SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

Pogledajte TWB sajt na engleskom jeziku

Krupp – steyr waffentrager – tier 7 lovac tenkova – recenzija

krupp

Krupp – steyr waffentrager je nemački tier 7 lovac tenkova. A sad probajte tri puta brzo da izgovorite krupp – steyr waffentrager. Ovaj tenk se odnedavno pojavio u igri tj može odnedavno da se kupi u igri za golde. Ranije se  kupovao isključivo za keš, i to ne bi bio stalno u Premium prodavnici.

Krupp – Steyr Waffentrager

Ovaj lovac je Steyr projekatovao ne samo kao nosača topa već kao vozilo koje može da puca sa šarsije. Kako bi smanjili troškove koristili su neke  od prethodnih modela vozila. Dok je kupolu i top obezbedjivao Krupp. Što se tiče istorijskog postojanja tenka, postojao je jedan drveni model kao i jedan prototip. To je jedino što su uspeli da naprave do 9 septembra 1944.

Krupp – Steyr Waffentrager u igri

Kao što sam pomenuo ovo je tier 7 lovac, koji pripada nemačkom tehnološkom stablu. Cena mu je 5950 golda. Za tier 7 sasvim realna cena, ali da li je to prava cena za ovaj tenk pročitajte u nastavku. Inače što se tiče izgleda samog lovca deluje kao mini RHM Borsing. Poseduje potpuno okretljivu kupolu i obezbedjuje neke lude uglove pod kojima može da puca.

Top

Lovac tenkova se ocenjuje po topu, i to je činjenica. A krupov 88mm top ima -8 stepeni depresije i 45 stepeni elevacije.  Puni 6,9 sekundi i nišani 1,82 sekundi, disperzija je 0,32. Na papiru zaista lepe brojke, reklo bi se veoma precizan top , što uistinu i jeste. U zavisnosti od municije DPM može da bude oko 2000 sa AP i APCR i oko 2500 sa HE.

Municija

Standardna municija za ovog lovca je AP municija i ona ima 203 mm penetracije i prosečnu štetu od 240 dmg. Penetracija je dobra ali bi se donekle očekivalo više dmg od tier 7 lovca. Cena jedne je 252 srebrna novčića. APCR municija vam donosi poboljšanje penetracije za 34 mm. Ukupna penetracija APCR municije je 237mm. Cena jedne je 4400 kredita ili 11 golda. Gugasna HE municija 44mm penetracije ali i 295 dmg po granati. Cena jedne je 252 kredita.

U vozilo možete ubaciti ukupno 50 granata, što vam daje dosta prostora za kombinovanje. Sa druge strane usled nedostatka u polju štete možda ćete morati da pucate koji put više. Po ličnom nahodjenju ne bih preterivao sa premium municijom do 10 – 15 granata. Jer se ipak ti tier 9 tenkovi neće probiti sami od sebe. Opet razmislite povećanje penetracije je ok, ali i sa AP je ima dovoljno. Takodje treba biti umeren i sa HE granatama jer nemanju neku penetraciju. Dok sa druge strane top kalibra 88 milimetara vam neće omogućiti da na osnovu pravila trostrukog kalibra obezbedite garantovanu penetraciju.

Raspodela bi bila AP 25-30, APCR 10-15 i 10 HE granata. Naravno ovo je opsežno razmišljanje jer ukoliko ste top tier možda nećete morati da opaliti nijednu premium granatu, dok sa druge strane ukoliko ste na donjem delu spiska možda i neče biti zarade. Sa novim matchmakingom gde se očekuje 3-5-7 sistem, sigurno ćete u svakom slučaju imati u šta da pucate i penetrirate. Kao što sam pomenuo u zavisnosti da li baš želite da skupite kredite ili više iskustva i bolj trenirng posade odlučićete se kako da postavite vaš setup.

Oklop i pokretljivost

Kod krupp – steyr waffentrager veoma brzo ćete osetiti nedostatak oklopa. Trup ima 20mm spreda, 10 mm na boku i 8 mm oklopa na zadnjem delu tenka. SItuacija je slična i sa kupolom, spreda 20, bočno i pozadi 10 mm oklopa. Očekivali bi da sa ovako malo oklopa ovaj lovac tenkova “leti” po borilištu ali to nije tako. Brzina mu nije baš izdvandredna 35 km/h kad ide unapred i 15 km/h kad ide unazad. A za to j zaslušam motor od svega 220 konjskih snaga a odnos konjskih snaga i mase tenka je 15,71 ks/t. Popeti se negde sa ovim tenkom nekad je stvarno deprimirajuće.

