreme na E100? Može biti isto, ali ne mora da znači. To pre svega zavisi od vašeg stila igre i toga kako želite da koristite vaš tenk. Neka najuopštenija kombinacija za teške tenkove bila bi: nabijač, vertikalni stabilizator topa+ventilacija. Ovo je za sve teške tenkove sasvim ok kombinacija. Pogotovo za one koji su jako mobilni, poput IS-7, E5, 113 itd. Sa druge strane, ukoliko imate iskusnu posadu koja ima aktivnu BIA veštinu, ventilaciju možete zameniti za obloženu optiku. Obložena optika na teškim tenkovima može biti odlična stvar, pogotovo ukoliko jurite marks of excellence, jer da biste uzeli makar i drugu (a da ne spominjemo treću oznaku) morate imati dobru spotting štetu. Recimo, SirFoch čak i na novom tier 10 super-teškom nemačkom tenku nosi obloženu optiku zbog M medalje. U svakoj partiji ima po 2-3 spotting-a.

Sa druge strane, možete ventilaciju žrtvovati zarad još boljeg nišana, pa umesto nje stavite poboljšani mehanizam topa. Tada će vaš setup izgledati ovako: nabijač+vertikalni stabilizator topa+poboljšani mehanizam topa. Ovo je ok sastav za tenkove sa jako dugim vremenom nišanjenja, poput sovjetskih teškaša.

Super-teški tenkovi

Kada je reč o super-teškim tenkovima poput E100, Type-5-Heavy, Maus nije strašno ukoliko ventilacije stavite dvoslojni oklop. To ima smisla, donekle. Čuva vas od splash-a artiljerija, pravi veću štetu protivniku prilikom ramovanja. Nije često u upotrebi zbog AP granata artiljerija, jer dodatno usporava vaš već spori tenk. Međutim, cenim da će se dosta više koristiti kada rebalans artiljerija dođe na live server i kada bude uvedena stun mehanika, jer će značajno umanjiti stun efekat koji će artiljerija proizvoditi.

Ostalo

Jako važan deo opreme, pogotov na američkim i kineskim teškašima jeste mokro spremište. Zbog izuzetno loših karakteristika skladišta municije, na ovim tenkovima se često dešava da budete ammo rack-ovani više puta u partiji, pa nije loše razmisliti o stavljanju ovoga umesto ventilacije recimo. Takođe, razni nazivi gusenica i vešanja mogu vam biti od velike pomoći ukoliko vaše stock gusenice ne mogu da podrže novu kupolu ili top, a nemate dovoljno iskustva da odmah otključate i gusenice.

Sve ostalo nema baš neku praktičnu ulogu na teškim tenkovima, da budemo iskreni. Od ovih delova opreme koje su naveli možete napraviti svoju kombinaciju, ali nemojte stavljati akamuflažnu mrežu ili binokulare na tier 8-9-10 teške tenkove. 😀

Kako izgleda vaša oprema na teškim tenkovima?

Srećno na borilištu i GG!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dule

Izvini, zašto se ne preporučuje binokular na tier 8-9-10 teškim tenkovima. Koja je prednost oklopljene optike jer sam razumeo da binaokular ima jači domet.
Hvala
Dule

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x