SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

KAKO NAPISATI KVALITETAN TENKOVSKI TEKST?

tenkovski tekst saveti

Pošto vas očekuju nagrade ukoliko napišete zaista kvalitetan tekst, red je da vam malo pomognemo. Dobićete par tehničkih saveta o tome kako bi vaš tenkovski tekst trebao da izgleda.

Tenkovski tekst

Šta bi on trebao da sadrži osim naziva i ličnih utisaka? Treba da sadrži neke od osnovnih informacia o tenku npr tier 8 teški francuski tenk. Dakle kojeg je tiera, koja vrsta i u čijem se tehnološkom stablu nalazi. Dodajte istorijsku referencu i to je dovoljno za neki uvod. Ne mora tako, naravno, budite originalni. Možete odmah reći zašto je za vas taj tenk poseban, i po čemu je jedinstven. Eto sad imate par ideja za uvod.

Perfomanse i osobine tenka

Ukoliko neki tenk ima dobru penetraciju red i je da napišete kolika je penetracija. Ne može samo napisati:“ima dobru penetraciju, lepu prosečnu štetu i solidan dmg“, vi time niste rekli ništa. Ukoliko tako napišete to vam je kao da ste napisali da je danas jedan od dana u nedelji, negde izmedju ponedeljka i nedelje. Koristite tanks.gg ili neki drugi izvor podataka, ulogujte se u igru i zapišite numeričke podatke.

Na sajtu imate dovoljno recenzija tenkova da bi mogli da vidite u kakvoj formi treba da bude tekst. Lično volim da podelim test podnaslovima i da u jednom pasusu napišem kakav je top, kakav oklop, šta od opreme, itd. Neke činjenice i onda lično mišljenje. Dok ukoliko pogledate neke recenzije koje je radio Miloshans, videćete da je o često stavljao brojčane karakteristike u tabelu i onda ih opisivao i dodavao svoj komentar. Možete da obarete neki od tih pristupa, ili kao i za uvod da bude nešto što je originalno.

Tekst treba da bude pregledan.  Da ima naslov, podnaslove, naglašene(boldovane) najzanimljivije detalje. Tekst ne treba da izgleda kao recept za kolače, samo smuti i prospi. Kvalitetni tekstovi trebaju da sadrže minimalno oko 400 reči. Ukoliko koristite Microsoft Word u donjem levom uglu vam se nalazi brojač reči.

Iskoristite to kako biste znali da li treba nešto dodatno da opišete. Nije zakonom propisano da mora toliko reči može i manje ali onda morate da budete direktni. Ne dangubite 300 reči na zakošeno oklop i ubacite tabelu sa karakteristima, to nije recenzija tenka već oklopa. Napravite sebi teze, i na osnovu njih pišite tekst.

Pravopis i gramatika

Znam da nije lako, i možda sam čak i u ovom tekstu napravio neku pravopisnu ili gramatičku grešku. Te vam stoga neću puno o tome dužiti. Pregledajte sve još jednom kad iskucate, ispravite ako ste pogrešno ukucali. Trudite se da izbacite uzrečice. Budite svesni da taj tekst čitaju ljudi različitih godina, različite edukacije, kao i da ne dolaze svi čitatelji iz vašeg društva. Obraćate se širim naredim masama. Nema tu mesta za brate, druže, znaš, znači i ostalim pošpatalicama.

Slike i video

Kad već koristite Word lepo pozicionirajte slike unutar teksta. Ili ih stavite u neki zip i pošaljite zajedno sa teksto ukoliko želite galeriju sa više slika. Pristup je na vama. Što se tiče videa, ukoliko je to neki vaš video koji se nalazi na vašem HDD ili SSD-u pošaljite ga sa tekstom zajedno u mail-u. Ukoliko je to video koji se nalati na internetu dovoljno je da postavite link na mesto gde biste želeli da se nadje video.

Zaključak

Džabe vama ako znate da dodajete ako vaši saigrači ne znaju da poentiraju. Tako je i sa tekstom, u zaključku se od vas očekuje ne samo poentiranje već zakucavanje. Zakucajte nekog najvažnijim detaljima, činjenicama i vašim mišljenjem. Zašto bi neko baš taj tenk trebao da izgrinda ili da kupi. Dobili ste dosta za vaš tenkovski tekst , ajmo na pisanje. Šta čekate? Krenite!

ps. ovaj tekst sadrži preko 600 reči i napisan je za manje od 45 minuta.

Nik_Pen16

Jedan deo genije, tri dela budala!
Deo TWB ekipe duže od godinu dana.
😀 World of Tanks igram od 2015. godine.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Evo i male pomoci Kako napisati kvalitetan tenkovski tekst. […]

[…] pet tekstova ali tekstovi moraju da ispune neki minimum što pismenosti, što pristojnosti. Upustvo kako napisati kvalitetan tenkovski tekst ste već […]

[…] KAKO NAPISATI KVALITETAN TENKOVSKI TEXT!!! […]

[…] se napiše da pravimo giveaway ya najbolji tekst, to je vest. Ali kad vam objasnimo KAKO NAPISATI KVALITETAN TENKOVSKI TEKST, to je onda Autorski tekst. Kao i sve recenzije, pojašnjavanje gde ići na mapama, šta od opreme […]

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x