SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Kako pobediti matchmaker (MM)? – male tajne velikih majstora

Pozdrav tenkisti!

Danas ćemo vam pisati o jednoj “večnoj” temi kada je igra World of Tanks u pitanju, a to je matchmaker.

Kako pobediti MM?

 

Gledajući nebrojene stranice vezane za World of Tanks, lako je zaključiti da su teme o MM, raznim teorijama zavera i serijama pobeda i poraza  koje nas u manjoj ili većoj meri dovode na ivicu nerava, definitivno medju najpopularnijim temama na raznim forumima koji se bave ovom svima dragom nam igrom.

Pretrazujući more sajtova, čitajući gomile teorija i zaključaka, proveravajući neke svoje teorije uz razgovore sa raznim igračima dodjoh sam do zaključka da pored skila, napravljene štete, dobrog spota možemo delimično da utičmo na svoj procenat pobeda nekim malim trikovima i svi zajedno mnogo više uživamo u igri i vremenu uloženom u World of Tanks.

U nastavku slede neke male tajne veikih majstora kao i sakupljena iskustva igrača koji su se bavili ovom temom.

  1. Zaustavite se kada krene serija poraza

U praksi ovo znači da ne treba forsirati igru kada vas “ne ide” već  se zaustaviti na ivici provalije i posle posle trećeg poraza zaredom napraviti pauzu jer vas u suprotnom očekuje WR katastrofa koja se vrlo moguće neće zaustaviti ni posle desetog ili dvadesetog izgubljenog meča. Vratite se posle, recimo, pola sata, ponovo okušajte sreću, proverite da li je MM shvatio da vas voli i da ne može bez vas.

  1. Promenite server

Nije baš da imate neki izbor izmedju EU1 i EU2 ali ovo je jedan od saveta koji daju developeri na forumima kada igrači udare u kuknjavu da su u nemilosti svemogućeg MM-a. Nisu vam odali tajnu ali razlog za ovo je jednostavan. Svima nama se dešava da kad krenemo da igramo ispadne da smo se pretplatili na odredjene mape i tu je sva mudrost. Na drugom serveru se verovatno “vrte” mape koje sasvim moguće bolje odgovaraju tenku koji ste se nameračili da igrate. Logično, na takvim mapama imate bolje pozicije, pravite više dmg-a i bolje kontrolišete tok borbe.

mm

  1. Nadjite svoj srećni tenk

Svi mi znamo da u garaži postoje oni “ukleti” tenkovi sa kojima nam je procenat pobeda katastrofalan bez obzira koliko smo dobri igrači i da ulazak u partiju sa tim tenkom verovatno znači poraz i partiju koja bi mogla da konkuriše za “Najgluplje poteze u World of Tanks”. E pa, veliki MM nam je u garaži “ostavio” i one druge “srećne tenkove” sa kojima ničim izazvani pobedjujemo. Ja takve tenkove bombastično zovem “razbijači MM-a” jer kada upadnete u seriju poraza dok grindate tenkove ili pare ovim tenkom se iz nekog misterioznog razloga vraćate pobedama. Odigrajte, dve, tri partije sa njim i slobodno se možete vratiti svom grindanju jer će procenat pobeda ostati pristojan. Za mene lično to su E5 i Super Pera a vi što pre nadjite svoje. A ako ipak niste tip koji veruje u natrirodno jednostavno promenite tenk i ne gurajte samo jedan kao sivonja ako sa njim gubite ceo dan. 🙂 🙂 🙂

  1. Igrajte u vodu

Da, da, igrajte u vodu. Znam da ovo zvuči kao neka “Baba Saveta” varijanta ali je istina. Naravno MM ne bi bio to što jeste da i tu nema začkoljice. Ne, nije u pitanju WN8, super Unicumi itd…već “pravilan” vod koji podrazumeva tenkove koji mogu medjusobno da se podržavaju i neutrališu mane onog drugog. Jedan od takvih primera je T29 i Tiger I sa kojima ja uvek vadim situaciju. Takodje, ukoliko se kod igrača koji je napravio vod “limit” pobeda završio i kreću partije u kojima timovi podsećaju na napad zombija, raspustite vod, nadjite novog igrača ili jednostavno zamenite mesta komandira voda.

  1. Igrajte u “pravo” vreme

Mislim da ste svi primetii da postoje delovi dana kada ne možete pobediti taman da u timu sa vama zajedno igraju Džeki Čen i Čak Noris. To se obično dešava izmedju 13 i 17 h (sat +/-). Da li je zbog malog broja igrača ili ljudi koji igraju u to vreme ali procenat pobedaa opasno zna da padne, posebno ako u to vreme igrate solo warrior igru. Iz ličnog iskustva predlažem da igrate ili rano ujutro ili kasno uveče a izbegavate vreme “kućnog reda”. 😛

mm1

Izgleda šašavo ali moj procenat pobeda raste.

A vi, pre nego što krenete da prinosite žrtvu MM-u probajte sa ovom magijom. Možda uspe! 😀

Javite nam da li je i vama upalilo.

Srećno na borilištu i GG!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x