SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Istorija oklopnog ratovanja – pilot tekst

Istorija oklopnog ratovanja

Istorija oklopnog ratovanja, kao i rata uopšte predstavlja sublimaciju svih neuroza koje tište i proganjaju našu civilizaciju. Meša Selimović je to jako lepo opisao ovim rečima: “To nam je sudbina. Kad ne bi bilo ratova, poklali bismo se među sobom. Zato svaka pametna carevina potraži neki Hočin, da pusti zlu krv narodu i da nagomilana nezadovoljstva odvrati od sebe. Druge koristi nema, ni štete, ni od poraza ni od pobjede. Jer, ko je ikada ostao pametan poslije pobjede? A ko je izvukao iskustvo iz poraza? Niko. Ljudi su zla djeca, zla po činu, djeca po pameti. I nikad neće biti drukčiji.”

Istorija oklopnog ratovanja

Istorija oklopnog ratovanja – nije sve tako crno

Sa druge strane, kaže se da u svakom zlu ima nečeg dobrog. I to je tačno. Brojni ratovi iznedrili su mnoge stvari koje su kasnije bile od opšte koristi za čovečanstvo, uprkos tome što im je primarna uloga bila destruktivne prirode. Koliko je samo medicina napredovala zahvaljujući bolesnim eksprerimentima nemačkih naučnika tokom Drugog svetkog rata. Koliko je tehnologija napredovala zbog utrkivanja velikih sila ko će pre stvoriti brže i bolje oklopno vozilo, špijunski uređaj ili ko zna šta još. Dakle, uvek postoje dve strane medalje.

Istorija oklopnog ratovanja

Ovom serijom tekstova, pokušao bih da vam približim način na koji se to odvijalo. U fokusu će nam naravno biti tenkovi i prateća vozila oklopnog ratovanja, međutim, nekada će možda biti reči i o nečemu drugom što nije baš usko povezano sa samim tenkovima. Bićemo u prilici da shvatimo šta je to što britanske teške tenkove razlikuje od sovjetskih, zašto su američki “lovci” iz World of Tanks igre zapravo teški tenkovi i još puno, puno drugih stvari.

Istorija oklopnog ratovanja je izuzetno širok pojam i istoričari se time bave evo već čitav vek, tako da ćemo imati jako puno tema o kojima ćemo govoriti. Ipak, za početak mi je veoma važno da mi kažete da li vas uopšte zanima da čitate o ovoj temi. Ostavite komentar, lajk, šta god vam je lakše. Može “da”, “ne”, bilo šta, samo da imamo uvid u to da li da nastavimo.

Istorija oklopnog ratovanja

Eto, recite nam vaše mišljenje o ovome, pa se, nadam se, vidimo uskoro. 🙂

Srećno na borilištu i GG!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jovan Petrovic

Ovo je balkan, ako se treba svadjat po bilo kojoj osnovi svi će čak i napraviti profil da to urade na nekom forumu ili sajtu,ali ako treba podrška sajtu koji posećuju, e onda kuliraju,takvi smo mi balkanci.. nažalost
Meni se sviđa vas sajt,samo tako nastavite , imate moju podršku, dobre su vam i interesantne teme 🙂

trackback

1hazardous

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x