SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Kako sam se zaljubio u AMX 30er prototype

Pozdrav tenkisti!

Verovatno mnogi od vas imaju ovog tenka otključanog u tehnološkom stablu, međutim, nikada mu niste dali pravu šansu. Reč je o francuskom tier 9 srednjem tenku AMX 30er prototype, koji je nekako uvek u senci njegovog sunarodnika, najpre Lorraine 40t, a sada i Bat.-Chatilon 25t AP.

Stajao je mučenik tamo otključan ko zna koliko dugo, jer sam u poslednjih godinu dana dosta igrao AMX 1390, tako da taj proces istraživanja AMX 30er prototype gotovo da nisam ni osetio. Ja sam jurio svoje poslove, a on je strpljivo čekao svoju šansu. Doduše, znali smo se iz random bitaka, gde sam sa lakoćom izlazio na kraj sa njim kada smo se našli oči u oči sa gotovo svakim tenkom sa kojim sam igrao. Izgledao mi je kao “laka roba” i nisam uopšte bio zainteresovan da trošim svoje kredite na to. Plus, nisam imao dobru posadu za njega, a svi znamo koliko je dobra posada na tier 8-9-10 tenkovima bitna. Ipak, došao je i taj dan kada sam konačno otključao oba ruska brata sa T-54, tako da nisam više imao nekih ozbiljnih ambicija da vozim ovo čudo, jer ipak nisam Rofeler, a trebao mi je tier 9 tenk da bih mogao da igram sa drugarom koji je bio tek na pola puta ka Object 430. Koju devetku kupiti? Uži izbor su činili: M103 na kojoj odavno želim da popravim statistiku i da po prvi put zaista probam taj tenk kako dolikuje, jer mi je T110E5 bila prva desetka i malo je reći da sam M103 igrao loše; britanski teškaš Conqueror koji mi je jedan od najomiljenijih teškaša i zaista žalim što sam ga prodao na brzinu da bih mogao da iskoristim popust kako dolikuje kada je FV215b bio na sniženju; T-10 moj omiljeni hibrid teškog i srednjeg tenka koji je doživeo istu sudbinu kao i Conqueror i na kraju – AMX 30er prototype. Ne znam baš zbog čega tačno, odlučio sam se za Francuza. Za sve druge tenkove sam imao spremne odlične posade, međutim, nije im se dalo. Ovako, jedva sam pokupio neke kaplare po baraci – jedan je čak bio poslednji iz posade onog francuskog lovca iz onog zimskog događaja od pre skoro dve godine – koji su nakon preobuke za ovaj tenk i resetovanja veštine bili jedna na 100% osnovne i 30-40% prve izabrane veštine. Svi osim jednog – nišandžije, jako važno! On je mučenik morao da bude neki golobradi klinac na 75%, jer golda nije bilo u tom trenutku za 100%, šta ćeš, sirotinja bajo moj. “Sva sreća, drugi (srednji) top je otključan na Lorraine-u” pomislio sam, “neće biti toliko teško kao što bi bilo sa prvim topom”.

Letelo je gde je htelo

Ajoj, koliko je to bila pogrešna procena. Još na to dodajte onog noob-a od 75% što nišani i imate savršen spoj kako pogoditi Himelsdorf na Ensku. Letelo je gde je htelo, slabe tačke dingovalo, pucao se gold, palile se rezerve i za posadu i za borbeno iskustvo, pila se kafa – gasio se požar kafom (možete misliti kako je to izgledalo), oživljavali se komandir i nišandžija kafom (to je ipak bila malo srećnija varijanta, bar sam bio živ, ako ništa drugo) i u jednom trenutku sam bio zaista očajan po pitanju ovog tenka. Bio sam na ivici da ga prodam, jer sam u prvih 25-30 partija sa njim izgubio previše i para i živaca. Međutim, onda sam ga istražio do kraja i znate šta, to je trenutak kada sam rešio spoznao da će ovaj tenk postati moj omiljeni tenk ikada u ovoj igri. U međuvremenu je i nišandžija skontao šta treba da radi i ljudi moji, ovaj tenk je snap shot mašina. Brojkama ću vas daviti neki drugi put kada budem radio prezentaciju ovog tenka, ali sada ću vam reći samo jedno – kada imate nekoga na nišanu, koliki god da vam je krug (nišan) – JUST DO IT! Pogađa nemoguće stvari, a 260mm probojnosti i 390 prosečne štete daje nezamisliv osećaj zadovoljstva. Plus, brz je kao munja, a i kupola hoće da odbije ponešto kada je pod dobrim uglom (više puta Object 740 koji je koristio BL-10). Nikad nisam dobijao više poruka da sam korisnik aimbotova i ostalih koještarija, ali stvar je samo u tome da je AMX 30 jedno čudovište od tenka.

Daleko od toga da je naša ljubav bila na prvi pogled, ali valjda sve prave ljubavi ovako i počinju. 😀 Potrajaće malo dok ispravim prvih tridesetak partija, ali ovakvo uživanje u igri sa jednim tenkom nikada nisam imao.

Toliko od mene. Koji je vaš omiljeni tenk i kako ste se skontali sa njim? Recite nam u komentaru. 🙂

Srećno na borilištu i GG!

Možete nas “zapratiti” i na Twitter-u (@MedaTWB, @MiloshansTWB i @nik_pen i biti među prvima koji će saznati o najnovijim vestima sa twb-balkan sajta.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] puta će francuski medium tenkovi AMX 30  i AMX 30B dobiti značajno povećanje debljine oklopa na svojim […]

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x