SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Kako dobiti random bitku? – 10 zlatnih pravila (zapovesti)

kako dobiti

Pozdrav tenkisti! Svi se nekada mučimo u random bitkama, to je valjda normalno, šta znam. 🙂 Ipak, mnoge od tih borbi nisu izgubljene u samom startu, već se one gube zbog naših postupaka i/ili postupaka naših saigrača. S tim u vezi, predstavljamo vam 10 zlatnih pravila (zapovesti) o tome kako dobiti random bitku.

Pre bilo kakvih pravila i igranja vota, prvo se doooobro pomolite Bogu RNG-a, jer na kraju krajeva, sve od njega zavisi

rngesus

Sad kad ste se pomolili sledi:

Kako dobiti random bitku? – 10 zlatnih pravila (zapovesti)

  • Ne sedajte nervozni da igrate World of Tanks

Od svih pravila koje nam život nameće, ovo je najvažnije! Nikada, ali baš nikada nemojte raditi nešto dok ste nervozni, pogotovo ako vam to čini veliko zadovoljstvo. Tada se dešavaju banalne greške koje su vam u tom trenutku neobjašnjive, ali suština je da samo trenutno nemate koncentracije. Kao proizvod toga, bes postaje još veći i velika je verovatnoća da ćete partiju u WoT-u izgubiti zbog glupih grešaka upravo zbog nervoze.

  • Igrajte u vodu

Pored toga što vas je više i možete da računate na sigurnu pomoć, ovo je takođe i dobar lek za stres i nervozu. Kada se čujete sa vašim drugarima, to utiče na psihu, verujte mi. Naravno, tri igrača u vodu (platoon, ne tri artiljerije u vodi na kraju partije 🙂 :P) koji imaju komunikaciju preko TS-a ili bilo kog drugog programa mogu i sama dobiti čitavu partiju ukoliko se sve kockice poklope.

  • Komunicirajte sa saigračima u timu

Ukoliko ne igrate sa nekim u vodu, pokušajte da stvorite kontakt sa random igračima u vašem timu. Planirajte taktiku, za to imate 30 sekundi najmanje. Ovo je veoma korisno, jer ćete znati na čemu  ste i na koga možete da računate. Takođe, kasnije kada se bitka razvije, možete koristiti brze komande na F dugmićima tastature da stavite do znanja vaše namere ostatku tima.

  • Čitajte mapu

Jako važno pravilo, NAZUMAJTE(UVEĆAJTE) MAPU SA +/- TIPKAMA ZBOG BOLJE PREGLEDNOSTI! Na početku partije dobro pročitajte kojim sastavom raspolažete. Da li je MM bio pravedan i dodelio isti broj klasa tenkova ili je jedan od timova dobio fazon 7 teškaša, a drugi 2. Koliko sam se samo puta nagledao da ta dva mučenika odu na 7 protivničkih, poginu za 30 sekundi i onda krenu da pišu: noob team, retard team itd. Istina je, samo su oni ispali glupi ovde (bio sam i ja, verovatno ste i vi nekada ovako postupili, to je činjenica).

Nikome ko uključi 2% mozga neće pasti na pamet da ide sa 2 teškaša na njihovih 7, to je suludo.

Priključite se medijumima, napravite push po suprotnoj strani mape, koristite oklop vašeg tenkada zaštitie svoje medijume dok oni izbambusaju protivnički tim sa strane, pa se onda vratite na tih 7 teškaša kao čopor vukova, oni su spori, neće nigde pobeći. Takođe, ako vidite da vaša strana pada, a još uvek možete da pobegnete, BEŽITE!!!! “Bolje vrabac u ruci nego golub na grani” rekli su naši stari i to je tačno. Ovo je online igra, nikad ne znate, možda nekome od tih silnika koji su pojeli vašu stranu pukne konekcija, možda vaš tim na suprotnoj strani probije pa uspete dobiti tako što ćete im osvojiti bazu. I još jedna jako važna stvar u vezi sa čitanjem mape: flenk!!!!! Ako vidite da vaši teškaši guraju, krenite okolo, uhvatite stranu vaših protivnika i što bi se reklo klikni i pokreni zabavu!