A na ove nedostatke dodajte i nedostatak u HP krupp – steyr waffentrager ima svega 800 HP. Sa nepostojećim oklopom ovo deluje još manje. Na dingovaje zaboravite, jedino što vam može donekle pomoći je to da tenk poseduje dodatno 15 milimetara oklopa koji sačinjavaju gusenice. Još jedna boljka ovog tenka(koja već po redu) je to da mu se motor nalazi u prednjem delu vozila i da ga često uništavaju. Inače kupola obezbedjuje siromašni vidokrug od 360 metara.

Oprema

Od opreme je najbolje da imate parkirani teški tenk ispred sebe. Šalu na stranu Krupp ima dosta opreme koja mu je potrebna. Ali pošto je to ipak lovac tenkova i glava primena mu je da puca, nabijač za top je prva stvar za koju ćete se odlučiti.Reload pada na 6,18 a DPM skače na preko 2300. Usled lošeg vidokruga neophodni su binokulari, sa kojima ćete imati vidokrug od 450 metara. A kad već obezbedite da vi vidite protivnika potrebnoo je da onemugućite protivnika u istom, dakle kamuflažna mreža. Inače umestto camo neta se možete odlučiti i za nešto drugo. Ali je po mom mišljenju usled nepostojećeg oklopa zaista potrebno ostati skriveniji što je više moguće.

Potrošni material

Bez oklopa, motor na prednjem delu, lako za uništiti stoga je repair obavezan. Motor na prednjem delu dakle lako za zapaliti – protiv požarni aparat je neophodan. Prva pomoć takodje mora da se nadje u našem setupu jer vašu posadu nema šta da štiti. Ja iskreno ne vidim proctor za visoko oktanski benzin ili čokoladu. Jedini način da se uni ubace je da uopšte ne budete pogodjeni i da igrate u potpunosti stidljivo i udaljeno.

Kako igrati?

Kao što rekoh lovac bez oklopa, sa dobrom penetraaciom i nešto nižom prosečnom štetom. Sve to vam nameće da morate biti skrivei da morate dosta da pucate. Kamuflažni skill na posadi, camo net od opreme i farbanje tenka vam mogu pomoći u prvome.  Što se tiče drugog dela preporuka je da koristiti dvostruko žbunje. To je opet vezano i sa skrivenošću. Nabijač i BIA pa možda i čokolada, su veoma poželjni jer je potrebno da smanjite reload na minimum. Jer nemate visoku alfu udarca i morate da pucate često još jednom ili dvaputa kako bi završili neki tenk.

Zaključak

Kao i večinu premium tenkova i ovog sam isprobao na test serveru. I moram da vam priznam da je jedini način i da se krupara nadje u mojoj garaži je taj da ga dobijem na poklon, osvojim na turniru ili nekom maratonu. Jer moje golde i moj novac za ovog lovca neću trošiti. Preporuka vam je da ako već želite nemačkog premium lovca tenkova da izabere Jagdtiger 8,8 ili Dicker Maxa kao jeftiniju varijantu. Čak i da vam se Dicker ne svidi makar nećete potrošiti previse, eto i uteha je tu. A vama koji ste kupili ovaj tenk nema utehe.

Dobro, možda sam previse kritičan, ali se trudim da budem maksimlno profesionalan i da bez emocija odradim recenziju. Što je u ovom slučaju veoma teško te ću stoga još samo reći da nije ni čudo što su Nemci izgubili u Drugom svetskom ratu ka su pravili ovakve projekte.

O vašim iskustima sa krupp – ovim lovcem pišite u komentarima.

Srećno na borlištu i dobro se zabavite!

Nik_Pen16

Nik_Pen16Jedan deo genije, tri dela budala!
Deo TWB ekipe duže od godinu dana.
😀 World of Tanks igram od 2015. godine.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Sem Semity Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Sem Semity
Member

koliko sam primetio njegova uspesnost usko je vezana za mapu na kojoj se igra sto znaci da mu trebaju pustinjske mape zbog snajpanja iz daleka ili neke koje imaju mnogo zbunja da se moze sakriti.Ne odgovaraju mu gradske mape.najveca mana mu je definitivno brzina to su zaista mogli malo da poprave nema smisla da je tako spor i trom..ajde nije bas kao neki tenkovi koji idu 20 na sat al nekad imam takav utisak.uglavnom igram tako da mi je top okrenut pozadi.

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch