SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Text za kod: Kranvagn tier 10 heavy tenk

kranvagn

Kranvagn je švedski tier X teški tenk koji se nalazi u u švedskom tehnološkom stablu zajedno sa još 2 teška, 4 srednja i 3 laka tenka. Da bi ga istražili potrebno vam je 238.000 iskustva, dolazi kao elitni tenk (nije potrebno istraživati module).

Kranvagn

Zamišljen je kao projekt 1949. godine.Iz razloga povjerljivosti vozilu je dano ime KRV što na švedskom znači „samohodna dizalica“. Projekt je zasnivan na francuskom AMX 50 B. Izrađena je i ispitana laka šasija, a i izrađena je maketa. Protptip nikada nije izrađen.

Karakteristike tenka:(sa posadom na 100%, bez opreme i kave )

Top

Jako važna stavka ovoga tenka je to da on nema običan top nego je autoloader.

U jednom klipu ima 4 granate,  između svake puni 3 sekunde, a cijeli klip puni 32,31 sekundu.    Penetracija topa je 252/300/60 , a alfa damage 400/400/515 što je solidno za jedan teški tenk X tiera. Zakretanje kupole mu je 26,07 stupnjeva u sekundi. Depresija topa je ono po čemu se ovaj tenk proslavio, a ona iznosi -12 stupnjeva, usporedbe radi, IS-7 ima depresiju od -6 stupnjeva. Elevacija topa iznosi 10 stupnjeva. Vrijeme ciljanja mu je 2,4 sekunde i to je sasvim dovoljno s obzirom na činjenicu da između granata puni 3 sekunde. Rasipanje na 100 metara je 0.35m što ga dovodi do diobe 2. mjesta po preciznosti u X. tieru, sa još nekoliko tenkova. DPM (damage per minute) mu je 2.324.

Top je solidan s obzirom na to da je autoloader i po meni jedini problem topa je to što prilično dugo puni cijeli klip.

Vitalnost

Izdržljivost, poznatija kao HP tenka jest 2000 poena izdržljivosti. Oklop trupa mu je dosta slab 90/70/37. Kupola mu je dosta tvrda, s prednje strane gotovo neprobojna  225/70/37 .

Za one koji ga znaju igrati ovo je sasvim dovoljno jer na hull down-u tenk je neprikosnoven.

Pokretljivost

Masa tenka iznosi 44,8 tona, a nosivost mu je 48 tona. S obzirom na ostale teškaše njegovog nivoa to je jako malo, što mu smeta prilikom sudaranja s drugim tenkom. Snaga motora je 700 hp-a i to mu daje dosta dobro ubrzanje s obzirom na masu. Ima 15,63 konjskih snaga po jednoj toni, za teški tenk to je jako dobro i čini ga pokretnim. Maksimalna brzina/brzina unatrag iznosi  60/18, za teški tenk to je i više nego dobro. Brzina zakretanja vozila je 31,29 stupnjeva po sekundi.

Kada se sve zbroji i oduzme, s obzirom na činjenicu da je teški tenk jako je mobilan, ali zato ima jako malo poena izdržljivosti/Hp-a.

Skrivenost

Kranvagenova skrivenost nepokretnog vozila je 5,3% kada ne puca i 0,95% kada puca.  Skrivenost vozila u pokretu je 2.62 % kada ne puca i 0,47% kada puca.

Što se tiče srivenosti, ona je dosta loša, ali to je teški tenk s kojim ne treba kampati pa mu ona nije ni potrebna.

Otkrivanje

Vidokrug tenka je 390 m. Radijski doseg tenka je 850m. Vidokrug od 390m je isto kao u nekih lakih tenkova X. tiera pa je suvišno govoriti išta više što se njega tiče. Radijski doseg mu je sličan kao u drugih tenkova, ali to je sve blizu pa nema potrebe o tome govoriti.

Posada

Kranvagn ima samo 3 člana posade, a to su zapovjednik,topnik i vozač.

Oprema i skillovi

Od opreme bi najbolje bilo staviti : ventilaciju, optiku i vertikalni stabilizator.

Skillovi : Kao 1. Skill na zapovijednika staviti  šesto čulo, a na ostale popravke.

Zaključak

Kranvagn je općenito spoj mediuma i teškog tenka s veoma jakom kupolom i savršenom depresijom topa. Kao takvog ga možete igrati na hull down i vrlo lako možete promijeniti poziciju dok napunite klip. Kada imate pun klip ovaj tenk ne prašta greške, nego baš suprotno, nemilosrdno ih kažnjava tako što vam isporuči  oko 1600 poena štete, ako sve pogodite . Ako želite teškog tenka koji je pokretan, ima solidan autoloaderski top, tvrdu kupolu, onda je ovo definitivno pravi tenk za vas. Dostra bitno  je i to što VIII i  IX  tier zahtjevaju isti stil igre kao i on pa dok dođete do njega naučite sve „cake“ i pozicije. Po meni jedan od boljih tier X heavya pa ako se mislite krenuti na njega ili ne, bolje je da krenete sto prije.

P.S. Nadam se da sam vam pomogao pisanjem ovog teksta. Sretno na borilištu.

Autor: MegaBoyX9


Ukoliko i vi imate zelju da osvojite bonus kod sve sto treba je da napisete text o teskom tenku. Vise o tome procitajte ovde.

Tekstove slati na TWB.eSports@gmail.com

A možete i poslati putem kontakt forme na našim sajtovima: TWB Balkan i TWB Gaming.

Nik_Pen16

Jedan deo genije, tri dela budala!
Deo TWB ekipe duže od godinu dana.
😀 World of Tanks igram od 2015. godine.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x