SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Odličan money maker šestog tira!!

Pozdrav tenkisti! Odličan money maker šestog tira je pred vama!

Kako je Wargaming odlučio da nas obraduje popustom od 30% na premijum tenkove šestog i sedmog tira, koji će trajati nedelju dana (do 16.12.2016), danas imamo ideju da vam predstavimo sovjetsko čudovište šestog tira. Verovatno će mnogi od vas pretpostaviti da mislimo na SU-100Y, i biće u pravu.

Odličan money maker šestog tira

Istorijski podaci

Ovo vozilo je nastalo po ideji Crvene Armije  (1939.godine) da napravi novi tenk na bazi T-100 teškog tenka za upotrebu u Zimskom ratu između Rusije i Finske. Bilo je zamišljeno da se ovo vozilo koristi kao samohodni top,za transport eksploziva i opreme, i za pomoć oštećenim tenkovima na bojnom polju. Prvobitan predlog je bio da se na T-100 montira veliki top od 152mm koji bi probijao neprijateljske bunkere i jaka utvrđenja,ali se od ovog topa odustalo. Umesto njega, inžinjeri fabrike N°185 su predložili upotrebu mornaričkog  topa 130mm B-13-S2, što je i prihvaćeno. Prvi put je testiran 14.3.1940.godine, samo dan nakon potpisivanja primirja u Zimskom ratu, tako da nikada nije ušao u masovnu proizvodnju.

SU-100Y u WOT-u

Sta očekivati od ove gromade?

Kada govorimo o SU-100Y ne možemo da se otrgnemo utisku da je kod ovog tenka sve u vezi njegovog monstruoznog topa. 130mm B-13-S2 ima prosečnu penetraciju 196mm sa standardnom granatom, što je izvanredno za  tenk šestog tira. Ova granata pravi prosečnu štetu od 440 dmg. Da, dobro ste pročitali, 440dmg!!!

Na raspolaganju su, naravno, još dve granate: 171mm AP, koja je dosta skuplja i sa nešto manjom penetracijom, ali u ovom slučaju dobijate prosečnu stetu od 510dmg. Na kraju tu je i HE granata sa  65mm probojnosti i apsurdnih 580 dmg  štete. Kada se čitaju ove brojke mora se istaći da se penetracijom SU-100Y ne bi postidele ni pojedine osmice, a prosečnom štetom ni mnoge desetke.

S obzirom na ovakvu zver od topa i sasvim dobru pokretljivost, SU-100Y donosi mnogo uživanja u igri. Sve tenkove četvrtog tira, a poneke i petog, ovaj tenk završava sa jednom granatom, “svlačeci” im ceo HP. Kada probije bilo koji tenk šestog tira (izuzev TOG-a) skida mu bar pola ili više ukupnog HP-a. To su trenuci u kojima SU-100Y postaje jedan od omiljenih tenkova bilo kom igraču. Za pohvalu je i popriličan HP i kapacitet za ramovanje.

Kao i svaki tenk u igri, SU-100Y ima i svoje mane. To je njegova veličina, koja je izvan svih granica za tenk šestog tira (veći je čak i od pojedinih teških tenkova osmog tira), kao i nedostatak oklopa. U stvari, možda je ispravnije napisati nepostojanje oklopa pošto ga ovaj tenk maltene i nema. Neki ga čak nazivaju i papirnom kutijom, što u kombinaciji sa njegovom veličinom ne čini igru preterano zanimljivom ako se ovaj tenk ne koristi na pravi način. Ukoliko vaši protivnici dobro poznaju igru vi ćete im biti prvi na listi za odstrel, što zbog nepostojanja oklopa što zbog  opasnosti koju predstavljate po njih. Takođe, ni depresija nije nešto čime bi se SU-100Y baš mogao pohvaliti.

Način igre

S obziorm na veličinu i nedostatak oklopa, ovaj tenk mora da se igra sa izuzetnom obazrivošću. Za igru sa SU-100Y je neophodno postojanje kamena, zgrade, brda, bilo čega što moze da ga zaštiti dok  puni nakon ispaljivanja granate. Vreme punjenja sa opremom i posadom na 100% može da se smanji na oko 13,5 sekundi, i za to vreme vi morate da budete zašticeni od neprijateljske vatre. Napucavanja 1na1, pogotovo sa tenkovima višeg tira, nisu poželjna zbog velikog vremena reload-a, i tu je veliki rizik da će vas neprijateljski tenk ubiti pre nego što stignete da napunite sledeću granatu. Sa SU-1ooY se ne ide u prvu liniju borbe, ali se ni ne stoji  na crvenoj liniji. Vi predstavljate podršku teškašima na prvoj liniji i treba da se nalazite nedaleko iza njih i da urnišete neprjatelje svojom neverovatnom vatrenom moći.

Kako zarađuje SU-100Y?

Što se tiče zarade, koja vas verovatno najviše i interesuje, ona je izuzetno dobra. Sa 1500 štete, što nije naročito teško napraviti sa ovom zverinom, ostaje se u plusu oko 45k sa premijumom i 30k bez premijuma (u pobeđenoj partiji). To ga, po meni, svrstava u poprilično dobre money maker-e, pogotovo ako se uzme u obzir da se radi  o šestom tiru.

Ovaj tenk je trenutno na popustu, dostupan je za 10e u premijum prodavnici i,po meni,vredi svakog uloženog centa,kako u smislu zarade tako i u smislu zabave u toku igre.

Kakvo je vaše mišljenje o ovom tenku? Recite nam u komentarima.

Srećno na borilištu i GG!

 

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Ovaj tenk je takođe poznat i kao Object 103, a poboljšanjem njegovog dizajna kasnije je nastao sovjetski lovac SU-100Y. Ispod možete pogledati tehničke karakteristike […]

Frenki

I onda se neki igrači govore ovo: Zašto ne idem u napad sa tenkom SU-100Y. Ja im fino objasnim da taj tenk nije za napad nego za obranu a oni opet isto pišu

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x