SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Kako podići wn8? – WoT analiza – kako postati bolji?

WN8

“Kako podići wn8?” “Sa kojim tenkom je najbolje podići wn8?” Ovo su neka od pitanja koja već danima srećem po grupama i obavezno u komentarima nalazim gomilu gluposti kao odgovore na podjednako glupa pitanja. Zašto mislim da su glupa pitanja? Zbog toga što su u rangu sa pitanjem “Šta da pijem kada me boli zub?”. Možeš piti šta god hoćeš, ali čim dejstvo leka prestane tebe će zub ponovo boleti i tako će biti sve dok ne odeš kod zubara. U terminima WoT-a to znači da možeš imati jedan tenk koji savetuju svevišnji igrači ove igre i sa njim praviti taj wn8 (možda), ali čim uzmeš neki drugi tenk stari problem niskog wn8 će se ponovo javiti. Dakle, nisi rešio problem svoje igre.

WN8 kao merilo znanja

WN8 može se posmatrati dvostruko – kao konstruktivno i kao destruktivno sredstvo nečije igre. Ukoliko sretnete igrača koji ima prosečni WN8 2500+ na 20-30-40k bitaka to je znak da je to dobar igrač i da njegov kvalitet igre jeste konstantno dobar. On gotovo sigurno neće stajati na crvenoj liniji i čekati da njegovi igrači spotuju za njega. Takvi igrači se ne oslanjaju previše na tim i uvek gledaju da su u centru zbivanja, ne na rubu mape. Uvek maksimalno koriste svoj tenk. Oni pored WN8 takođe vode računa i o oznakama izvrsnosti, a za to se računa i šteta napravljena asistencijom (WN7). Svi gledaju WN8, ali retko ko WN7, a WN7 je važan aspekt nečije igre. U principu, WN7 vam govori da li je neko red line kamper ili pravi igrač. Svako može praviti WN8 tako što će kampovati iza svih i pucati, jer jedini aspekt koji WN8 računa jeste šteta.

Destruktivna uloga WN8

Sa druge strane ukoliko sretnete igrača koji ima par stotina bitaka i WN8 preko 2-3k jasno vam je da se radi o reroll nalogu. Ili novom nalogu i tome slično. Po nekom nepisanom pravilu ovakvi igrači su često pasivniji. Odnosno taj WN8 im je jako bitan i onda kamp postaje jako primamljiva opcija. Sreća u nesreći jeste da ih takav način igre jako brzo smori. Statistika im onda padne, jer ne znaju celokupnu mehaniku igre. Ili se vrate na svoj prvi nalog gde imaju više istraženih tenkova i više nisu ni blizu dobre statistike. U svakom slučaju, bilo bi interesantno sprovesti psihološku studiju koja bi ispitala koji je od naših kompleksa najviše provociran WN8 statistikom.

Kako rešiti problem WN8?

Nameće se pitanje kako uopšte rešiti problem WN8? Pa, tako što ćete gledati i analizirati igre dobrih igrača. I to ne samo pucački deo, to može svako. Najbitniji aspekt kvalitetne igre jeste poznavanje tenkova. Praviti razliku između ruskih i američkih srednjaka i nemačkih srednjaka. Za šta koji služi i na koji način ih je najbolje koristiti. Kada i gde se repozicionirati. Zašto baš tada? Koju municiju koristiti u pojedinim trenucima? Psihološki aspekt igre u kojoj igrač sam izlazi na kraj protiv 5 ili više neprijatelja može vam značajno pomoći u poboljšanju kvaliteta igre. Kako razvući protivnika po mapi ukoliko imate mobilan tenk; kako iskoristiti svoj oklop ukoliko vozite teški tenk sa lošom mobilnošću – to su pitanja koja treba da vas interesuju ukoliko želite da imate bolju statistiku.

Početne ideje za rešenje problema

WN8 jeste statistički podatak koji meri nečiji kvalitet igre. Ali iza tih brojeva koji označavaju štetu koju neko pravi, krije se bezbroj drugih sitnih detalja koji prave razliku između dobrog igrača i onog igrača koji na ovaj ili ovaj način podiže svoju statistiku dok zanemaruje ostale aspekte igre. A znate kako kažu – Đavo je u detaljima. Dakle, ozbiljna analiza dobrih partija, to je ključ za poboljšanje vaše igre i samim tim podizanje celokupne statistike.

Da li želite da vam jednom nedeljno napravimo spisak linkova sa dobrim partijama iz kojih se može puno naučiti? Recite nam u komentarima. Pored toga, na ovom linku možete pogledati koja je očekivana šteta na svim tenkovima: http://www.targetdamage.com/. Imajući u vidu te cifre, može vam biti lakše da računate koliko toga treba da uradite u partiji što će biti odličan prvi korak ka napredovanju u igri.

Nemojte rešavati posledicu, rešavajte uzrok vašeg problema.  😉

Srećno na borilištu i GG!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Teodor

Hvala za link!!!! Odlican tekst.
Moj akaunt 🙂
https://sr.wot-life.com/eu/player/teodor_destroyer-517196392

K@Ze

chemu uopshte WN8 …. i zashto ga ne ukinuti ?

ako mi neko kazhe samo jedan (ali valjan) razlog…. bio bih mu zahvalan

moje mishljenje je da samo odvlachi pazhnju igrachima, ljudi se shtekaju, chuvaju za kraj partije, nikom nije bitna pobjeda, samo da napravi na kraju shto vishe DMG-a i sve se svede na chekanje, i shtekanje. nema ekipne igre i samo ubija volju za random bitkama.

Aca

Ako napisete nesto o skorasnjem padu Wotlife gde je gomila igraca imala u jednom danu Wn8 0 od kojih sam i ja.. verovatno povezano sa nekom greskom prilikom uvodjenja Vk 100 u statistiku i kako kontaktirati wot life kako bi se to ispravilo pricacu svima da ste najbolji 🙂

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x