SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Kako funkcioniše spotting mehanika

Kako funkcioniše spotting mehanika u World of Tanks-u je stvar koja mnogim igračima nije jasna. Iz tog razloga smo pre nekoliko meseci napisali članak na tu temu. Postoje neke stvari koje su prilično jednostave i spadaju u informacije koje svaki igrač mora imati u malom prstu. Pak, tu postoje i neke finese, koje ne mora baš svaki igrač znati u svakom trenutku, ali sigurno je to da mora biti svestan njihovog postojanja i proveravati sa vremena na vreme da li izvlači maksimum iz svog tenka prilikom opredeljenja za određenu veštinu na posadi ili stavljanjem određene opreme.

Kako funkcioniše spotting mehanika

Ukratko rečeno, sve se zasniva na tome da svaki tenk poseduje dve tačke koje služe za otkrivanje neprijateljskih vozila i sedam tačaka koje služe da vi budete spotovani. Otkrivanje vozila (spot) se dešava u trenutku kada vozilo, pomoću svoje dve tačke za spot, uspe da “vidi” jednu od sedam tačaka na neprijateljskom vozilu. Ukoliko otkriveno vozilo izučenu veštinu Šesto čulo na komandiru, ona će se aktivirati. Ukoliko ste u toku bitke ostali bez komandira, ova veština se neće aktivirati

S obzirom da ima igrača koji nisu upućeni u funkcionisanje veštine Šesto čulo, moramo vam skrenuti pažnju na sledeće:  Šesto čulo (sijalica, žarulja, svetlo, lampica, alarm) se aktivira TRI SEKUNDE NAKON ŠTO JE VOZILO OTKRIVENO.

Još jedna informacija bitna za uspešno otkrivanje vozila nalazi se na minimapi. Da, spomenuli smo i tu reč. Često veoma dobro poznatu neprijateljskom timu, a koja ujedno predstavlja taboo za prijateljski tim. E pa, na toj maloj stvarčici u donjem desnom ćošku vašeg ekrana (ukoliko ne pritisnete taster “V” na početku bitke 🙂 ) nalaze se 3 kruga:

  • Prvi krug (zelene boje) označava udaljenost na kojoj možete otkriti neprijateljsko vozilo – view range (ukoliko je ta udaljenost veća od 445m, taj krug će se poklopiti sa drugim krugom);
  • Drugi krug (bele boje) predstavlja maksimalnu udaljenost na kojoj vozila u igri mogu biti otkrivena;
  • Treći krug (žute boje) predstavlja daljinu ocrtavanja objekata (Draw Distance) – žargonski “render”. Ta daljina je ograničena na 565m i unutar te distance možete da vidite tenkove koji su spottovani.

View range na svom vozilu možete povećati treniranjem određenih veština na svojoj posadi i upotrebom određene opreme i potrošnog materijala.

Veštine:

  • Braća po oružju (cela posada);
  • Izviđač (komandir);
  • Svesnost situacije (radio operater).

Oprema:

  • Obložena optika (+10% na vidokrug);
  • Binokularni teleskop (+25% na vidokrug, ali samo ukoliko vozilo nije u pokretu);
  • Poboljšana ventilacija.

Potrošni materijal:

  • Hrana ili piće određeni za svaku naciju.

Mnogo detaljnije o svemu ovome možete pročitati u članku koji smo napisali pre nekoliko meseci: World of tanks – mehanika otkrivanja vozila ili odgledati video snimak napravljen od strane Wargaming-a. Toplo preporučujem da odgledate ovaj snimak iz prostog razloga što ćete se odvajanjem 12 minuta koliko traje ovaj snimak, rešiti mnogih muka koje će vas steći (ako već nisu) ukoliko niste upoznati sa funkionisanjem ove mehanike.

Kakva su vaša iskustva sa korišćenjem spotting mehanike, da li ste imali neke čudne situacije kada ste bili spotovani, a niste uspeli da spotujete vozilo čak i kada je pucalo na vas? Podelite sa nama u komentarima.

Do sledećeg viđenja, GL HF! 😉

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
mr_Kela

Opa MEDA ga pokidao :DD

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x