SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Kolobanov medal 1vs9 – by Orzanel – Video

Kolobanov medal 1vs9 - by Orzanel

Medalja Kolobanov se dobija ukoliko ostanete sami protiv najmanje 5 neprijateljskih tenkova. Tako da slobodno možemo reći da, kada bi moglo, ovaj čovek bi bio blizu duple Kolobanove u ovoj partiji. Ostao je sam protiv DEVET neprijateljskih vozila u svom sovjetskom srednjem tenku Obj. 140 i uspeo da pobedi. Video snimak se nalazi nakon tekstualne analize.

Orzanel je Twitch streamer i Youtuber poreklom iz Rumunije. Njegove kanale možete pronaći na sledećim linkovima:

Analiza partije za Kolobanov medalju

Na početku partije, uputio se putem A linije, međutim kada je primetio da su neprijateljski tenkovi na južnom delu mape, odlučio je da odigra malo agresivnije prema severo-zapadnom delu mape. Za to vreme, njegovi tenkovi koji su bili na istočnom delu mape povukli su se prema bazi do koje su skoro došli neprijateljski tenkovi. Nakon što je napravio nekoliko šuteva odlučio je da se vrati do baze kako bi pomogao svom timu u odbrani iste, što igrači retko kad rade. Njegovi saigrači ostali su na poziciji gde se on prethodno nalazio i nastavili da napadaju neprijateljsku bazu. Naravno, njihovi tenkovi su uništeni i manje-više nisu ništa korisno uradili. Bili bi mnogo korisniji da su se vratili nazad da brane.

Odbrana baze

Orzanel se smestio na polju polju A9 u hull down poziciju i pokušavao da napravi što je više štete moguće kako bi pomogao svom timu. Naravno, pokušavao je da uništi neprijateljske tenkove koji su mu bili na šutu, ali u tome nije uspeo. Neprijatelji su već prišli sa svih strana kada je pored njega ostala samo artiljerija, koja je ubrzo i uništena. Tu je imao sreće da su se neprijateljski tenkovi koji su prišli više fokusirali na artiljeriju nego na njega. To mu je omogućilo da im nanese dodatnu štetu. Artiljerija je eventualno uništena i ostao je sam protiv devet neprijateljskih tenkova.

1 vs 9

Na početku ovog dela partije fokusirao se da prvo uništi neprijateljske tenkove koji su mu bili na šutu. To je značajno umanjilo količinu štete koja može da dopre do njega iz neprijateljskih topova. Prvo je pao B-C 25t AP, a ubrzo zatim i T110E5. Ni AMX CDC-u nije mnogo trebalo da bude uništen dok je pokušavao da flenkuje Orzanela, koji ga je u tome sprečio. Zatim je sa desne strane došao E75, koga je uspeo da trekuje i stane u malu uvali ispred njega, prilikom čega E75 nije imao dovoljni ugao spuštanja topa da uspe da ga pogodi. Tu ga je držao trekovanim dok ga nije uništio, a zatim je uništio i tier 10 nemačkog lovca – Grille 15.

Pravilan odabir municije upotreba tehnike permatrack

Nakon toga je napunio HEAT municiju kako bi lakše uništio amrečkog tier 10 teškaša T110E5, koji se pripremao da stane na hull down poziciju ispred njega. U tome je uspeo, nakon čega je od protivničkih tenkovao ostalo jedan tier 8 američki teškaš – T34 i dve artiljerije. Fokusirao se na to da T34 drži konstantno trekovanim dok kruži oko njega i polako mu skida poene izdržljivosti. To je uradio da ga on ne bi stigao okretanjem i kupole i tenka, a i kako ga artiljerije ne bi tako lako pogodile. Nakon što je uništio T34 sakrio se iza brda i stao da udahne mallo vazduha nakon ove napete borbe. 🙂 Ja bih lično do tada već bio u adrenalinskom šoku i tresao se kao da sam se uhvatio za ATP strujni ormar  🙂

Žilave artiljerije 🙂

Koliko puta vam se desilo da krenete na artiljeriju i da vas ona uništi kao da ima nišan od Grilla 15, a ne kao, jelte, artiljerija? Krenuo je na artiljeriju i bio spreman na svaki ishod. Jer RNG je… veoma kompleksna stvar. 🙂 Prvo je našao nemačku tier 10 artiljeriju, koju je prvo pokušao da trekuje kako se ne bi okrenula da puca na njega. Nije uspeo, ali joj je skinuo HP. Onda je pucao opet i bounce-ovao. Dva puta! Jer za što ne bi? 🙂

Onda je našao drugu artiljeriju, tier 8 sobjetsku, SU-14-2. I opet bounce-ovao. Ma daaaaaj!! RNG?? Stvarno?? Druga dva šuta uspešno su joj nanela štetu i uništila je, čime se ova partija završila.

Pouka

Iz ove partije možemo naučiti da treba pratiti mapu i da ne treba srljati glavom bez obzira prema neprijateljskoj bazi kada ne znate šta vas tamo čeka. Jer ćete uglavnom izvući deblji kraj ukoliko nisu baš svi izašli iz nje i ostala je samo artiljerija.

Druga stvar je da se treba vratiti u odbranu svoje baze jer ćete uvek imati neko mesto sa koga možete relativno bezbedno pucati na neprijateljska vozila koja dolaze i time im otežati mogućnost da nanesu štetu vašim saigračima.

Treća stvar- birajte mete! Uvek pokušavajte da pucate na tenkove koji mogu najviše štete da naprave vašem timu i pogotovo na tenkove koje možete da ubijete jednom granatom.

A sada da pogledamo snimak 🙂

Do sledećeg viđenja, GL HF! 😉

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

1dispatch

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x