SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

FACEIT Update – Novi sistem podrške u kupovima; automatska diskfalifikacija AFK igrača; promene u izboru kapitena; automatsko dopunjavanje golda u WoT-u i mnogo drugih sitnih promena

Pozdrav tenksiti!

Od kako se pojavio FACEIT sistem turnira, mnogi od nas su na veoma jednostavan način uspeli da dobiju nešto golda, a ko je bio baš uporan, Boga mi, mogao je dobiti i premijum tenk. Ipak, kako je cela ta patforma nova za igru World of Tanks stalno su prisutne i promene u sistemu i načinu na koji ona funkcioniše. Ove nedelje organizatori FACEIT-a dodali su nekeznačajne promene, a naglasili su da će u narednim nedeljama biti i još nekih promena koje se odnose na komentare koje su igrači iznosili.

 • Novi sistem podrške u turnirima

“Danas smo pustili u promet novu alatku koju će koristiti admini turnira na našoj platformi. Ovo će olakšati komunikaciju igrača sa adminima, što će za krajnji cilj imati bolju podršku igračima u toku igre”. Pored ovoga, FACEIT administracija rekla je da će ovo za početak biti ograničeno na mali broj turnira, kao što su veliki kvalifikacioni turniri, međutim, da će nakon početne faze planiranja biti prošireno na čitav spektar takmičenja koje FACEIT kao platfoma pruža. Alatka funkcioniše ovako:

1

 • U turniri koji imaju ovu alatku svaka soba će imati opciju “pozovi admina”, kao što je to slučaj na slici gore.
 • Kada igrač “pozove admina”, tim admina će odmah dobiti obaveštenje that su korisnici u određenoj sobi zahtevali podršku, a to će dobijati preko table za dmine (vidi siku dole).
 • Admini mogu da odaberu meč sa kojim žele da ostvare kontakt i direktno menjaju stvari sa te iste table za admine koristeći “cheking the logs of the match” opcije i razgovarajući sa igračimo kroz isti razgovor u sobi.
 • Admin ima određen broj opcija na tabli koji mogu uključivati rekonfiguraciju meča ili davanja pobede jednom od timova.
 • Jednom kada je odluka donešena, admin može zatvoriti razgovor i rezultat se upisuje u podatke o turniru.

2

 • AFK tretman u turnirima

Organizatori turnira  sada automatski mogu da odluče da diskvalifikuju timove kada je meč prekinut zbog toga što se jedan od njihovih igrača nije pojavio. To je do sada bilo obavljano manuelno, ručno, tako da će ovo biti znatna inovacija.

 • Ako najmanje i jedan igrač iz jednog od timova bude odsutan i ne pojavi se do početka meča, meč će biti smešten u “fau prekida”. Igrači u sobi će videti natpis “Match aborted” i zastavicu pored igrača koji je AFK,

3

 • Ukoliko je autodiskvalifikacija uključena, sistem će sam dati pobedu timu koji ima manje AFK igrača (ukoliko tim A ima 2 AFK igača, a tim B jednog, pobeda ide timu B)
 • Ukoliko oba tima imaju podjednak broj AFK igrača, pobedu će dobiti tim sa većim prosekom ELO.

Sa rastom FACEIT kupova i turnira ovaj sistem ima za cilj da smanji kašnjenje prouzrokovano odsutnosti igrača.

 • Minimum mečeva odigranih u laderu (lestvici-ligi)

Prošle nedelje izašao je patch sistema lestvica (ladera) koji je dozvolio lestvice sa minimum nivoa veštine, da bi bolje pozicionirani igrači dobili podjednaku šansu za pobedu. Danas je pušten dodatni patch koji dozvoljava  igranje u određenim lestvicama (laderima) samo igračimo koji su odigrali odeđen broj partija. Glavni cilj ovog patch-a jeste da ograniči pristup određenim igračima koji imaju lošu istoriju na FACEIT-u, odnosno, da smanji veorvatnoću da se takmičite protiv varalica.

Nadalje, najveći broj lestvica sa velikim nagradnim fondom biće pokriven ovim sistemom.

 • Kapitenske promene n FPL i FPLC

Počevši od ove nedelje, promenjen je način na koji su kapiteni birali igrače za svoje timove u FPL i Challanger FPL. U želji da se izbalansira izborni sistem, promenjen je iz izbora jednog igrača naizmenično u sistem: 1-2-2-2-2-1, dajući tako prednost drugom kapitenu da bira prvo dva igrača umesto jednog.

 • Automatsko konvertovanje u gold WoT-a

Igrači World of Tanks-a sada mogu automatski konvertovati svoje FACEIT poene u gold direktno iz FACEIT prodavnice. Nakon porudžbine golda, odmah u prodavnici dobićete kod koji treba da unesete da biste preuzeli vaš gold, bez čekanja da se zahtev procesuira.

4

 • Dodati Smite u toster igre

Kao što se već moglo videti proteklih nedelja, Smite je dodat u roster igre. Iako je još uvek u beta fazi, sada možete igrati Smite takmičenja na FACEIT-u, kako za PC, tako i za Xbox.

 • Popravke/Miksevi:
 • Promenjen tok protokola “Join Server” opcije u CS:GO mečevima tako da koristi novopušteni protokol (rungame+connect)
 • Popravljena je greška sa odbrojavanjem u mečevima gde je zvuk odbrojavao iako je meč već počeo.
 • Dodat je tajmer za odbrojavanje u mečevima koji prikazuje koliko je još vremena ostalo do kraja ulaska u meč.
 • Dodat je nekoliko promena infrastrukture ELO update-a i rangiranja (hint: nešto novo dolazi uskoro!)
 • Popravljena je greška u SMITE sobama za mečeve koja prikazuje pravo ime predvorja (lobija)
 • Dodat je filter za tipove mečeva koji će omogućiti izbor između FPL i FPLC mečeva.
 • Dodati su prošli turniri u opciji “my tournaments” u profilima igrača.

Nadamo se da će vam ove vesti pomoći u daljem takmičenju na FACEIT-u. Kakva su vaša mišljenja u vezi sa ovim promenama? Recite nam u komentarima, podelite vaše mišljenje.

Srećno na borilištu i GG!                                                                            12.10.2016. godine     Miloshans

IZVOR: blog.faceit.com

 

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x