SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Najbolji tier 8 teški tenk – T28 Prototype?

Najbolji tier 8 teški tenk

Evo već vidim kako većina vas skače i kaže: “Kako T28 Prototype može biti teški tenk? Pa, on je lovac!”. Da, lovac je po kategoriji koju je napravio Wargaming, ali T28 Prototype je od strane američke vlade zamišljen kao super-teški tenk koji je trebalo da se suprotstavi nemačkim utvrđenjima duž Zigfridove linije. Imajući to u vidu, smatram da je on trenutno jedan od najboljih, ako ne i najbolji tier 8 teški tenk. Zašto? Saznajmo.

Zašto je T28 Prototype najbolji tier 8 teški tenk?

Samo do pre nekoliko dana T28 Prototype i njegov braćala T28 bili su jedni od najomraženijih tenkova, pogotovo kada je tier 8 u pitanju. Imaju odlične topove, oklop na koji se možete osloniti, ali veliki problem bila je brzina ovih tenkova. T28 Prototype imao je ograničenje na 18 km/h i u većini slučajeva ne bi stigao da koristi svoj fenomenalan top. Jednostavno, bitka bi već uveliko bila završena. Međutim, sunce ih je konačno obasjalo. Američki “lovci” dobili su buff brzine u 9.17.1 patch-u i naš T28 Prototype sada juri celih 28 km/h. Da, juri, jer ovo je sada totalno druga priča.

Trenutno može jako dobro da prati teške tenkove i da se veoma brzo namesti na poziciju gde može da koristi svojih 248mm probojnosti sa standardnom granatom i 400 HP-a alfa štetom. Sa premijum municijom ima 297mm probojnosti. Puni 8,5 sekundi sa ventilacijom i nabijačem, a ukoliko nagrindate i BIA to može spasti na 8 sekundi. Ne bih vam preporučio da skidate aparat zarad koka-kole, da ne bude “gori, gori, srce moje”. U svakom slučaju, brutalan DPM, pritom ne dinguje.

No, T28 Prototype nije baš snajper u duši. Često ćete igrati u tier 10 bitkama i onda vam čak ni ovolika probojnost neće garantovati štetu. Precizan jeste, ali je nekako moje mišljenje da sa njim ipak ne treba žbunariti. Umesto toga, pravo u meso. U tier 8-9 partijama vi ste Bog među teškim tenkovima. Ko ne zna gde da vas gađa, imaćete dosta dinga, a na svakih 8,5 sekundi “puc, puc, ožeži, ožeži”.

Izučio sam poslednji top na njemu baš kada je došao famozni Object 252U (Defender). Kao melem na ranu. Prolazi svaka, a nećete verovati koliko njihovih granata nije prošlo kroz moj oklop.

Teški tenk u duši

Svakome je jasno da karakteristike koje ima T28 Prototype nisu karakteristike jednog lovca. On je zamišljen da juriša napred. To što ga je Wargaming označio kao lovca tenkova je logika koju su oni sami smislili. T28 Prototype je prema svim svojim parametrima teški tenk, a trenutno stanje u kome se nalazi verovatno će ga staviti na sam vrh kada su teški tenkovi u pitanju. Ima kupolu koja se okreće, odličan vidokrug (sa binokularima preko 500m), odličan top, a sada i odličnu mobilnost. Što se mene tiče, T28 Prototype je trenutno najbolji tier 8 teški tenk. Pogledajte statističke podatke ovog gorostasa ovde i uporedite ga sa ostalim tier 8 teškim tenkovima.

Kakva su vaša iskustva sa njim? Da li ste primetili razliku između ovog “novog” Prota i onog starog, mizernog?

Srećno na borilištu i GG!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cobra

Ne mogu se u potpunosti sloziti s autorom teksta! Prot je fenomenalan lovac, i to je cinjenica, ali da bi vazio za jednog od boljih teskasa potreban mu je HP. 1150 HP-a je premalo da bi izasao na kraj 1 na 1 sa is3, Libertijem, Defenderom pa cak i sa T34-kom. Imam s njim skoro 800 borbi i znam sve njegove vrline i mane.

Generaldemerov

T 28 odličan.Razmišljam da ga prodam jer sam kupio t 30 ali jok nema šanse. Čelom napred oklop od 200 mm i top bez brige probija sve i Mausa i sve ostale “osim” VK 4502.B.

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x