SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Nove AMD grafičke kartice

Amd je kompanija koja se bavi proizvodnjom računarskih komponenata a upravo su lansirali nove grafičke kartice bazirane na polaris arhitekturi.

Amd grafičke kartice pod nazivom RX 470 i RX 460 stižu u prodavnicama a cena će iznositi oko 200 USD a cena kod nas još nije poznata.

Što se tiće Radeona 460 praviće se u varijanti od 2 GB i 4 GB, tako da je kartica idealna za gejming u tom cenovnom rangu, a moguće je da će se zbog svoje manje potrošnje (75 W)  tj napaja se samo iz PCI-E slota biće koristišćena i u laptopovima.

nitro

470 će biti grafička karta za Full HD rezoluciju, a RX 460 će biti zasnovnana novoj 24nm Polaris 11 “Baffin” arhitekturi. Takođe RX 470 ima 4GB GDDR5 memorije i 256-bitnu memorijsku magistralu, pa bi se očekivalo da u kućištu imate neko “pristojno” napajanje. Kartice su zanimljivo konstruisane a njihova ugradnja ne predstavlja neki veliki problem. Grafički čip koji se nalazi na karticama napravljen je u  14 nm FinFET proizvodnom procesu, koji ima 896 shadera. Referentna ploča RX 460 prilično podseća na  R9-Nano, ali ima jednostavniji kuler.

Više o ovim novim grafičkim karticama možete naći na sajtu AMD

rx460

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

1articles

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x