  • Čuvajte svoj HP

Koji god tenk da vozite, budite oprezni. Čak i da vam niko ništa od protivničkih tenkova ne može, artiljerija vas uvek može popamprčiti :). U vezi sa ovim pravilom, jako je bitno prethodno – ČITAJTE MAPU. Naučite gde kampuju lovci, gde artiljerija može da ubaci, razvijte intuiciju šta bi moglo da vas čeka iza ugla. Sve ovo će vam pomoći u čuvanju svog HP-a, odnosno, sačuvaće vas od bespotrebnog gubljenja istog.

  • Zaštite saigrača

Ovo pravilo bi se moglo poistovetiti sa onim biblijskim “ljubi bližnjeg svog“. Ako vidite da igrač pored vas ima jako malo HP-a i da protivnički igrač dolazi da ga “uzme”, zaštitite ga ukoliko imate dovoljno vašeg HP-a da primite šut i ostanete živi, pogotovo ukoliko je vaš saigrač igrač autoloadera. To znači da će nakon toga što ste vi primili metak on izaći i sasuti ceo klip u protivnika i najverovatnije ga ubiti celog, jer to je ono što autoloaderi rade :). Osim primanja štete umesto saigrača, možete mu takođe skrenuti pažnju komandama na F tasterima (da se povuče, da sačeka itd).

  • Budite svesni mogućnosti svog tenka

Nemojte ići u samoubilačke misije sa svojim papirnim tenkom, jer on za to nije napravljen, kao što ni IS-3 nije pravljen da kampuje na crvenoj liniji. Koristite prednosti terena mape u odnosu na karakteristike svog tenka. Nemojte ga preceniti, ali ni potceniti. Recimo, igrači tier 6 lajtova često znaju da odustanu od igre kada se nađu u tier 9 partiji. Imate i vi vašu ulogu, ukoliko poznajete mehaniku igre.

  • Budite svesni mogućnosti protivničkog/ih tenka/ova

Jako važna stvar! U velikom broju slučajeva veličina kalibra granate nije toliko važna kao vidokrug i brzina. Ukoliko ostanete sa lajtom protiv dva-tri teškaša u ogromnom broju slučajeva oni će biti vaši. Tu psiha radi ogroman deo posla. Oni neće ići zajedno, jer vi ste “samo običan laki tenk”, “mogu oni to sami”. Greška! I ukoliko znate da prepoznate grešku koju oni prave i  to iskoristite krajnje podlo, pobeda je vaša. Takođe, budite svesni štete koju vam protivnički tenkovi mogu napraviti iz jednog šuta ili oklopa koji poseduju.

  • Ne štedite na premijum municiji

Ovo je jedna od stvari oko koje se dosta prašine diže. Premijum municija je OBAVEZNA! Pogotovo na tenkovima koji nemaju dovoljno probojnosti sa standardnim granatama poput T-54 ili T54E1. Ne treba je spamovati kada ti nije potrebna, ali ukoliko nemaš dovoljno veliku probojnost da oštetiš protivnika udri po tasteru 2, jer je svaki šut bitan. Zapamtite ovo: KREDITI ĆE SE NAGRINDATI, ALI SLAVA KOLOBANOVE MEDALJE JE VEČNA! 🙂

  • Nikada ne odustajte!

Koliko god nekad šanse bile protiv vas, nikad ne znate šta može da se desi. Čak i kada upadnete u +2 MM vi i dalje možete imati ogroman uticaj na ishod meča, ukoliko budete poštovali sva pređašnja pravila. Ja sam jednom sa M6 greškom mog saigrača iz voda koji je puštao partije upao u tier 10, ponavljam, tier 10 partiju. Napravio sam 2.000 dmg-a…m6 u tier 10 partiji!  🙂

Vaša mišljenja o ovom tekstu? 🙂

Srećno na borilištu i GG!

 

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
solo

Mozete li da napisete uputstvo kako igrati kad u 90 posto partija dolazi extremno los tim

WotNoobPlayerXD

-Nikada ne odustajte! -ISTINA!Ja igrao sa T25 Pilot 1 sa desetkama uradio 6 killa ubio dve desetke sa 5k dmg!

Jela

O cemu Vi pricate?! Ne razumem. Hvala unapred na odgovoru.

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x